|

YÜREĞİR DEĞİŞİYOR

Yüreğir Belediye Başkanı Çelikcan, 3 yıllık çalışmalarını anlatırken belediye olarak Adana'da bir ilki gerçekleştirerek kalite belgesi aldıklarını dile getirdi. Yapılan hizmetlerle Yüreğir'in değiştiğini belirten Çelikcan, "Artık belediyemizin her evrakında logomuzun yanında kalite belgemizin de logosu var. Vatandaşlarımız ilimizin parlayan yıldızı olan ilçemizde artık uluslararası standartta hizmet alıyor" dedi.

Yaşar Yavuz
00:00 - 16/04/2012 Pazartesi
Güncelleme: 18:44 - 16/04/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
YÜREĞİR DEĞİŞİYOR
YÜREĞİR DEĞİŞİYOR

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, 3 yılın değerlendirmesini Yeni Şafak Gazetesi'ne yaptı. Toplantıya belediye meclis üyeleri, daire müdürleri ve gazeteciler katıldı. Başkan Çelikcan devraldığı belediye ile bugünkü durumu karşılaştırarak, çalışmaları anlattı. İlk iş olarak kurdukları Beyaz Masa'nın, sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında halkın sorunlarıyla bire bir ilgilendiğini belirten Başkan Çelikcan, muhtarların sorunlarını daha rahat dinleyebilmek ve çözebilmek adına belediye sınırlarındaki 99 mahalle muhtarının ortak katılımı ile bir koordinasyon merkezi kurduklarını dile getirdi. Başkan Çelikcan, "Göreve geldiğimiz günden bu yana sokak, cadde ve bağlı köy yollarımız için 30 milyon TL'lik harcama yaptık. Önümüzdeki iki yıl için ise 20 milyon TL'lik yatırımımızın tüm alt yapısını hazırladık. Bu rakamlar Yüreğir Belediyesinin bizden önce 20 yolda aldığı toplam yol yatırımından daha büyük. Görev süremizin sonuna kadar yol hizmetleri için 50 milyon TL'den fazla para harcamış olacağız. İlçemizin çöplerinin bir kısmı hala römorklu traktörlerle toplanıyordu. Öncelikle buna bir son verdik. Personel ve idari yapılanmayı hızlı şekilde bitirdikten sonra 8 adet sıkıştırmalı çöp kamyonunu temizlik filomuza kattık. Bugün 99 mahallemizde 7gün 24 saat etkin temizlik çalışmamız, uzman ekiplerimizle devam ediyor. İlçemizin bir diğer ayıbı olan çöp varilleri ve bunların etrafa yaydığı kötü koku, sinek, hastalık riski ve görüntü kirliliğinden vatandaşımızı kurtarmak için 2500 adet konteynır alarak ilçemizin tüm sokak ve mahallelerine dağıttık" diye konuştu.


'60 PARKA MÜDAHALE ETTİK'

Belediye sınırlarındaki 60 civarında parkın içler acısı haline hemen müdahale ettiklerini dile getiren Başkan Çelikcan, "Bütün parklarımızın; bitki florası, oyun grupları, dinlenme, spor alanları ve aydınlatmasını yeni baştan dizayn edilecek şekilde ihale ettik. İhaleler sonuçlandı, yer teslimleri yapıldı. İnşaatlar ve çalışmalar hızla devam ediyor. Köprülü Mahallemiz Kültürpark ile anılacak." diye konuştu. Çelikcan, Kültürpark'ın tüm Adana'ya örnek olacağını ifade ederek, park bünyesinde 700 adet orjinal ağaç dikiminin yapılacağını vurguladı. Çelikcan, Kent Bilgi Sistemi hakkında bilgi vererek, şunları söyledi: "Vatandaş belediyenin planladığı projelerle İlgili görüşlerini yönetimle paylaşabilir, anketlere katılabilir, öneri ve şikayetlerini aracısız olarak doğrudan ilgili makamlara iletebilirler. Kent Bilgi Sistemi'ne geçmekle, Yüreğir'i yarınlara hazırlamada en önemli adımı attık"


ISO 9001 KALİTE BELGESİNİ ALAN İLK İLÇE

Başkan Çelikcan, Yüreğir Belediyesi çalışanlarının birlikte gayret ederek, hedeflenen kaliteyi tutturduğuna dikkat çekti. İSO 9001 Kalite Belgesi'ne müracat ettiklerini belirten Çelikcan, Yüreğir Belediyemiz bölgede bir ilki gerçekleştirerek merkez ilçe belediyeleri arasında ISO 9001 Kalite Belgesi'ni alan ilk ilçe oldu. Artık Yüreğir Belediyesi'nin her evrakında belediye logomuzun yanında kalite belgemizin de logosu bulunuyor. Yüreğirli vatandaşlarımız ilimizin parlayan yıldızı olan ilçemizde artık uluslararası standartta hizmet alıyor." dedi. Zabıta hizmetlerinden de bahseden Çelikcan, "Vatandaşlarımızın şikâyetlerine, taleplerine daha hızlı intikal etme kapasitemizi arttırdık." diye konuştu. Yüreğir'de kent yaşamına uygun projeler üreterek yaşam kalitesini yükseltmeyi ve bölgeyi çağdaş görünümlü bir kent durumuna getirmeyi hedeflediklerine dikkat çeken Çelikcan, bu amaçla kentsel dönüşüm çalışmalarını başlattıklarını belirtti. Çelikcan, "Yüreğir İlçesi'ndeki binaların yüzde 85'i kaçak ve plansız yapılaşmadır. Yüreğir İlçesi kaçak yapılaşmadan etkilenmiş, gecekondulaşmanın en yoğun olduğu ilçemizdir. Kentsel dönüşüm projesiyle öncelikle Kışla ve Başak mahallelerinde yaklaşık 3286 konut yapmayı hedefliyoruz. Bu konutlarda tüm sosyal donatılar bulunacaktır. Yaptığımız çalışmalar sonucunda Yüreğir'de 10 bölgede kentsel dönüşüm alanları ilan edilmesini sağladık." dedi.


