|
Hedefe kaldı bir

Göçebe Kartal’ın dünkü adresi Başakşehir’di, yer ve mekan değişiyor ama Beşiktaş’ın kazanma azmi değişmek bilmiyor. Dün Süper Lig’de 5-3 biten Balıkesir-Kasımpaşa, 3-3 sona eren Bursaspor-Trabzonspor maçlarındaki futbol ve gollerden sonra bu mücadele vasatı aşamasa da Jose Sosa, Bilal Kısa ve Gökhan Töre’nin muhteşem golleri çıtayı yükseltti. Beşiktaş, dün maça istekli başladı, Akhisarlı oyuncuların ayağına her top geldiğinde yoğun bir baskı vardı. Gol, Olcay’ın bireysel çabası sonucunda bir yan toptan geldi. Cenk Tosun da muhteşem bir kafa vuruşuyla imzasını attı. Cenk Tosun’un hava toplarındaki etkisine rağmen siyah-beyazlı takımın gole gitmedeki ana düşüncesi yan toplar olmadı. Hatta Cenk Tosun içeride beklediği halde bile kimi kornerler paslaşarak kullanıldı. Jose Sosa muhteşem bir gol attı. Orta yapacağı feykini, Akhisar kalecisi gibi maçı izleyenler de yedi. Gözler topu filelerin içinde gördüğünde bile gol olduğuna inanılamadı. Sosa’nın klas golünün kıymeti Bilal Kısa farkı 1’e indirince anlaşıldı. Çünkü Gekas, Beşiktaş kalesini iki kez ciddi bir şekilde tehdit etmiş; kaza kurşununun geleceğinin sinyallerini vermişti.

Siyah-beyazlı formayla yaptığı 5 asistin yanına bir de golü ekleyen Sosa, sahada seyir zevki veriyor. Ancak Cenk Tosun ile uyumu, Demba Ba ile olduğu kadar değil. Goller Sosa ve Cenk Tosun’dan gelse de dünün gizli kahramanı Olcay Şahan. Cenk Tosun’a yaptığı asistten önce iki kişiden topu sökmesi ve o çabalamadan sonra bakarak, adrese teslim düzgün bir orta yapabilmesi kolay iş değil.

Kısacası; önüne Galatasaray derbisine kadar kayıpsız devam etme hedefi koyan Beşiktaş, hedefine adım adım ilerliyor; planlar da tıkır tıkır işliyor.

#Kartal
#Başakşehir
#Beşiktaş
9 yıl önce
Hedefe kaldı bir
Atamızı anıyoruz
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü