|

Türk hackerlar Mısır’daki kamu sitelerini çökertti

Türk Hack Team üyesi siber savaşçılar, Sisi cuntası tarafından Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve beraberindeki 106 ihvan üyesi için verilen idam kararı üzerine, Mısır'ın 'sanal can damarlarını' kesti.

Yeni Şafak ve
13:01 - 25/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 13:03 - 25/05/2015 Pazartesi
IHA

General Sisi cuntası tarafından Mısır halkının seçtiği ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve beraberindeki 106 ihvan üyesi için verilen idam kararı üzerine, Türk Hack Team üyesi siber savaşçılar, Mısır'ın bazı kamu kurumlarının web sitelerine erişimi saatlerce engelledi.



Bundan önce karşımıza Sözde Ermeni soykırımını savunan Ermenistan ile destekçileri Vatikan, Avusturya, Almanya gibi ülkelere yönelik siber saldırılarla çıkan ve bu ülkelerdeki pek çok devlet sitesini hackleyen Türk Hack Team'in siber savaşçılarının şimdiki saldırısı Mısır'a yönelik oldu.



Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi ve 106 İhvan üyesine idam kararı verilmesi üzerine Mısır yönetimine ait internet sitelerini saatlerce erişime kapatan Türk Hack Team üyesi hackerlar'ın saldırdığı siteler arasında Mısır Teknoloji Bakanlığı (mcit.gov.eg), Çevre Bakanlığı (eeaa.gov.eg), Dış İşleri Bakanlığı (mfa.gov.eg), Mısır E-devlet Portalı (mta.gov.eg), Enerji Bakanlığı (jaec.gov.eg), Merkez Bankası (ebi.gov.eg), Mısır Telekom (tra.gov.eg) ve Sağlık Bakanlığı (mohp.gov.eg) gibi Mısır'ın sanal can damarları bulunuyor.



Bu ceza insanlık onuru başta olmak üzere sadece Mursi'ye değil ona güvenerek oy veren bütün Mısır vatandaşlarına verilmiştir.


Türk Hack Team Lideri ZoRRoKiN, saldırıya ilişkin açıklamasında, idam kararının sadece Mursi ve destekçilerine değil, tüm insanlığa hatta insanlık onuruna yönelik bir ceza olduğunu ve zulmün sınıflandırılmasının kabul edilemez olduğunu belirtirken, Mısır'ın yanı sıra son yıllarda ekonomik ve teknolojik alanlarda güçlenen Türkiye'ye karşı yürütülen tüm ahlak ve etik dışı siyasetlere karşı da saldırılarına devam edeceklerinin altını çizdi.


#hacker
#mısır
#mursi
#güvenlik
9 yıl önce