|

DOSABSİAD, 2009'dan umutlu

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Parlamış, devlet teşviklerinin sağlanması ve finans kurumlarının üzerine düşeni yapması halinde 2009'dan ümitli olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 24/12/2008 Çarşamba
Güncelleme: 18:05 - 24/12/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
DOSABSİAD, 2009'dan umutlu
DOSABSİAD, 2009'dan umutlu

2009 yılında öncelikle sanayicinin moralli olması gerektiğini belirten DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Parlamış, karamsar beklentiler içinde olmakla krizi yaşamak arasında büyük bir fark olduğunu vurguladı.

Önümüzdeki dönemde krizin nasıl bir tablo yaşatacağını kimsenin bilmediğini söyleyen Parlamış, "2009 yılı ile ilgili firmaların kötü senaryolara hazırlıklı olması ve tedbiri elden bırakmaması gerekir ancak kaygılandığımız asıl nokta 2009 ile ilgili herhangi bir teşvik paketinin hala gündemde olmaması. Reel sektöre güven kazandıracak teşvik paketlerinin gündemde olmaması tüccar ve sanayiciyi karamsarlığa itiyor" dedi.

Sanayicinin moralli olması halinde yere daha sağlam basacağını belirten Parlamış, bu noktada finans kurumlarına büyük görev düştüğünü kaydetti. Parlamış,"Finans sektörünün tüccar ve sanayiciye güneşli havada şemsiye verip, yağmurlu havada şemsiyesini alması, güçlü olduğuna inandığımız finans sektörümüze yakışmaz. Büyük bankalar bu dönemde belli olacak. Bankacılık sektörü 2009 politikalarını gözden geçirerek bugünlere birlikte geldikleri, yarınları da birlikte paylaşacakları müşterilerini korumalı" şeklinde konuştu.



15 yıl önce