|

Belki Gerets bizi istemez

Adnan Polat: Çok iyi kura çekmiştik, o gruptan çıkabilirdik. Aptalca puanlar kaybettik. Kazanmamız gereken maçlarda yenildik

00:00 - 23/01/2007 Salı
Güncelleme: 01:08 - 23/01/2007 Salı
Yeni Şafak
Belki Gerets bizi istemez
Belki Gerets bizi istemez

G.Saray İkinci Başkanı Adnan Polat, Erik Gerets'le sezon başından bu yana yaşadığı polemiklere artık bir son verilmesi gerektiğini söyleyip, “Bu meseleyi büyütmeyin. mukavele için erken. Kararı sezon sonunda vereceğiz. Ama belki hoca bizi istemez” dedi. Belçikalı hocayla yaptıkları sözleşmede karşılıklı opsiyon bulunduğunu belirten Polat, “Şu anda mukaveleyi konuşmak için erken. Sezon bittiğinde yönetim olarak bu konuda karar vereceğiz. Ama Gerets'in devam etmesi tek taraflı bize bağlı değil. Kendisi de sözleşmeyi uzatmayabilir. Çünkü sözleşmeye göre onun da istememe hakkı var. Şu an o da bizim gibi sadece ligi düşünüyor” diye konuştu.


BAŞKANLA UYUM İÇİNDEYİZ

Polat, Başkan Canaydın'la arasında sorun olduğu yönünde ortaya atılan iddiaların da gerçek dışı olduğunu söyledi. Başkan'la uyumlu bir şekilde çalıştıklarını ileri süren Polat, “Kendisiyle günde en az 6 saat mesai yapıyoruz. Bir çok kararı birlikte alıyoruz. Tabii kararlar alınırken bazen düşünceler çatışıyor. Bu da çok normal. Ancak sonuçta çıkan karar ne olursa olsun onun arkasında duruyoruz. Bu fikir çatışmaları yanlış değerlendiriliyor gibi geliyor bana. Yoksa Başkan'la aramda herhangi bir sorun yok. 2. yarıda takımımızın hedefi olan şampiyonluğa ulaşması için de böyle uyumlu şekilde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.


FENERBAHÇE İLE FARK 4

Lider F.Bahçe ile aralarındaki puan farkının '4 mü 10 mu?' olduğu tartışmaları'na Adnan Polat da katıldı. “Sadece Hakan Şükür değil, hepimiz puan farkını 4 olarak görüyoruz” diyen Polat, şampiyonluk yarışını şu sözlerle değerlendirdi: “Şampiyon olmak için ilk olarak kendi maçlarımızı kazanmamız lazım. 2. yarıda onlar puan kaybedecek. Şampiyonluk yarışı son maça kalabilir ama önümüzdeki 7 hafta durumumuzu belli eder. Ligin geneline bakılınca hakem hataları oldu ama beni en büyük hayal kırıkılığına Selçuk Dereli uğrattı. F.Bahçe maçında seyirci baskısından dolayı bazı kararları veremedi. Verebilseydi puan farkı belki de 1 olurdu.”


BU SON OLSUN!

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Adnan Polat, Şampiyonlar Ligi'nden elenmelerini değerlendirirken, birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı. Kuralar çekildiğinde çok umutlu olduğunu belirten Polat, “İyi bir kura çekmiştik. O gruptan çıkabilirdik. Ancak aptalca maçlar kaybettik. Kazanmamız gereken maçlarda mağlup olduk” dedi. Maçlarını Olimpiyat Stadı'nda oynamalarının da elenmelerinde önemli ölçüde rol oynadığını ifade eden G.Saray yönetisi, “Seneye Şampiyonlar Ligi'ne kalırsak maçlarımızı Ali Sami Yen'de oynamak için her türlü çabayı göstereceğiz. Bunun için şimdiden çalışmalara başladık” diye konuştu.


SABIR ÇAĞRISI

Polat, Şampiyonlar Ligi'nde elde edilen sonucun taraftarları üzdüğünün farkında olduklarını, bunu telafi etmek için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini kaydetti. Camianın UEFA Kupası başarısından sonra, Avrupa'da hayal kırıklığı yaşamaya tahammülü olmadığını söyleyen Polat, “Şu var ki, G.Saray'ın UEFA Kupası'nı kazanması bir anda olmadı. Bu ekibi oluşturmak 8 sene sürdü. Avrupa maçlarında ilk zamanlarda birer puan alıyorduk. Sonra azimle çalışarak, üst düzey kadro kurarak UEFA Kupası geldi. Bunu gerçekleştirmek kolay olmadı. Taraftarımız sabırlı olsun. Çok yakında düzlüğe çıkacağız” diye eleştirilere cevap verdi.


FEDERASYON MESELESİ

Polat kulüp olarak Futbol Federasyonu'nda seçime gidilmesine başlangıçta karşı oldukları halde, sonra niçin fikir değiştirdikleri yolundaki soru üzerine ise, “Ulusoy başkanlığındaki yönetimin değişmesi için imzaları, federasyondaki otorite zaafiyeti gördüğümüz için verdik. Attığımız imzalar için kimsenin peşinden gitmedik. Tablo ortada. Biz kendi bildiğimizi yaptık. Gidilse gidilse G.Saray'ın arkasından gidilir. Aldığımız kararın arkasındayız. Bunun doğru olduğuna inanıyoruz. Bunun dışında bir neden aranması yanlıştır. G.Saray'ı kongre üyelerinin seçtiği kişiler yönetir. Dışarıdan kimse bu yönetime müdahalede bulunamaz” şeklinde konuştu.



17 yıl önce