|
Sonucu yıldızlar aldı, takım korudu
Galatasaray'ın son haftalarda verdiği görüntü her maçının tehlikeli olacağının haberini veriyordu. Akhisar Belediyespor karşısında maçın başında izlediğimiz de önceki haftalardan farklı değildi. Hücumu düşünen; kısa, kaliteli ama riskli paslaşmalardan pozisyon üretmeye çalışan sarı-kırmızılılar, örneklerini hep gördüğümüz gibi geri dönüşlerde sıkıntı yaşadı. Böyle bir takım yapısında, skorun her an gidip geleceği oyunlarda bireylerin, yani yıldızların önemi çok oluyor. Dün, ihtimalleri Galatasaray adına olumluya çeviren Muslera ve Sneijder'in ortaya farklarını koyması oldu. Güray'ın pozisyonunda ayakta kalan ve mutlak golü önleyen Muslera olabilecek en büyük katkıyı verdi. Sonraki dakikalarda Sneijder'in hücumun sol içinde aldığı sorumluluk Galatasaray golünün habercisi oldu. Burak Yılmaz'ın gollerdeki takipçiliği ve bitiriciliği, konsantrasyonunun göstergesiydi.

Oyunun devamında sarı-kırmızılı futbolcular hedefledikleri akışkanlığı da sağladılar. Gerçeği söylemek gerekirse bunda Umut Bulut'un yokluğunun etkisi vardı. Umut, son haftalarda Galatasaray pas trafiğini aksatan isimlerin başında geliyordu.

Sezon boyunca öne geçtiği maçları tehlikeye atan, hatta puan kaybeden Galatasaray için 2-0 güvenli bir skor değildi. Fakat, Akhisar gibi kapasitesi doğrultusunda ligde ununu elemiş, eleğini aşmış bir takımın tekrar ayağa kalkma ihtimali fazla olmuyor. Dolayısıyla, ilk devrenin sonuna kadar pozitif oynayan Galatasaray, ikinci devresini rölantide götürdüğü maçı rahatça bitirmeyi başardı. Savruk başladığı maçı yıldızlarıyla lehine çeviren sarı-kırmızılılar, öne geçtikten sonraki takım performansıyla üç puanı aldı. Şampiyonluk yarışının baskısı altında, böylesine rahat bir deplasman galibiyeti almak özgüven adına oldukça önemliydi.
#Akhisar Belediyespor
#galatasaray
#burak yılmaz
9 лет назад
Sonucu yıldızlar aldı, takım korudu
Kaybedecek vaktimiz yok! Başkanlık sistemi şart!
Kıbrıs’ı İngiltere’ye Sultan Abdülhamid mi verdi?
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı