|
Noel Partisi!

“Yıllarca kırmızı halılar ve süs lambalarıyla halkımıza göstermelik bir şaşaa sunulurken kamu kaynakları çarçur edildi, belediyemiz ağır borç yükü altına sokuldu...”

İki hafta önce Nişantaşı’ndaki yılbaşı hazırlıkları mevzu olduğunda, Hayri İnönü Şişli Belediyesi’ndeki Sarıgül dönemini bu sözlerle yerden yere vurmuştu!

*

Hayri Bey, yılbaşı eğlenceleri için belediye kasası yerine imece yöntemini teklif ediyor; İstanbul’daki diğer CHP’li belediyelerde ise harcamalar gırla gidiyor:

Dünkü Takvim’de “İşçilerinin maaşlarını ödemeyen CHP’li belediyelerin Noel kutlamalarına milyonlarca dolar harcadığına” dair bir haber vardı! Kadıköy ve Beşiktaş belediyeleri bu konuda öncü olmuşlar...

Peki ya, CHP’li Maltepe Belediyesi?

-Onları da geride bıraktı!

Geçen hafta, Başkan Ali Kılıç Maltepe Meydanı’na törenle Noel ağacı dikti! “İstanbul Altıntepe Protestan Kilisesi Ruhani Önderi” Carlos Madrigal’a da “açılış duası” yaptırdı!

Ali Kılıç sayesinde ‘Ecnebi CHP Albümü’nde eksik sayfa kalmadı! Partisinin yabancılaşmanın son kertesinde bulunduğunu, bir çırpıda cümle âleme gösterdi:

-CHP, en sonunda “Noel Partisi” oldu!

*

Bu atraksiyonun ardından, “Kılıç’ın Münih Belediye Başkanlığı için bile şanslı hale geldiğini” düşünenler çıkabilir!

Ali Bey’in fahri danışmanı Christian Ude (66) eski Münih Belediye Başkanı’dır.

Ude, Ali Kılıç’ı otuz yedi yıl önce Tunceli’yi ziyareti sırasında tanıdığını söylüyor. Ude ile Kılıç’ın yolları önce Almanya’da sonra da İstanbul’da kesişmiş...

Kılıç, Almanya’da uzun bir süre Milliyet gazetesinin Münih temsilciliğini yapmıştı.

Bu vesileyle, Ali Kılıç’ın “BND ile CHP arasında Kasım 2009’da Almanya’da gerçekleşen görüşmelerde köprü vazifesi gördüğünü” iddia eden ayrıntılı yayınları hatırlıyoruz!

CHP’nin BND ile temaslarının, Baykal’a yönelik kaset operasyonundan Kemal Kılıçdaroğlu’nun (CHP Grup Başkan Vekili olduğu dönemde) Almanya ziyareti esnasında haberdar edilmesiyle ilgili olduğu biliniyor!

Kasım 2009’daki ziyarette Kemal Bey’in “boğma rakı” içme merakından istifade edenlerin onu ‘El Mecbur’ hale getirdiğinden daha önce bahsetmiştim: Bu, Baykal’a kaset operasyonundan birkaç ay önce Kılıçdaroğlu’nun “kontrol altına alındığı” anlamına geliyor!

*

Baykal’ı, CHP genel başkanlık koltuğundan eden kaset operasyonu 2010 yılının 6 Mayıs’ını 7 Mayıs’ına bağlayan gece yarısı patlamıştı...

O dönemde CHP Genel Sekreteri olan Önder Sav’ın 8 Mayıs 2010’daki basın toplantısını hatırlayan kaldı mı?

Sav, o toplantıda “Baykal’a suikast yapılacağına dair 15 Nisan 2010 tarihli bir ihbar mailini” açıklamıştı!

“Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın dizlerinden vurulması için Şişli Belediye Başkan Yardımcısı O.Ş.A. üzerinden M.Y. adlı şahsa talimat verdiği...

Bu eylem için 300 bin dolar nakit paranın belediye kasasından avans olarak verildiği, işin bitiminde ise 450 bin dolar daha verilip toplam 750 bin dolara anlaşma sağlandığı...”

Önder Sav tarafından, “Emniyet’e ulaşan ihbar mailine dayanılarak” dile getirilmişti!

İhbarcının mailine göre “Baykal, 13 Nisan 2010’da Brüksel’de AB’nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Stefan Füle ile saat 18.30’daki görüşmesinden hemen önce” vurulacaktı!

Önder Sav, bu bilgiyi de verdikten sonra “Sonra ne olduysa, O.Ş.A., 13 Nisan günü saat 16.15’de M.Y’ye telefon ederek eylem planının ertelendiğini bildirmiştir” diyordu!

*

Tam burada “şahane bir tesadüf”ten söz etmeliyim:

Brüksel’deki Baykal-Füle görüşmesine katılan CHP heyetinde enteresan bir isim vardı: Kim mi? Ali Kılıç!

Baykal’a suikast ihbarının yapıldığı tarih, Füle ile Brüksel’de görüşmesinden iki gün sonra yani 15 Nisan 2010’dur. İhbarı yapan Kahraman Şeref Kasap’tır. İhbarı tam 21 gün boyunca Emniyet tarafından savsaklanmıştı!

Suikast teklifinin evvela Y.Ç. adlı şahsa yapıldığı o kabul etmeyince M.Y.’ye teklif edildiğini hatırlatalım:

Bu bilgiyi, Baykal’a Suikast İhbarı Davası’nda (4 Mart 2014 tarihli 13. Duruşmada) mahkemeye sunulan bilirkişi raporunda yer alan video kaydında Y.Ç. veriyor!

*

CHP Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün eşi Nazlı İnönü Mustafa Sarıgül’ün kendilerini “ölümle tehdit ettiğini” söylemişti! (18 Aralık 2014, Hürriyet)

Nazlı Hanım, o röportajda ne demişti: “Sarıgül eşimi, belediyede yaptığı değişiklikler yüzünden tehdit etti! Oğullarımıza yönelik 750 bin dolara mafyadan adam tuttuğunu da tehdit ederken söylemiş! Onun üzerine eşim apar topar ABD’ye gitti, çocuklarımı bilgilendirmek için! Sarıgül, eşime beni kaçıracağını da ima etmiş...”

Bingo! Bu durumda, Paralel Yapı’nın 30 Mart’ta canla başla desteklediği Mustafa Sarıgül’ün “netameli işlerdeki” rayicinin “750 bin dolar” olduğu anlaşılıyor!
#Nişantaşı
#Hayri İnönü
#Şişli Belediyesi
#CHP
#Ali Kılıç
#Maltepe
#Noel Partisi
9 yıl önce
Noel Partisi!
‘Yabancı danışmanlar iğfal eder’!..
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü