|
Ekici ve hakemlerin ‘rejenerasyon’ maçları!

Mutlaka bu köşe yazısını okuyanlar, Trabzonspor’un Kardemir Karabükspor ile evinde oynadığı maçı yorumlamamı bekleyecek. Doğrusu da bu ama gelin görün ki maça gelene kadar bir dizi edepsizlik futbolu oyun olmaktan çıkartıp orta oyununa döndürüyor. Sporun yeni yetmelerinin enerji depoladığı dönemde lügatımıza giren, ‘rejenerasyon’ kelimesinin anlamını her ne kadar yenilemek olarak bilsek de, anladığımız birilerinin bizleri süslü ve ecnebi kelimelerle kandırdığıdır. Bu nedenledir ki birazcık olsun anlaşılabilir yönünden konuya girerek bir istatistik bilgi de biz verelim istedik. Mesela Trabzonspor’un geçen hafta oynadığı Kasımpaşaspor maçına FIFA kokartlı hakemlerimizden Cüneyt Çakır’ın, Şampiyonlar Ligi'nde Fransa'nın Paris Saint-Germain takımı ile İngiltere'nin Chelsea takımı arasında ki zorlu maçtan ve zorlu yolculuktan sonra verilmesi aklımızı kurcaladı. Bu yetmedi, yine FIFA kokartlı hakemlerimizden Hüseyin Göçek, UEFA Avrupa Ligi'nde İtalya'nın Fiorentina ile İngiltere'nin Tottenham Hotspur takımları arasındaki zorlu maçtan sonra yine yaptığı zorlu seyahatin ardından Trabzonspor’un Karabükspor ile oynadığı maça verildi.

Bu iki atama tesadüflerin çokça önüne geçti... Yorgun iki hakemin ülkeye döner dönmez aldığı maçlar hep Trabzonspor maçları oldu... Şimdi MHK’nin başındakiyle, atama komisyonuna sormak gerek; siz de hakemlerin rejenarasyon, yani yenilemeleri için kobay olarak Trabzonspor’u mu seçtiniz?

Kasımpaşa maçında Alpaslan’ın Deniz’in tandonuna tekmesinden sonra, Karabükspor karşısında Fatih’in ceza alanı içinde rakibin elinde patlayan ortası, iki yorgun hakemin iki ayrı maçta aynı takım lehine veremediği kararlardı. Geride bıraktığı onlarca maça rağmen bir türlü iki maç üst üste aynı kadro ile oynayamayan bordo-mavili takım, saha sonuçlarından değil Trabzonspor’a açtığı tazminat davasının ağırlığında teknik adamı değişen rakibi karşısında öne geçmesine rağmen, beş dakika bile bu üstünlüğünü koruyamayarak ne denli kibar bir takım olduğunu ortaya koydu.

Kim mi nasıl oynadı?

Körler sağırlar, birbirini ağırlar modunda oynanan bu maçın futbol adına tek bir doğrusu olmadığı gibi gol atmak gibi bir düşüncesi olmayan konuk ekibi gol atarak uyandırmak bu olsa gerek. Bu maça kadar 61 kez duran top kullanan Trabzonspor, 62. duran top atışında Cardozo ile 24. golünü kaydederken, 63. duran top atışında bordo-mavili takımın yıldızı Mehmet Ekici ile yerini koruma adına da önemli bir gole imza attı. Teknik adamı 4 kez, futbol kadrosu 3 düzine değişen bir kulüpte bunca değişikliğe rağmen saha sonuçları değişmiyorsa ve böylesine sıkıntı çekiliyorsa değişme sırasının kime ve kimlere geldiği zannedersem anlaşılmıştır...

#Trabzonspor
#Karabükspor
#Cüneyt Çakır
9 yıl önce
Ekici ve hakemlerin ‘rejenerasyon’ maçları!
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle