|
Alkışlı-yorum
Bazı CHP'liler Kartal mitinginde “bira masası” kurmuşlar. Kılıçdaroğlu'nu bira içerek karşılamışlar. Kemal Bey'in bir posterini masanın yanına iliştirip, viskiciliği ile bilinen genel başkanlarına bakarak yudumlamışlar!

Kılıçdaroğlu'nun “rakı masalarındaki” tahtası da açıktır.

Bir ara “Bana çalışan adam lazım, rakı sofralarında konuşanlar değil” diye parlayan CHP liderini bu konuda inceden doğrayan kimdi?

Son kurultayda “idman boksörü” olarak ringe çıkan 'Biracı Muharrem'di: “Sayın genel başkanımızla rakı sofralarında çok oturduk” demişti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Boğma Rakı” merakı ise hep saklı kaldı! Bu sırrını öğrenebilmek için Kasım 2009'da henüz Grup Başkan Vekili olduğu dönemde Almanya'ya yaptığı enteresan ziyareti irdelemek gerekiyor. Hangi CHP'liler, Frankfurt'ta BND ajanlarıyla bir araya gelmişti? Kemal Bey'in orada aldığı “biri güzel, diğeri kötü” iki fevkalade çarpıcı haber neydi?

*

Mesela, CHP'nin seçim propagandasının ve de reklam kampanyasının başındaki isim Ali Taran; hani şu “CHP'nin muhtemel seçim yenilgisinin faturasını şimdiden trafodaki kediye yükleyen” Efsane Gözbağcı…

Varsayalım, Boğma Rakı eksenli bu soruların cevaplarını öğrense, protesto çalışıp “Milletçe Alkışlıyoruz” damgasını basar mı, acaba?

*

Ali Taran, 2002 genel seçiminde Genç Parti'nin “Bol Kepçe Lokantası” kıvamındaki reklam kampanyasını yürütmüştü…

CHP yönetiminin, 7 Haziran Sandığı'na yönelik vaatlerinde Bol Kepçe Kulvarı'nda koşacağı daha ilk antrenmanlardan belli oldu.

Örneğin, Kemal Kılıçdaroğlu'nun “noter tasdikli emeklilik” vaatleriyle ilgili servisini, eski CHP'li Savcı Sayan tek dokunuşla kırdı:

Kemal Bey'in SSK Genel Müdürü iken sarf ettiği “Emekliye maaş ödeyemem” şeklindeki sözlerine (Milliyet'e manşet olmuştu) atıfta bulundu; diğer yandan da Kılıçdaroğlu'na “Demek ki, ekonomi iyi; bol keseden veriyor!” diyerek laf vurdu…

Yani? Daha kampanyanın başındayız, dakika bir gol bir ve bundan sonra Ali Taran “milletçe” bolca “alkış”lanır!

Taran'dan Beyaz Saray'daki elektrik kesintisi ile alakalı bir reklam filmi beklemek de hakkımız: CHP lideri, düzenli olarak Ankara'daki Amerikan Büyükelçileri'nden sufle alıyor ya!

*

Ali Taran, bundan dokuz yıl önce Ayşe Arman'a verdiği röportajda, “Şeyh Ata Efendi'nin torunu olduğunu” söylemiş ve eklemişti: “Şeyh Ata Efendi Üsküdar'daki Özbekler Dergâhı Şeyhi idi. Annem o dergâhta doğmuştur. Şeyh Ata Efendi ile Ahmet Ertegün'ün babası Münir Ertegün kardeştir. O dergâhı Ahmet Ertegün restore ettirmişti.” (Hürriyet, 10 Nisan 2006)

*

İşadamı Ahmet Ertegün (1923-2006) Amerika'da müzik sektörünün en önde gelen simalarındandı. Atlantic Records'ın kurucusuydu. Kardeşi Nasuhi Ertegün'dür.

ABD'de medya, sinema ve müzik sektörünün Yahudiler'in kontrolü altında olduğu gerçeği bir sır değildir…

“Ertegün'lerin İbrani asıllı oldukları için uzun seneler önce müzik sektörüne girebildiklerine, neticede zirveye çıktıklarına” dair ciddi iddialar vardır. Bu durumda, Ertegün Kardeşler'in Atlantic Records'ı vaktiyle bir Yahudi'den satın aldıkları yollu bilgiyi de not etmek gerekiyor.

Ahmet Ertegün, Bodrum'daki evinde Yener Süsoy'a aynen şöyle demişti:

“Geçmiş yıllarda Türkiye ve İsrail'in dostluğu için çok çalıştım. Gide gele İsrail Cumhurbaşkanı ile dost oldum…”

(Hürriyet, 19 Ağustos 2002)

*

19 Aralık 2006 tarihli Milliyet'in “Ertegün'ün mezarına 4 çuval Bodrum toprağı” başlıklı haberinde yer alan fotoğraflara baktığımızda ise Rahmi Koç, İnan Kıraç ve de Aydın Doğan'ın cenaze merasimindeki önde gelen isimler arasında olduğunu görüyoruz…

Ahmet Ertegün, Özbekler Tekkesi'ndeki aile kabristanına defnedilmişti.

Cenazeye katılan sanatçı Tarkan da “Kendisini 12 yıldan beri tanıyorum. Bana ağabeylik, babalık etmişti” diye konuşmuştu.

Ertegün'ün bir dönem “kol kanat” gerdiği Tarkan'ın “dedesinin kardeşi” Fethi Tevetoğlu'dur!

*

Komünizmle Mücadele Derneği'nin kurucularından ve eski senatörlerden Tevetoğlu…

1959-1971 yıllarında Türkiye'de görev yapan CIA'in Özbek asıllı casusu Ruzi Nazar'ın çok yakın dostuydu! Ruzi Nazar, bir başka CIA ajanı Paul Henze ile Almanya'da birlikte çalışmıştır.

Henze'nin Türkiye'de görev yaptığı dönemde ise en yakın dostu Kasım Gülek'ti!
#Ahmet Ertegün
#Özbekler Tekkesi
#Kılıçdaroğlu
9 yıl önce
Alkışlı-yorum
Zor ama imkânsız değil…
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü