|

Balıkçılığın kalbi Trabzon''da atacak

Trabzon'da 25-27 eylül tarihlerinde düzenlenecek balıkçılık ve akuatik bilimler sempozyumu'na 48 ülkeden 600''ü aşkın bilim adamı katılacak. Trabzon Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Aydın, "Sempozyumda balıkçılık yönetimi, yetiştiricilik, çevre ve kaynak yönetimi, su ürünleri işleme teknolojisi, balık hastalıkları ve sosyoekonomik konularda sunumlar yapılacak" dedi.

İha
00:00 - 15/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 10:32 - 15/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Balıkçılığın kalbi Trabzon''da atacak
Balıkçılığın kalbi Trabzon''da atacak

Balıkçılık ve Akuatik Bilimler Sempozyumu 25-27 Eylül 2014 tarihleri arasında Trabzon''da yapılacak. Sempozyuma çoğunluğu bölge ülkeleri olmak üzere Ukrayna, Romanya, Rusya, Bulgaristan, Hırvatistan Azerbaycan, İran ve Irak olmak üzere 48 ülkeden 600''ü aşkın bilim adamı katılacak. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. İlhan Aydın, sempozyumun Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü ev sahipliğinde KTÜ Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılacağını söyledi. Aydın ''2003 yılından itibaren ülkemizin değişik şehirlerinde düzenlenen FABA (Fisheries and Aquatic Sciences Balıkçılık ve Akuatik Bilimler), ilk defa uluslararası düzeye taşınarak 25-27 Eylül 2014 tarihleri arasında Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü ev sahipliğinde KTÜ Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılacak. Bu önemli organizasyonun sekretaryasını üstlenen Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü, önümüzdeki yıllarda da Trabzon''da aynı sempozyuma ev sahipliği yapacaktır. Balıkçılık yönetimi, yetiştiricilik, çevre ve kaynak yönetimi, su ürünleri işleme teknolojisi, balık hastalıkları ve sosyoekonomik konularında sözlü ve poster sunumların yapılacağı sempozyum uluslararası olması sebebiyle hem bilimsel anlamdaki hem de ülke ve bölge tanıtımına katkıları bakımından önemlidir." dedi.

BALIKÇILIK HER YÖNÜYLE ELE ALINACAK

Sempozyumun dünyanın 48 ülkesinden 600''ü aşkın bilim insanının katılımı ile gerçekleşeceğini dile getiren Doç. Dr. Aydın şöyle konuştu: ''Sempozyuma 6 çağrılı konuşmacı, 6 farklı başlıkta toplam 139 sözlü bildiri ve 323 poster ile yoğun bir programda İngilizce olarak gerçekleşecektir. Sempozyum süresince gerçekleşecek olan bilimsel sunumların yanı sıra, Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü''nün yürüttüğü TÜBİTAK Hamsi stokları ile ilgili proje çalışmalarının sonuçlarının paylaşılacağı avcılık ve yetiştiricilik sektöründen çok sayıda temsilcinin davet edildiği Türkçe olarak yapılacak özel bir oturumla paydaşlar ile birlikte sektör sorunları, öneriler ve gelecek ile ilgili paylaşımlar sağlanması amaçlanmıştır.''

SUALTI RESİM SERGİSİ AÇILACAK

Sempozyumda su altı fotoğrafçılık sergisinin de görüleceğini belirten Aydın, ''Sempozyum süresince; 1994 yılında su altı fotoğrafçılığına başlamış ve şimdiye kadar Kızıldeniz, Atlantik Okyanusu, Pasifik Okyanusu ve Türkiye karasularında sayısız görüntüleme projesine imza atmış olan Tahsin Ceylan''ın sergisi gerçekleşecektir. 'Karadeniz''in Derinliklerindeki Yaşam' isimli 50 eserden oluşan sergide sualtı kültürel varlıkları ile birlikte fauna ve floramızın önemli kaynaklarının eşsiz güzellikteki fotoğrafları görülebilecektir diye konuştu.


10 yıl önce