|
Bagajında neler var?
Baronsal Hürriyet “Kemal Bey’in Duygulu Anları” başlığıyla, afiyetle yiyelim diye “duygu sömürüsü” yaptı. Kılıçdaroğlu’nun seçim kampanyası için hazırlanan “Anadolu’nun Kemal’i” adlı belgeselin ilk gösteriminden söz ediyorum…

Bu, ne midir? Bir nevi “sihirbazlık” numarasıdır! Göz boyamadır…

İstanbul Baronları’nın Mayıs 2010’da CHP’nin başına “atadığı” Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Ecnebi Kemal” misyonunu perdelemek amacıyla yapılmış bir halkla ilişkiler çalışmasıdır.

Bağımsız Türkiye’ye karşı çıkan politikaların takipçisi olan ve ABD ile İsrail tezlerinin dublajcılığını icra eden Kılıçdaroğlu Anadolu’nun değil, Batı Cephesi’nin Kemal’idir.


Gerçekten “Anadolu’nun Kemal’i” olabilseydi…

Sadece İstanbul baronlarının değil Küresel Baronlar’ın da mutemet adamı olan Kemal Derviş’e övgüler sıralayıp, önce milletvekilliği (istemedi) sonra dışarıdan bakanlık teklifleriyle ona kapılarını açmazdı!


Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin başına paraşütle indirilmesinden sadece birkaç gün sonra (27 Mayıs 2010) Paralel Medya’daki bir yazara konuşan İshak Alaton “Kemal Kılıçdaroğlu, en büyük atılımı yapma zamanı geldiğinde Kemal Derviş’i de yanına alabilmelidir” demişti! Paralellerin “yere göğe sığdıramadığı” bu “Yaşlı Kurt” o sohbette “CHP’ye en büyük kötülüğü Deniz Baykal yapmıştır” diyordu.


Hürriyet’teki “Özel Harp Gazetecisi” Eski Kaptan, Kemal Derviş’i CHP’ye davet ettiği için “Kılıçdaroğlu harika bir adım attı” diye yazdı. Yani? Baronsal “cilalama” işlerinde boş kare yok!

Derviş mi? Ertuğrul’a göre “2001 yılında dibe düşen Türkiye ekonomisini harika bir planla kurtaran adammış!”

Şu “Özel Harp Gazetecisi” Derviş’i ballandıra ballandıra anlatırken “Lamı cimi yok, Dünya Bankası ve IMF nedir dibine kadar tanır” diyor. Yani? Derwish’in piyonluğuna itiraz etmek ne kelime, üstüne bir de “şeref madalyası” takıyor!

Eski bakanlardan Güneş Taner, iki yıl önce (29 Haziran 2012) Derviş için şunları söylemişti:

“Ben IMF’den üç kuruş almak için kapıda bekledim. Kemal Derviş, eşi Catherine ile geldi. IMF’den 40 milyar dolar getirdi.

Bu paraları batık bankalara dağıttılar, gittiler. Derviş, özel bir görevle gelen adamdır. Hiçbir şey yapmadı, kahraman oldu.”

*

Kemal Derviş’in bagajında mı?

“IMF’cilik, derin baronların namı hesabına sömürgecilik ve de ekonomik doldur boşalt” vardır!

*

Derviş, 19 Ağustos 2013’de “Türkiye titizlikle komşularının içişlerine karışmayan bir dış politika izlemelidir” diyordu!

Türkçesi mi? “Ortadoğu’da sadece ABD olsun” demektir.

İkide birde “Ortadoğu’da ne işimiz var?” diye soran “Özel Harp Gazetecisi”nin bu laflarıyla “tek yumurta ikizi” gibi duran “iliştirilmiş” repliklerden söz ediyoruz!

*

Türkiye’deki 19 Şubat 2001 ekonomik krizinden sadece bir ay önce ABD’de Neo-Con’ların devri başlamıştı. Önde gelen Neo-Con’lar arasında yer alan Paul Wolfowitz, Derviş’le can ciğer kuzu sarmasıdır. Aynı yıl, Terör Devleti İsrail’in candan destekçisi WINEP’deki (Washington Institute for Near East Policy) bir toplantıda…

Wolfowitz, Derviş’le “yakınlıklarını” anlatırken onun “Çok iyi bir memur” olduğundan bahsediyordu!

*

Derviş’in, bir de “Brookings Enstitüsü Başkan Yardımcılığı” var: Peki, Brookings’in diğer Başkan Yardımcısı kim?

1995-1997 yılları arasında ABD’nin Tel Aviv Büyükelçisi olan ‘Yahudi’ Martin Indyk!

29 Temmuz 2013’de, ABD’nin Ortadoğu Özel Temsilcisi olan Indyk’in bir özelliği de WINEP’in kurucularından ve ilk başkanı olmasıdır.

WINEP mi, 1985’de Yahudi lobisine dâhil AIPAC’ın (American Israel Public Affairs Committee) üst düzey yöneticileri tarafından kurulan ve İsrail devleti ile doğrudan bağlantılı bir örgüttür…

-İslam düşmanlığı ile öne çıkmış olan bir kuruluştur!

WINEP’in danışmanları arasında Paul Wolfowitz-Richard Perle ikilisi de vardır. CIA’in eski başkanlarından (1993-1995) James Woolsey de WINEP’in danışmanlarındandır. Şu Paralel Başkaçan’ın ABD’deki ilk işvereni mi, WINEP idi. Stajını orada yapmıştır!

*

Kemal Derviş’in ilk eşi Neslihan Hanım, tiyatro ve sinema oyuncusu Turgut Boralı’nın (1923-1994) kızıdır.

Derviş’in ikinci eşi ise Catherine Stachniak’tır!

Türkiye, Catherine Derviş’i Şubat 2001 krizinden hemen sonra gösterime giren “Kurtarıcı Dervişmen!” filmindeki rolü ile tanıdı. Kemal Bey’le 1997’de evlenmiş olan ABD vatandaşı Catherine Stachniak, “Polonya Yahudisi” bir anne ve babanın kızıdır. Catherine’in “CIA ile ilişkileri” hep merak konusudur!

*

Kemal Derviş, Ecevit’in son başbakanlığı döneminde tam 12 gün boyunca “kendisinden haber alınamayan” bir bakandı.

O dönemin Hazine Müsteşarı mı, Faik Öztrak’tı…

Şu sıra, Öztrak’ın emeklilere yılda iki maaş ikramiye vaadi tartışılıyor ya; Hürriyet’in IMF lobicisi yazarı da CHP’nin genel başkan yardımcılarından Öztrak’a sahne aldırıyor, cilalıyor!

Finali, 26 Temmuz 2002 tarihli Hürriyet’in bir haberiyle yapalım. Haberin başlığı şuydu:

-Derviş: “Ben bırakınca Faik Öztrak’ı bakan yapın” dedi.

*

Yani? “Olası CHP iktidarını!” falan beklememiş; Kemal Derviş zaten içerideymiş!
#Kemal Derviş
#Kemal Kılıçdaroğlu
#CHP
9 yıl önce
Bagajında neler var?
Soğuk Savaş mı dediniz?
Bosna"ya yeni “Dayton” dayatılmadan...
Ne o? İkinci 15 Temmuz’a mı hazırlık yapıyorsunuz? Osmanlı’yı yıkanlarla, Türkiye’yi yıkmak için, pazarlık yapıyorsunuz!
Gündem dışı bir yazı
ABD’nin stratejik ortaklığı