|

Narlıca turizm merkezi olacak

Narlıca Belediye Başkanı İbrahim Kaygısız, bugün kadar yaptıklarını ve bundan sonra yapacaklarını Yeni Şafak'a anlattı. Narlıca'nın İznik ve Orhangazi arasında, hakim bir tepede konuşlanmış güzel bir belde olduğunu belirten Kaygısız, mevcut potansile değerlendirerek, bölgeyi turizm merkezi yapacakların söyledi.

İsmail Hakkı Yoğurtçu
00:00 - 4/02/2009 الأربعاء
Güncelleme: 18:17 - 4/02/2009 الأربعاء
Yeni Şafak
Narlıca turizm merkezi olacak
Narlıca turizm merkezi olacak

Narlıca Beldesi Belediye Başkanı İbrahim Kaygısız, Yeni Şafak Gazetesi'ne tarihi Narlıca Beldesi'ni ve Narlıca için hazırladığı projelerini anlattı.

Narlıca'nın İznik ve Orhangazi arasında, bölgeye hakim bir tepede konuşlanmış güzel bir belde olduğunu belirten İbrahim Kaygısız, "Narlıca, Osmanlı Devleti ile birlikte var olmuş, 1992 yılında belediye olmuştur ve bu yıldan beridir de belediye hizmetleri devam etmektedir. Narlıca, engebeli bir coğrafi konumda olduğundan tarım arazisi azdır. Bu nedenle pek çok vatandaşımız ticaret ve diğer alanlar gibi alternatif geçim kaynakları arayışına girmiştir. Örneğin beldemizde kurulan şehirlerarası taşımacılık yapmakta olan taşıyıcılar kooperatifi 35 -40 ailenin geçimini sağlamaktadır. Yine bizim zamanımızda kurulan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, beldemizin geçim kaynaklarından olan tarımın güçlenmesi için destek vermiştir" ifadelerini kullandı.


CAZİP HAYLE GETİRİLECEK

Narlıca'da bulunan tarih ve doğa turizmi potansiyelinin İznik'le, Orhangazi'yle, Gemlik'le, Yenişehir'le Uludağ'la birlikte entegre edilmiş bir şekilde düşünülerek hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Kaygısız, " Turizm sektöründe profesyonel hamleler yapılmalıdır. İznik Gölü içilebilir bir tatlı su kaynağıdır ve suyunun kendi kendini temizleyebilen bir özelliği var. İznik Gölü'nün içilebilirlik özelliği korunmalıdır ancak yapılan araştırmalar İznik Gölü'nün kirlendiğini gösteriyor. Öncelikle bu bölgedeki turizm potansiyeli yerel yöneticilerimizce masaya yatırılmalı ve doğa, tarih, spor gibi turizm çeşitlerinin potansiyeli mevcut olan bu bölge turizm açısından bir cazibe merkezi haline getirilmelidir" dedi.


HİZMETLER DEVAM EDECEK

Hizmet dönemlerinde Narlıca'ya Su Ürünleri Kooperatifi kurulduğunu belirten Kaygısız, "Bu hizmet, birçok ailemizin geçim kaynağı olan Tatlı su balıkçılığına da büyük destek olmuştur. Narlıca'da yılda ortalama 1,5 - 2 dolarlık tatlı su balıkçılığı ihracatı söz konusudur. Narlıca'da ayda 300 tonluk zeytin satış kapasitesi vardır. Narlıca'nın bu değerlerini markalaştırmak yani kalite farkımızı göstermek istiyoruz." dedi. İller Bankası ile ortak yaptırılan modern içme suyu depolarıyla su beldede bulunan su sorununa çözüm ürettiklerini söyledi. küçük bir bütçeyle büyük işler yaptıklarını belirten Kaygısız, "Beldemizde 4 katlı bir sağlık ocağı inşaatı başlattık. Çok amaçlı bir belediye hizmet binası inşa ettik. Burası yalnızca belediye hizmeti veren değil aynı zamanda gelir de getiren çok işlevli bir bina. Yollarımıza yaklaşık 40 bin metre civarında kesme taş döşenmiştir ve arazi yollarıyla ilgili çalışmalar yapılmıştır. Engebeli coğrafyamızda minimum maliyette maksimum çalışmalar yapabileceğimiz damlama sulama sistemimizin projesini hazırladık, 2002 yılından beri bunun mücadelesini veriyoruz. Gereken suyu çekebileceğimiz kuyularımızı açtık ve bu yaz Hükümetimiz'inde desteğini alarak bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz. " dedi.



٪d سنوات قبل