|

Evren Paşa'nın siyasi sabıkası bulunuyor

Yusuf Sahici
00:00 - 6/03/2007 Salı
Güncelleme: 01:23 - 6/03/2007 Salı
Yeni Şafak
Evren Paşa'nın siyasi sabıkası bulunuyor
Evren Paşa'nın siyasi sabıkası bulunuyor

CHP lideri Deniz Baykal, eyalet sistemi tartışmasını ortaya atan 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in ölçüyü aştığını söyledi. Evren'i “parlak fikirli” olarak nitelendiren Baykal, “Bu ölçüyü aşmak anlamına geliyor. Bir ülke hergün DNA'sını değişteremez” dedi. Baykal, NTV'de katıldığı programda güncel gelişmeleri değerlendirdi.

“Türkiye'ye yeni modeller teklif etmek ölçüyü aşmak anlamına geliyor” diyen Baykal, “Sayın Evren'in Kıbrıs'a ilişkin tartışmaların en yoğun olduğu günlerde 'Maraş'ı vermek için elimizde tutuyoruz' açıklaması vardı. Bunlar bize sabıkanın bulunduğunu gösteriyor. Bir siyasi sabıka sözkonusudur. Ama böyle parlak projeler ortaya atarak Türkiye'yi kurtarma fikrinin Türkiye'nin başına nasıl dertler açtığını biliyoruz” dedi.

KÖŞK İÇİN NİTELİKLİ ÇOĞUNLUK

Cumhurbaşkanı'nın uzlaşı içinde seçilmesi gerektiğini söyleyen Baykal, “Birinci turda gerekler yerine getirilmez ve Meclis Başkanı 'Gerekler yerine getirildi' derse o zaman Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Anayasa Mahkemesi'ne götürürüz. Bu ortam Türkiye'yi seçime götürür” dedi.


17 yıl önce