|
Bunlar var ya bunlar
Hiçbir siyasi analiz, hiçbir sosyolojik çözümleme, hiçbir dini yorum, hiçbir akli izah bunların akıllarını başlarına getirmedi, daha uzunca bir sürece de getirecek gibi görünmüyor.

Karşımızda “uzaktaki kara çukur”un kırk yıllık sözlerine ve talimatlarına şartlanmış; inancını, aklını, malını ona ipotek olarak vermiş bir oprasyon güruhu var çünkü.

“Hizmet” adıyla yola çıkartılmış, sanattan, kültürden, estetikten nasipsizleştirilmiş; Kitsch içinde yaşamayı güzellik bilmiş; düşünmekten muaf tutulmayı kendilerine değer verilme olarak anlamış; toplum içinde şartlatanlığı, ikiyüzlülüğü, tabasbusu meşrep edinmiş; mahremiyetlere tecavüzden zevk duymuş; milletin huzuruna kastetmeyi şiar bilmiş; dünya malını biriktirmek için dini kendilerine tahsis edilmiş bir araç olarak sahiplenmiş bu operasyon güruhunun, bir an durup, “yıllar yılı siyasetten uzak tutulurken, ne oldu da bir topluluğu bir gün içinde azılı bir siyasi militana dönüştürdük; ne oldu da onları millet düşmanlarının kurduğu partilerin üyeleri haline getirdik; ne oldu da onlara terör örgütünün siyasi kolunu sırtlayan hamal sıfatını üstlendirdik” diye sormaları da imkansız değil ama artık çok zor görünüyor.

Çünkü bunlar, iyi olan her şeyin karşısında kötülüğü hakim kılmak; adalet, hak, hukuk ve millet yararına olan şeylerin tam tersini yapmak, yapılmasını teşvik etmek ve yapanı alkışlamak üzere mevzilendirilmiş durumdalar.

Bunlar var ya bunlar:

-Terör örgütü lideri olarak tescillenmiş “uzaktaki kara çukuru”u, yıkamayı, yağlamayı ve cilalamayı günlük ev ödevi olarak bunlar ifa ederler.

-İsrail'in başına gelen her olumsuzlukta önce bunlar ağlarlar.

-Milletin mahremiyetine tecavüz etmiş, telefon ve banyo farelerini bunlar kahraman ilan ederler. Onların yakaları adalet tarafından toplanınca, cevşen okuma ayinlerini bunlar düzenlerler.

-Hizmet adına milletten söğüşledikleri paralarla oluşturdukları yapılar büyüteç altına alnınca “özgürlükler kısıtlanıyor” feryadını bunlar basarlar.

-Adliye üzerinden darbe planlayan hakim ve savcıları bunlar savunurlar, korurlar; onların şerli seslerini bunlar duyururlar.

-Zangoç, papaz, haham, imam, terörist olarak her role girerler; bu role girme kabiliyetine sahip olanları alkışlarlar.

-Teröristlerin destekçisi, yardakçısı ve bayrakçısı olmaktan sevinç duyarlar.

-Menfaatlarine uygun olan olumsuz her kişiyle, kurumla, örgütle, devletle iş tutarlar.

-Kendi ürettikleri diktatorya ayakta kalsın ve hakimiyet kursun diye milleti, devleti, huzuru, istikararı rafa kaldırırlar.

-Uluslararası çıkar şebekeleriyle işbirliklerini görünür kılanları, dini istismar etmelerine engel olanları kötülemek için adiliğin de adiliğine bunlar başvururlar. Onlara karşı vakarlı duruşlarıyla ve tutumlarıyla maruf olan insanları makam arabasıyla, banyo kalitesiyle bunlar sorgulamaya kalkışırlar.

-Her şartta suret-i hak'tan görünürler; “sizinle çalışmıştık, kurumunuzda hizmet etmiştik” yılışıklığıyla, “gün gelir lazım olur” diye, ispiyon yoluyla depoladıkları bilgileri, bir saldırı aracı olarak bunlar kullanırlar.

-Gezi'de eşkıyaya yardım ve yataklığı bunlar yaparlar.

-Olası her kalkışmanın, illegal teşebbüslerin, suikastlerin tarafı; kaset-montaj işlerinin erbabı bunlardır.

-Sabah iktidara küfrederek uyanmak, akşam ona küfrederek uyumak bunların itiyadıdır. Geçmişte ülkücü, dün liberal, bugün “uzaktaki kara çukurun lejyoneri” olarak fırıl fırıl dönmeliğin kitabını bunlar yazarlar.

-İçlerinde yer etmiş Arap ırkçılığıyla iktidara karşı dış politika eleştirisi yapanları; erişemedikleri iktidar pastası için sabah akşam ağıt yakanları; hakkaniyetlerini, vefa duygularını yitirdiklerinden ıskartaya çıkmış eski İslamcıları besler, palazlandırır ve tepe tepe bunlar kullanırlar.

-Diyarbakır'da HDP'li, İzmir'de CHP'li, Yozgat'ta MHP'li, Sivas'ta BBP'li, Konya'da SDP'li olarak görünmeyi ve onlar için oy dilenmeyi bunlar maharet sayarlar.

-Ülkedeki, her yönüyle normal şatlarda süren ve sürmesi gereken bir seçim kampanyasını, kendilerinin öüm-kalım savaşına dönüştürerek çığırından çıkarmayı, probleme dönüştürmeyi, ondan bir kriz üretmeyi bunlar arzularlar.

Bunlar var ya bunlar…

Hizmetçi Haşhaşiler, yerli İlluminatiler…

Şimdilerde ufaktan ufaktan Kripto Paraleller…

Bunlar, yapıp ettiklerinin yanlarına kâr kalacağını sanırlar…

Ama sadece “sanırlar”…

twitter.com/OmerLekesiz
#cemaat
#Haşhaşiler
#paralel yapı
9 yıl önce
Bunlar var ya bunlar
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle