|

Youtube tarihinin 'en iyi' reklamı Türkiye'den

Youtube, geride bıraktığı 10 yıllık tarihinin, en çok izlenen ve en çok beğenilen reklamlarını açıkladı. Her iki listenin de ilk sırasında bir Türk devinin olması hepimizin göğsünü kabarttı.

Yeni Şafak
00:45 - 5/06/2015 الجمعة
Güncelleme: 00:52 - 5/06/2015 الجمعة
Diğer

15 Şubat 2005 tarihinde 3 eski PayPal çalışanı tarafından kurulan ve hemen ertesi yılın sonlarına doğru Google tarafından 1.65 milyar dolara satın alınan Youtube, geride bıraktığı 10 yıllık tarihinin, en çok izlenen reklamlarını açıkladı. Listenin ilk sırasında bir Türk devinin olması ise hepimizin göğsünü kabarttı. Üstelik reklamımızın sadece en çok beğenilen değil aynı zamanda en çok da izlenen reklam olduğunun altını çizelim.



Önce izlenme sayılarına göre sıralayalım:



1)

THY'nin (Türk Hava Yolları) 2012 yılında gösterime giren NBA'in süper yıldızı Kobe Bryant ile futbol dünyasının yaşayan efsanesi Lionel Messi'yi buluşturduğu reklam filmi

toplamda 141 milyonu aşkın izlenme ile tüm zamanların en çok izlenen reklamı oldu.





2)

Nike'ın Ronaldo, Neymar, Rooney, İbrahimoviç ve İniesta gibi futbol yıldızlarına yer verdiği reklamı

115 milyon izlenme ile ikincilik koltuğunda.







3)

Bronz madalya ise 103 milyon izlenme ile İlk Öpücük isimli reklam filminin oldu.



Oylama sonucuna göre en çok beğenilen ilk üç reklam ise şunlar:



1)

Yine

reklamı (141 milyon izlenme)



2)

Volkswagen'in 2011 tarihli Darth Vader temalı

reklamı. (62 milyon izlenme)





3)

Geçtiğimiz senenin epey bir ilgi çeken reklamı

. Aslında buna reklamdan ziyade bizdeki 'kamu spotu' formundaki video desek daha isabetli olur. Ne de olsa erkeklerin kızların yaptığı işlere yönelik olumsuz bakış açısını/ön yargısını mükemmel biçimde aktaran ve olumsuzlayan bir çekim. (57.7 milyon izlenme)





Bu birinciliğin ne derece büyük önem taşıdığını söylemeye yok sanırız. Ne de olsa Youtube bugün Google ve Facebook'un gerisinde dünyanın en çok ziyaret edilen 3. sitesi. Keza aynı zamanda kullanıcı bazında günlük ortalama 16 dakika ile içerisinde en çok zaman geçirilen 3. site yine Youtube. (Bu alanda Facebook yaklaşık 20 dakika ile ilk Google ise yaklaşık 19 dakika ile ikinci sırada.)



Tüm aday videolara

erişebilirsiniz. En çok beğenilen reklamlar ise

.







#google
#youtube
#reklam
#thy
٪d سنوات قبل