|

Konya Şeker, Çinli firmalarla el sıkıştı

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Başbakan Erdoğan'la birlikte yaptıkları Çin ziyaretinden somut adımlar atarak geldiklerini söyledi. Konuk, "yeni projelerimiz için yeni teknolojileri tanıma fırsatı bulduk, gerçekleştirmeyi düşündüğümüz termik santral projesi için teknolojik işbirliği konusunda son derece verimli görüşmeler yaptık" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 16/04/2012 Pazartesi
Güncelleme: 17:51 - 16/04/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Konya Şeker, Çinli firmalarla el sıkıştı
Konya Şeker, Çinli firmalarla el sıkıştı

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Çin'e gıda ürünleri ihracatı ve enerji sektöründe Çin ile teknolojik işbirliği alanında somut ilerleme kaydettiklerini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştirdiği 5 günlük Çin ziyaretine katılan katılan ve yatırımcılar, iş adamları ve firmalar ile görüşmeler gerçekleştiren Recep Konuk, Çin seyahatini değerlendirdi. Konuk, Çin'in hem büyük bir üretici ve ihracatçı, hem de büyük bir tüketici ve ithalatçı olduğunu belirterek, "Sayın Başbakanımızın Çin'e gerçekleştirdiği ziyaret heyette yer alan biz işadamları için hem moral motivasyon hem de ticari anlamda son derece yararlı bir seyahat oldu. Ziyaretimizin ilk durağı olan Urumçi sokaklarının, gösterilen sıcaklık, ilgi alaka açısından ülkemizden bir farkı yoktu. Uygur Özerk Bölgesine yaptığımız ziyaretin olumlu havası hem Pekin hem de Şangay'daki ticari görüşmelerimize de yansıdı ve seyahatten son derece olumlu neticeler, somut sonuçlar aldık. Bu çerçevede Konya Şeker olarak biz bu seyahatte iki alanda somut ilerleme kaydettik. Biri Çin'e gıda ürünleri ihracatı, diğeri enerji sektöründe Çin ile teknolojik işbirliği. Hem Çinli yatırımcılar, hem de Çin'de hızlı tüketim malları dağıtımında önemli mesafeler almış, iş potansiyeli yüksek Türk işadamları ve firmaları ile yaptığımız görüşmelerde de önemli mesafeler kat ettik, sonuç aldık"


'TERMİK SANTRAL KONUSUNDA GÖRÜŞME YAPTIK'

Konuk, Konya'dan Çin'e gıda ürünleri ihracatına başlayacaklarını dile getirerek, "Çin pazarında çikolata, şekerli mamüller, bisküvi, kek, gofret ve unlu mamüller ile yine bizim üretim portföyümüzde olan dondurulmuş patatese, bu sene üretimine başlayacağımız et ve süt ürünlerine büyük bir talep var ve pazar henüz açık pozisyonda yani doymamış durumda. Bu büyük pazara Konya Şeker'in ve Konya Şeker ürünlerinin girmesi için ön görüşmeleri tamamladık. Kısa süre sonra bunun teknik detaylarının da tamamlanacağını ve Konya'dan Çin'e gıda ürünleri ihracatına başlayacağımızı umuyorum" dedi. Enerji sektöründe Çinli enerji devi firmalarla tanışma fırsatı bulduklarını dile getiren Recep Konuk, "Konya Şeker'in ilgi alanında olan enerji sektöründe yeni projelerimiz için yeni teknolojileri tanıma fırsatı bulduk, gerçekleştirmeyi düşündüğümüz termik santral projesi için teknolojik işbirliği konusunda son derece verimli görüşmeler yaptık. Sayın Başbakanımıza seyahatinde eşlik eden sayın bakanlarımız sektörel görüşmelerde, Çinli yatırımcılarla görüşmelerimizde bire bir destek oldular, her ayrıntı ile her detay ile ilgilendiler, çözüm ve işbirliği ortamının oluşması için siyasi ağırlıklarını kullandılar. İnşallah son derece verimli geçen bu ziyaretin dış ticaretimiz ve yatırımlar açısından neticelerini hem Konya Şeker olarak, hem de ülke ekonomisi olarak kısa süre sonra almaya başlarız" diye konuştu.


12 yıl önce