|

Konya için bayrak yarışı devam edecek

Ereğli ve Karapınar''da konuşan AK Parti Konya İl Başkanı Sorgun''un gündeminde 3 Kasım''da başlayacak olan İlçe Kongreleri vardı. Kongreler Süreci''ni değerlendiren Sorgun, ''Bizler bu koltuklarda baki değiliz. Bizden önce bu koltukta birçok kişi bu görevi yaptı. Bizden sonra da bu bayrak yarışı devam edecek'' dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 20/10/2014 Pazartesi
Güncelleme: 10:27 - 20/10/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Konya için bayrak yarışı devam edecek
Konya için bayrak yarışı devam edecek

AK Parti Konya İl Teşkilatı, ilçe ve belde teşkilatlarının son durumları, il genel meclisi üyelerinin çalışmaları ile belediyelerin projeleri ve devam eden hizmetlerde gelinen son noktaların ele alınması için yaptığı 40. Dönem İlçe Danışma Meclisi Toplantıları''na devam ediyor. İl Teşkilatı, bu hafta sonu 28 ilçede İlçe Danışma Meclisleri''ni gerçekleştirdi. Söz konusu toplantılara AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, 22, 23 ve 24. Dönem AK Parti Konya Milletvekilleri, İl Yürütme ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, ilçe başkan ve yönetimleri; il ve ilçe kadın ile gençlik kolları başkan ve yönetimleri ile mahalle, köy temsilcileri katıldı. İl Başkanı Sorgun, AK Parti Ereğli ve Karapınar İlçe Teşkilatları tarafından düzenlenen 40. İlçe Danışma Meclisleri''nde de yer aldı. Söz konusu programlarda Başkan Sorgun''un yanı sıra AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ve 23. Dönem AK Parti Konya Milletvekili Ali Öztürk de hazır bulundu.

'BİZLER BİRER EMANETÇİYİZ'

Ereğli''de teşkilat mensuplarına hitap eden AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, 3 Kasım''da başlayacak İlçe ve İl Kongresi süreci ile alakalı önemli açıklamalarda bulundu. İlçe Kongreleri''nin 3 Kasım''da Hadim ve Bozkır ilçeleri ile başlayacağını açıklayan İl Başkanı Sorgun, Kongreler Süreci''ni değerlendirdi. Sorgun, şunları söyledi: ''Kongre sürecine girdik. İnşallah 3 Kasım günü Hadim ve Bozkı ile başlıyoruz. İlçelerimiz bitince de İl Kongremizi yapacağız. Ancak şunu ifade etmem gerekiyor. Bizler bu koltuklarda baki değiliz. Bizden önce bu koltukta birçok kişi bu görevi yaptı. Bizden sonra da bu bayrak yarışı devam edecek. Ama hiç kimse de tüm kuralları çiğneyerek ben bu koltuklara geleceğim diyemez. Bu koltuklar kimsenin babasının malı değil.''

'BU BÜYÜK RESMİ ÇİZMEK KİMSENİN HADDİ DEĞİL'

Konuşmasında tüm görevlerin gelip geçici olduğunun altını çizen Ahmet Sorgun, önemli olanın bu davanın lideri olan Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu olduğunu söyledi. Sorgun, ''Kimin İl veya İlçe Başkanı, Kadın ve Gençlik Kolları başkanı önemli değil. Önemli olan şu anda Türkiye''de bir tablo var. Bu davanın lideri ve içimizdeki en yürekli liderimiz olan Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu''dur. Bize düşen bu büyük resmi çizmek değildir. Bu resmi kimse de çizemez. Ne ilde ne de 31 ilçede buna izin vermeyeceğiz. Bu kimsenin hakkı ve haddi değildir. Onun için bu büyük resmi bir bayrak gibi geleceğe taşıyacağız.'' dedi.


10 yıl önce