|

Akyurt'a fuar alanı

AK Parti İlçe Kongresi'ne katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, projelerini anlattı. Akyurt'ta önümüzedeki günlerde uluslararası fuar alanı yapılacağının ve bu yıl içerisinde bitireleceğinin müjdesini veren Gökçek, Aile Yaşam Merkezi'nin de nisan ayında şölenle açılacağın söyledi.

İha
00:00 - 27/02/2012 Pazartesi
Güncelleme: 18:09 - 27/02/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Akyurt'a fuar alanı
Akyurt'a fuar alanı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 1 milyon 800 bin metrekarelik uluslararası fuar alanının yapımına önümüzdeki günlerde başlanacağını ve bu sene içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Akyurt AK Parti İlçe Kongresi'ne katılan ve projelerini anlatan Başkan Gökçek, yapımı gerçekleştirilen Aile Yaşam Merkezi'nin hazır olduğunu, havaların düzelmesiyle Nisan ayında güzel bir şölenle açılacağı müjdesini verdi.

Akyurt'u, Başkent'te gurur duydukları bir ilçe olarak gördüklerini ve ne kadar hizmet yaparlarsa yapsınlar hakkını ödeyemeyeceklerine inandığını söyleyen Başkan Gökçek, Akyurt ile ilgili projelerini anlattı.

Akyurt'a kazandıracakları 1 milyon 800 bin metrekarelik uluslar arası fuar alanının yapımına önümüzdeki günlerde başlanacağını belirten Gökçek, şöyle konuştu: "50 bin metrekaresi kapalı, 50 bin metrekaresi açık olarak inşa edilecek fuar alanı bu sene içerisinde tamamlanacak. Aynı yerde yapacağımız film platosu Türkiye'nin en büyük film platosu olacak. Ankara'nın tanıtımı amacıyla yapacağımız film platosunun inşasına bu yıl içerisinde başlayacağız ve gelecek yıl burası da tamamlanacak. Film platosunu, film yapımcıları sadece Ankara'nın tanıtımına yer vermeleri karşılığında kullanacaklar. Bunun da Ankara'nın turizmine büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum."


AİLE YAŞAM MERKEZİ NİSANDA AÇILACAK

Akyurtluların Aile Yaşam Merkezi'nin açılmasını sabırsızlıkla beklediklerini kaydeden Gökçek, "Aile Yaşam Merkezi'miz de hazır. Çocuk, genç, yaşlı herkesin yararlanacağı Aile Yaşam Merkezi'mizi havalar biraz ısınınca Nisan ayında güzel bir şölenle açalım istiyorum" diye konuştu. Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş'ın sürekli kendisinden talepleri olduğunu kaydeden Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü. "3 tane köprü istiyor. Onları da yapacağız ve ilçeye geliş gidişleriniz çok daha rahatlayacak. Piknik alanı ve belediye binası istiyorsunuz. Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş ile görüşüp onları da gerçekleştireceğiz. Belediye binası için biraz Ayantaş katkı verecek biraz da ben katkı sağlayacağım. Sanırım onu da kısa zamanda hallederiz."


İŞSİZ GENÇLERE İŞ SAHALARI AÇILACAK

Başkan Gökçek, Akyurtlu sanayicilerle toplantı yaptığını, onlara ücretsiz olarak altyapılarını yapmayı, onlardan da buna karşılık olarak işsiz gençlere istihdam sağlamalarını istediğini hatırlattığı konuşmasında, kısa bir süre önce de sanayicilerden 6 bin yeni istihdam gerçekleştirdiklerini öğrendiğini belirtti. Bölgeye yapılacak yatırımların aynı zamanda Akyurtlu işsiz gençlere yeni iş sahaları açacağını vurgulayan Gökçek, Akyurt'un 11 yılda çok büyük değişim yaşadığına değindi. Başkan Gökçek, son 3 yılda ilçeye 44 trilyon liralık yatırım yapıldığına dikkat çekerek özetle şöyle dedi: "Alt yapı olarak; 44 bin 852 metresi içme suyu, 23 kilometresi kanalizasyon, 4 kilometresi yağmur suyu olmak üzere Akyurt'a 3 yılda yaklaşık 72 kilometre boru döşendi. 16 kilometre yeni yol açtık.Son 3 yılda Akyurt'a 45 bin ton asfalt döküldü, 2 park yapıldı, 2 bin 342 ağaç dikildi. Akyurt'ta 5 bin aileye gıda ve temizlik malzemesi yardımı, 2 bin 400 aileye kömür yardımı yapıldı. Çok sayıda öğrenciye bot, kaban ve kırtasiye dağıtıldı."


12 yıl önce