|
Basiret, bazılarını terk etti...
Herkesin en net göründüğü anlar vardır. Bir çatışmanın içinde basiret sahipleri rehine ve yakınları ile yekdil olurken bazıları teröristlere empati duyar.

Görevini yapan, adaleti arayan üstelik adaleti ararken işini savsaklamayan savcının, teröristler tarafından rehin alındığı haberinin geldiği saatlerde sen kimin tarafındaydın ey okuyucu? Haberi duyduğunda aklına ilk gelen neydi?
-Bazıları sorular sorar. Adalet Sarayı’ndaki bu eylemin bu kadar kolay yapılabiliyor olmasına dikkat çeker.

-Bazıları savcının sağ salim kurtulması için dua üstüne dua eder. Bir savcının yerine koyar kendini, bir ailesinin. Bir saniye bir asırdır. Savcının başına silah dayanmış görüntülerini servis edenlere isyan eder.

-Bazıları ilk işi olarak dekorasyona odaklanır mesela. Aa der adamlara bak hemen ortamlarını inşa etmiş. Duvara bayraklarını yapıştırmışlar. Hangi ara yaptınız siz bu işi. Biz kaç yıldır şu evdeyiz bir kendi ortamımızı kuramadık.(Bir minübüste tanık oldum bu cümlelere. Naklettiğim için affınıza sığınıyorum.)

-Bazıları daima katillere, teröristlere yakınlık duyar. Yakınlığının kaynağı nettir. Devletin içinden gelen her şeye karşıdır. Görevini yapan polise kızar, görevini yapan savcıya kızar, sadece “eylem koyan”lara muhabbet besler. Çünkü ötekiler görevini yapmaktadır teröristler üstlerine hiç vazife olmayan bir durumdan “kan” çıkarmaktadır, “eylem” çıkarmaktadır.

-Bazıları, sadece bazı ölümleri sever. Berkin Elvan mezhep çatışması için uygun bir isimdir. Ölümünün sembolleştirilmesi sonuna kadar götürülecektir. Ailesinin sağ duyusuna rağmen kullanılacaktır. Berkin Elvan’ı unutturmayanlar Berkin Elvan eylemlerinde ölen Kasımpaşa’daki gencin adını bir defa zihinlerinden geçirmiş midir? Bazıları için sadece bazıları insan, bazıları gençtir. Sadece bazılarının yaşam hakkı kutsaldır.

-Bazıları için olayın analizi, olaydan kimin kar ettiğine göre farklılık kazanacaktır. Bir savcının görevi başında katledilmesinin önemi yoktur.

Salı günü savcı çok şey bildiği için iktidar olayın çözülmesini engellemeye kalkıyor diyenler, savcının şehit edilmesinden sonra seçimleri kazanmak için AK Parti’nin kaos çıkardığını söylemeye başlayacaktır mesela.

-Bazıları olayları görmeyi başaramaz. Adamına göre cümleler kurabilecek kapasitesi vardır. Acı olan şudur ki, basiret yoksunu bu kişiler her gün milyonlarca kişiye sunmak üzere haber hazırlamaktadır.

-Bazıları daima romantizm peşindedir. Gişesinden emin olduğu filmi nihayet bitirmişçesine hayatın en acı sahnesine bir kaç romantik cümle kurar ağlak bir ses ile. Katliama romantizm aşısı bazılarının en iyi bildiği iştir çünkü.

BASİRET BAZILARINI TERK ETTİ.

AMA BİZ, YANİ KALBİ OLANLAR, KÖTÜYE KÖTÜ, TERÖRE TERÖR, CİNAYETE CİNAYAT DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ.

ETNİK KİMLİĞİMİZİN, MEZHEBİMİZİN, SİYASİ AİDİYETİMİZİN, CİNSİYETİMİZİN BİR ÖNEMİ YOKTUR.

MASUMLARIN CANINI ALANLAR KATİLDİR!

EYLEMLİ YA DA EYLEMSİZ! KATİLLERE LANET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ.

ŞİDDETİN HER TÜRÜNE, KİMDEN GELİRSE GELSİN HAYIR DİYECEĞİZ.

GÖNLÜNÜ GENİŞ TUT, BELAYA HAYIR DE TÜRKİYE!

BASİRET BAZILARINI TERK ETSE DE SEN BASİRET ÜZERE YOL AL TÜRKİYE.

İYİYİ KÖTÜDEN AYIRABİLENLER YALNIZCA BASİRET SAHİBİ OLANLARDIR.
#savcı kiraz
#istanbul adliyesi
#köşe yazıları
9 yıl önce
Basiret, bazılarını terk etti...
Taşradan gelen oyları beklemek...
Ukbe b. Nâfi’nin cehdi
İğne ve çuvaldız…
İhracatta Türkiye
Hizmet sektöründeki enflasyon işleri zorlaştırıyor!