|

Sosyal ağlara aşık 4G'ye hazırız

Türkiye'de akıllı telefon kullanıcılarının %79'u günde en az bir kez cep telefonundan sosyal ağlara bağlanıyor. %44'ü yakın gelecekte 4G teknolojisi sunulursa daha fazla ücret ödeme pahasına abone olabileceklerini ve 4G cihaz kullanabileceklerini söylüyor

Melih Bayram Dede
00:00 - 15/07/2013 Pazartesi
Güncelleme: 23:40 - 14/07/2013 Pazar
Yeni Şafak
Sosyal ağlara aşık 4G'ye hazırız
Sosyal ağlara aşık 4G'ye hazırız

Ericsson, bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiği ConsumerLab Türkiye Araştırması'nın 2013 sonuçlarını açıkladı. Türkiye'de 15-69 yaş grubundan haftada en az bir kez akıllı telefon üzerinden internet kullanan 1.124 kullanıcı ile gerçekleştirilen araştırma, kullanıcıların cepten internet kullanımları ve mobil operatörlere olan sadakatlerini etkiyen temel faktörlere ışık tutuyor. Araştırmaya göre akıllı telefon kullanıcıların %44'ü 4G teknolojisine daha fazla ücret ödeyerek abone olabileceklerini ve 4G cihaz kullanabileceklerini söylüyor.

Bedava wi-fi bulunca dayanamıyoruz

- Akıllı telefon kullanıcılarının %79'u günde en az bir kez cep telefonundan sosyal ağlara bağlanıyor. Türkiye'deki mobil kullanıcıların %62'si internet üzerinden anlık mesajlaşma ve %34'ü ise internet üzerinden sesli/görüntülü arama servislerini tercih ediyor.

- İç mekanlardaki (ev, iş, okul vb.) veri kullanım sıklığı, dış mekanlar ve seyahat halindeyken veri kullanımına göre daha yüksek.

- Kullanıcılar dış alanlar dışındaki tüm mekanlarda, akıllı telefon üzerinden Wi-Fi'yı 3G bağlantısına göre daha fazla tercih ediyor.

- Evde Wi-Fi tercih edilmesinin ana sebebi 'daha yüksek hız'.

- Tüketicilerin mobil operatöre sadakatini belirleyen ana unsurlar, 'ağ/şebeke performansı' ve 'ödedikleri ücretin karşılığını alabilmek'.

- 'Mobil internet hızı' ve 'mobil internetin kesintisiz/problemsiz kullanımı' operatörün tavsiyesinde en önemli iki faktör.

- Kullanıcıların en az %38'i, mobil operatör seçerken hızlı bir iletişim ağına (örneğin hızlı 3G bağlantısı) sahip olmasının ücretlendirme planından daha önemli olduğunu düşünüyor.

- Akıllı telefon kullanıcılarının 4G teknolojisine olumlu yaklaşıyor.

- Kullanıcıların en az %44'ü yakın gelecekte 4G teknolojisi sunulursa, bugüne göre daha fazla ücret ödeyerek 4G veri paketlerine abone olabileceklerini ve 4G cihaz kullanabileceklerini söylüyor.

- Türkiye'deki mobil internet kullanıcıların en sık karşılaştığı sorunlar arasında 'yavaş/başarısız içerik indirme/yükleme' ile 'video akışı sırasında yaşanan problemler' ilk sıralarda yer alıyor.

11 yıl önce