|
Ertuğrul’un kankası Diekmann nasıl tik tak ediyor?
Atlantik Brücke, Almanya'daki yaklaşık altı yüz bin dernekten birisi; kimlerin kurduğuna ya da üye listesine bakıldığında çok özel ve sıra dışı bir dernek olduğu görülüyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nin sömürgesi konumundaki Almanya'da 1952 yılında John Mc Cloy'un teşviki ile “özel örgüt” olarak kurulmuş, Atlantik Brücke!

Mc Cloy, vaktiyle Almanya'daki ABD işgal kuvvetlerinin en önde gelen adamı (Yüksek Komiseri) imiş…

İkinci Dünya Savaşı'ndan sonraki dönemde Dünya Bankası Başkanlığı yapan; “Küresel Baron” Rockefeller'ın sahipliğindeki Chase Manhattan Bank'ın Yönetim Kurulu Başkan olan; CFR'ın başında da bulunmuş “derin bir simadan” söz ediyoruz.

Ayrıca, JFK Suikastı'ndaki gerçeklerin örtbas edilmesini büyük bir gayretle sağlayan Warren Komisyonu'nun üyesiydi.

*

Atlantik Brücke'nin yönetim kurulunda 'Onursal Başkan' sıfatıyla CDU'nun (Hıristiyan Demokrat Birliği) eski federal hazine yöneticisi Walter Leiser Kiep bulunuyor.

Kiep, 1984 ile 2000 yılları arasında Atlantik Brücke'nin yönetim kurulu başkanlığını yapmıştır. Derin derneğin şimdiki başkanı ise CDU'lu siyasetçi Friedrich Merz'dir.

Merz, David Rockefeller'ın kurduğu Trilateral Komisyon'un da üyesidir.

Atlantik Brücke'nin binası, CDU'nun başkanı ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in evine komşu binadadır!

Şansölye Merkel de Atlantik Brücke üyesidir ve derneği övücü konuşmalar yapmaktan dolayı yorulmamıştır.

*

Atlantik Brücke, her yıl 'Vernon A. Walters Ödülü' veriyor:

Walters, Soğuk Savaş'ın uzatmaları oynanırken (1989 ile 1991 arasında) ABD'nin Almanya Büyükelçisi idi. Onun adına “Almanya-Amerika ilişkilerine önemli katkılarda bulunmuş kimselere” ödül veriliyor.

Vernon Walters, 1972-1976 yılları arasında CIA'in önde gelen “operasyonel” yöneticilerinden birisiydi. Beş milyona yakın Vietnamlı'nın hayatını kaybettiği, baştan aşağı kirli Vietnam Savaşı için “ABD'nin en asil savaşıydı” diyebilmiş bir isimdir!

İşte böyle bir adamın adıyla ödül dağıtan Atlantik Brücke derneğinin üyesidir, Angela Merkel!

Merkel'in Türkiye'deki yakın dostu mu, Aydın Doğan'dır:

Alman Dergi Yayıncıları Birliği tarafından Aydın Doğan'a “Altın Victoria” ödülünün verildiği törene Merkel de katılmıştı.

Törenden sonraki yemekte sohbet ettiklerinde “aralarından su sızmadığı” gözlenmişti. (25.09.2012)

*

Almanya'da CIA hesabına çalışan gazetecileri deşifre eden Udo Ulfkotte'nin “Satılmış Gazeteciler” adlı kitabından (İmge Kitabevi) öğrendiğimize göre, Bild'in genel yayın yönetmeni Kai Diekmann da Atlantik Brücke üyesidir. Diekmann, ayrıca derneğin yönetim kurulundadır.

Kai Diekmann mı, Hürriyet'in eski kaptanı Ertuğrul'un çok yakın arkadaşıdır. Birbirleriyle gurur duyarlar. İkisi de ABD'nin ve İsrail'in menfaatleri doğrultusunda “gazetecilik” yaparlar, yazılar yazarlar! Ertuğrul, arada sırada Kai'nin yönettiği Bild için klavye oynatır.

Diekmann, 2004'ten bu yana Hürriyet Yönetim Kurulu üyesidir. Bild'i yayınlayan Axel Springer şirketinin Türkiye'deki ortağı da Doğan Grubu'dur!

*

Geçmişte Frankfurter Allgemeine Zeitung'un on yedi yıl yöneticiliğini yapmış bir gazeteci olan Udo Ulfkotte, Atlantik Brücke'ye 'Gizli Loca' adı verildiğinden de söz ediyor.

Atlantik Brücke'nin CIA yakını bir dernek olduğuna dikkat çekiyor.

Ulfkotte'nin kitabında, Markus Kompa'nın “Almanya'daki belli başlı gazetecilerin Atlantik Brücke ile olan yakınlıklarına” değindiği bir yazısından alıntılanan şu satırları okuyoruz:

“Bild gazetesi ile Spiegel'in hangi sebeple Rusya'ya karşı böylesine gayretli bir şekilde yazdıklarını ve ABD bakışından sapan düşünceleri refleks halinde Anti-Amerikancılık olarak damgaladıklarını kendine soran kişi, Atlantik Brücke'nin üye listesine bakarsa aradığı cevabını bulacaktır. Dernek hakkında basında eleştirel haberlerin çıkmayışı şaşırtmıyor…”

*

Baronsal Hürriyet'in Almanya'daki kardeşi Bild gazetesi Erdoğan'ın geçen yılki Köln ziyaretini “Hoş gelmediniz, burada istenmiyorsunuz” başlığıyla karşılamıştı.

Bu başlığa Baronsal Hürriyet nasıl sevinmiş ise birkaç gün önce Hürriyet'in internet sitesinde “Mısır'da Mursi'ye verilen idam cezası üzerinden” Erdoğan'a yapılan göndermeyi de Bild yönetimi “takdirle” karşılamıştır!

Derin Almanya'nın eldiveni Bild'in reklamında kendisinden hala daha “Bağımsız ve partiler üstü” diye bahsetmesi bir kara mizah örneğidir. Hürriyet'in de ilk sayfasından “Tarafsız bir gazeteyiz” hikâyesi anlatmayı alışkanlık haline getirdiğini tam da burada hatırlıyoruz.

*

Ratzinger Papa seçildiği vakit, Kai Diekmann Bild'de “Biz Papa'yız” başlığını atmıştı…

Kankası “Özel Harp Gazetecisi” Ertuğrul mu, “Cenazemi kiliseden kaldırın” diyerek “ağzındaki baklayı” çıkardı!
#Papa
#Atlantik Brücke
#Soğuk Savaş
9 yıl önce
Ertuğrul’un kankası Diekmann nasıl tik tak ediyor?
Türkiye'nin Batı macerası
Batı saldırganlığı karşısında Türkiye
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı