|

Yeni iPhone, 2K (2560x1440) ekranla mı geliyor?

Apple'ın Ağustos ayı içerisinde tanıtıp, Eylül ayı ile birlikte satışa sunacağı iPhone 6S ve 6S+ modellerinde kullanacağı ekrana yönelik elle tutulur ilk ipuçları gelmeye başladı.

Yeni Şafak
17:25 - 4/06/2015 Perşembe
Güncelleme: 14:25 - 4/06/2015 Perşembe
Diğer

Apple'ın Ağustos ayı içerisinde tanıtıp, Eylül ayı ile birlikte satışa sunacağı iPhone 6S ve 6S+ modellerinde kullanacağı ekrana yönelik elle tutulur ilk ipuçları gelmeye başladı.



Daha önceki sızdırmaları pek çok kez doğru çıktığı için güvenilirlik oranı oldukça yüksek seyreden Çin Feng ağında yer alan ve doğrudan Appple'ın tedarik zincirine dayandırılan söylentiye göre Apple bir sonraki iPhone ailesinde ciddi bir ekran takviyesine gitmeye hazırlanıyor.



Şöyle ki, ekran büyüklüğünde herhangi bir değişikliğe gidilmeyeceği belirtilen modellerde çözünürlük arttırılarak sırasıyla 6S için FHD (1920x1080) ve 6S+ için de 2K'ya (2560x1440) çıkarılacakmış. Halihazırda iPhone 6 (1334x750), iPhone 6+ ise (1920x1080) piksele evsahipliği yapıyor.



Şimdi diğer parçaları birleştirelim:



1)

Apple'ın geçtiğimiz aylarda dünyanın en büyük mobil panel üreticisi olan JDI firmasına yönelik 1.7 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirmesi.


2)

JDI firması tarafından Mart ayında yapılan duyuruda In-Cell Touch teknolojisi ile tasarlanan 2K çözünürlüğündeki enerji tasarruflu panelin seri üretimine hazır oldukları yönündeki açıklama.







Gördüğümüz gibi parçalar yerini oturdu görünüyor... gibi olsa da aslında önemli bir pürüz var:



Şöyle ki, Apple şimdiye dek S takısı taşıyan tüm ara modellerinde bu tür önemli geliştirmelere gitmek yerine ufak tefek makyajlar yapmakla yetindi. Haliyle iPhone 6S ailesinin değil de önümüzdeki yıl çıkacak iPhone 7 neslinin bu çözünürlük değerleriyle gelmesi daha muhtemel görünüyor.



Velhasıl bekleyip göreceğiz artık, zaten şunun şurasında pek de bir şey kalmadı sayılır.



Bu arada yine aynı kaynağın sızdırdığı bir diğer bilgi ise yeni iPhone'larda kullanılacak kamerayla ilgili ki bu konuya zaten geçtiğimiz günlerde sizle paylaştığımız

haberimizde değinmiştik. Tıklayıp okuyun dilerseniz.



#apple
#iphone
#akıllı telefon
#iphone 6
#iphone 6+
#iphone 6s
#iphone 6s+
9 yıl önce