|

Cengil: Oyuna gelmeyin

DTP'nin kapatılmasıyla artan sokak gösterilerine dikkati çeken Saadet Partisi İl Başkanı Sıtkı Cengil vatandaşlara oyuna gelmeyin uyarısı yaptı.

Kübra Türkan
00:00 - 18/12/2009 Cuma
Güncelleme: 16:54 - 18/12/2009 Cuma
Yeni Şafak
Cengil: Oyuna gelmeyin
Cengil: Oyuna gelmeyin

Saadet Partisi İl Başkanı Sıtkı Cengil, il binasındabasın toplantısı düzenledi. Türkiye üzerinde menfur emelleri olanların karanlık oyunlar tezgahladığına dikkati çeken Cengil, "Bu yapılan densizliklere, taşkınlıklara ve tahriklere öfkelenerek hiç kimse durumdan vazife çıkartıp kendisini güvenlik güçlerinin yerine koymasın. Tahrikler ne kadar ağır olursa olsun, niyetiniz ne kadar halis olursa olsun ve hangi ulvi gaye ile yaparsanız yapın, karşı harekete kalkışmanız oyuna gelmeniz demektir. Oyuna gelmeyin" diye konuştu. Başkan Sıtkı Cengil Mecliste gurubu bulunan Siyasi Partileride eleştirdiği konuşmasında, "Miting meydanlarını ve meclis kürsüsünü bir birlerine hakaret arenası haline getirdiler. Millet bu kadar fakru zaruret, sıkıntı ve endişe içerisindeyken, meclisin en önemli görüşmeleri olan bütçe görüşmelerinde akılda kalan tek şey, bir birlirene yaptıkları hakaretler ve karşılıklı ağır ithamlar olmuştur, bu yol yol değildir" şeklinde konuştu.


"BU ÇİRKİN OYUNA GELMEYELİM"

Siyasi partilere ve vatandaşlara ülkenin kaos ortamına gitmemesi için büyük sorumluluklar düştüğüne dikkati çeken Sıtkı Cengil, basın toplantısındaki açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Ülkemiz çok tehlikeli bir süreçten geçiyor. Bu çirkin oyuna gelmeyelim. Sokaklarda güvenlik güçlerine taş atan çocuklar, sağı solu yakıp yağmalayan gençler bilseniz ki huzurunuzu taşlıyorsunuz. Bu yapılan densizliklere, taşkınlıklara ve tahriklere öfkelenerek hiç kimse durumdan vazife çıkartıp kendisini güvenlik güçlerinin yerine koymasın. Bir birleriyle barışık olmayanların, halk arasında kardeşlik ve barış sağlamaları mümkün değildir. Siyasetçiler kutuplaşırsa halk kamplaşır. Bu çerçevede Genel Başkanımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un seviyeli, sorumlu ve yol gösterici siyaset tarzı, yapıcı bütünleştirici ve kuşatıcı üslubu herkese örnek olmalıdır"



14 yıl önce