|

Yıldız, tekstil ve enerji müzelerini çok beğendi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Türkiye'nin ilk tekstil müzesi ile yakında ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanan Enerji Müzesi'ni gezdi.

Barış Gülkaya
00:00 - 27/02/2012 Pazartesi
Güncelleme: 18:14 - 27/02/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Yıldız, tekstil ve enerji müzelerini çok beğendi
Yıldız, tekstil ve enerji müzelerini çok beğendi

Bakanlığına bağlı birimlerin çalışmaları ve yaşadıkları sorunları yerinde görmek için Bursa'ya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Atatürk Kongre Kültür Merkezi Başkanlık Salonu'nda yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile birlikte Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde sergilenecek üniteleri inceledi. Bilim ve Teknoloji Merkezi hakkında Bakan Yıldız'a bilgi veren Başkan Altepe, dünyanın önde gelen bilim merkezlerini tek tek incelediklerini ve bu konudaki çalışmaları titizlikle yürüttüklerini söyledi. Sadece Bursa'ya değil, tüm bölgeye hizmet verebilecek donanımda bir merkezi Bursa'ya kazandırmayı amaçladıklarını belirten Başkan Altepe, “Burası görerek, gezilecek bir yer olmayacak. Çocuklar bu deney ünitelerinde, sudaki dalganın oluşumunu, enerjinin nasıl elde edildiğini, yansımayı daha akla gelen birçok konuyu kendileri deneyerek öğrenecekler” dedi. Bir deney ünitesinin yanına gelen Bakan Yıldız, su üzerindeki gemi maketinin hareketlerini dikkatle izledi. Daha sonra yine Merinos AKKM içindeki Türkiye'nin ilk tekstil Müzesi'ni gezen Bakan Yıldız, merinos koyunu maketleri ile canlandırılan yapağının ilk oluşumundan, ipliğin ortaya çıkması ve kumaşın dokunmasına kadar tüm evrelerin günümüze taşındığı müzeye hayran kaldı. Yoğun toplantı trafiğine rağmen oldukça keyifli olduğu gözlenen Bakan Yıldız, merinos koyunu maketinin başını okşayarak, “Bunlar maket miydi?” diyerek espri yaptı.

Son olarak Enerji Müzesi'ni gezen Bakan Yıldız, Bursa'da 1938'de hem Merinos Fabrikasının ihtiyacını karşılayan hem de gerektiğinde Bursa'nın elektrik ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteyle donatılan dönemin Alman teknolojisiyle kurulan sistemi yakından inceledi. Gerek Bilim ve Teknoloji Merkezi gerekse Tekstil ve Enerji Müzeleri'nin Bursa'ya önemli kazanımlar getireceğini dile getiren Bakan Yıldız, bu çalışmaları nedeniyle Başkan Altepe ve ekibini kutladı.


12 yıl önce