|

Muhtarlardan organ bekleyenlere müjde

Kütahya''nın ilçesi Simav'da bir araya gelen Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu, Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen organ bağışı kampanyasına tam destek kararı aldı. Demokrasinin temel taşı muhtarların kampanyaya destek vaadi ülke genelinde organ nakli bekleyen 30 bin kişiye umut oldu.

İha
00:00 - 20/08/2014 Çarşamba
Güncelleme: 10:43 - 20/08/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Muhtarlardan organ bekleyenlere müjde
Muhtarlardan organ bekleyenlere müjde

Yedi federasyondan oluşan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu, Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen organ bağışı kampanyasına destek amacıyla Kütahya''nın ilçesi Simav'da bir araya geldi. Simav Muhtarlar Derneği''nin önderliğinde kaymakamlık ve belediyenin desteklediği toplantıya, organ bağışı kampanyasında ülke genelinde önemli başarılara imza atan İzmir İl Sağlık Müdürü ve Ege Bölgesi Organ bağış koordinatörü Bediha Türkyılmaz ekibiyle birlikte katıldı. Toplantıya katılan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz'in yanı sıra 7 federasyon başkanı kampanyaya destek vaadinde bulundu. Demokrasinin temel taşı muhtarların kampanyaya destek vaadi ülke genelinde organ nakli bekleyen 30 bin kişiye umut oldu.

PROTOKOL HAZIRLANACAK

İzmir İl Sağlık Müdürü ve Ege Bölgesi Organ Nakli Koordinatörü Bediha Türkyılmaz, Türkiye'nin çeşitli yörelerinden gelen muhtarları ile vardıkları anlaşmanın önümüzdeki günlerde bir protokol metnine, ardından da Sağlık Bakanlığı ile Türkiye Muhtarlar Federasyonu arasında resmi mutabakata dönüşecek olmasının sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi. Türkyılmaz, Simav'da muhtarlarla varılan anlaşmayla Türkiye'de organ nakli bekleyen 30 bin kişiye umut ışığı olacaklarını belirterek "Organ nakli bekleyen 30 bin kişinin 20 binini böbrek nakli, 400 kadarını kalp, 3 ve 4 bin kadarını da kornea nakli bekleyen vatandaşlarımız oluşturuyor. Organ nakli konusunda muhtarlarımızın bize destek vaadinde bulunmaları bizimle birlikte 30 bin kişiyi de sevindirmiştir" dedi.

DESTEK TOHUMU SİMAV'DA ATILDI

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz ise, "Muhtarlar olarak organ nakli kampanyasına gönüllülük esasına göre tam destek vereceklerini söyledi. İzmir İl Sağlık Müdürü ve Ege Bölgesi Organ Nakli Koordinatörü ile Simav'da anlaşmaya vardıklarını anlatan Akdeniz, şunları söyledi: "İnsan yaşamı için çok önemli olan organ bağışına muhtar desteğinin tohumunu bu gün Simav ilçemizde atıyoruz. Umarım bu tohum kısa sürede yeşerir, filizlenir ve yaşama katkıya dönüşür.'' ifadelerini kullandı

Organ bağışı kampanyasının ele alındığı Simav'daki toplantıya Simav Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran, Simav Garnizon Komutanvekili Üsteğmen Sayit Yüzbaşıoğlu, Simav'ın AK Partili Belediye Başkanı Süleyman Özkan, siyasiler, il genel meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, belde belediye başkanları katılarak destek verdi.

10 yıl önce