'BİR FİKRİM VAR' DİYENLER KENT KONSEYİ'NE

Adana'nın yıllardır hizmet almada ihmal edilmiş bir ilçesi olan Yüreğir'de sorunların masaya yatırılıp, tartışılması, olgunlaştırılıp belediye meclisleri ve şehrin gündemine taşınması için halkımızın her kesiminden insanların oluşturacağı İlçe Kent Konseyi'ni oluşturduklarını dile getiren Çelikcan, "Bir fikrim var, bir teklifim var, katkı sağlayabilirim" diyebilen herkesi Yüreğir İlçe Kent Konseyi'ne davet ederek görüşlerini paylaşmasını sağladıklarını ifade etti. Çelikcan, "Bizim amacımız Yüreğir'i tekil akılla değil, çoğul akılla yönetmek. Yüreğir'i yönetecek iradeye; genci, kadını, engelliyi herkesi ve her kesimi ortak kılmak, çünkü bu ilçede hep birlikte yaşıyoruz.'Bir fikrim var' diyen her Yüreğirli'yi, İlçe Kent konseyi çalışmalarımıza davet ediyoruz" şeklinde konuştu.


EN ÖNEMLİ PROJEMİZ: KÜLTÜR EVLERİ

Çelikcan kültür evleri projesi konusunda şunları söyledi: "Yüreğir Belediyesi olarak ilçemizin sosyo-kültürel ve demografik yapısına uygun en önemli projemiz olan Kültür Evlerini birer bilgi, eğitim ve meslek yuvası olarak hemşerilerimizin hizmetine açtık. Levent, 19 Mayıs, Yamaçlı, Kiremithane mahallelerinde yapımları tamamlanarak hizmete açılan kültür evleri Yüreğirli vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladı. Köprülü Mahallesi'ne yapılan Kültür Evi'nin inşaatı da tamamlandı. Ulubatlı Hasan Mahallesi Kültür Evi'nin inşaatı hızla devam ediyor. Kültür evlerinde; Yüreğirli vatandaşlara meslek kursları, öğrencilere yönelik SBS kurslarının yanı sıra kültürel ve sosyal etkinlikler yapılıyor"


KÜLTÜR EVLERİNDE HAYATA GEÇİRİLEN SODES PROJELERİ

Çelikcan, "Habitat Bilişim ve Gelişim Akademisi' başlıklı projemizle bilişim akademisini Levent Çetin Topçuoğlu Kültür Evi'nde kurduk. Burada maddi imkânları yetersiz olan 1500 gence bilgisayar eğitmenliği, 32 gence bilgisayarlı çizim tasarım, 32 gence web tasarımı ve 32 gence de network ağ uzmanlığı eğitimi veriliyor.

Kiremithane Yunus Emre Kültür Evi'nde 'Yeni Ufuklar Kültür Merkezi' başlıklı projemizi başlattık. Burada ayrıca iş makineleri operatörlüğü dallarında mesleki eğitim veriyoruz, birçok vatandaşımız bu kurslardan mezun olarak hayata atılıyor. Seramik, aşçılık, kuaförlük atölyelerini kurma çalışmalarımız hızla devam ediyor.

Ortağı olduğumuz 'Ben de iş istiyorum' projesi ise 19 Mayıs Ahmet Yesevi Kültür Evi'nde hayata geçti. Yine burada 'doğalgaz ve kaynakçılık atölyesi' kuruldu. İşsiz gençlerimize meslek ve ekmek kazandıracağız.

'SODES'le Açılan Umut' başlıklı projemiz Yamaçlı Mevlana Kültür Evi'nde gerçekleştiriliyor. Burada bir 'hazır giyim atölyesi' kurduk"


ENGELLİLER KOORDİNASYON MERKEZİ 2012'DE AÇILIYOR

Yavuzlar Mahallesi'nde arsa işlemlerini ve projesini bitirdikleri Engelli Koordinasyon Merkezi'ni 2012 yılı sonunda hizmete açmayı hedeflediklerini belirten Çelikcan, "Bu merkezde ilçemizdeki engelli vatandaşlarımızın sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunmalarını sağlayacağız. Bedensel engelli, sosyal güvencesi olmayan, muhtaç vatandaşlarımıza 3 yılda 582 adet tekerlekli sandalye dağıttık" diye konuştu. Başkan Çelikcan, Misis Antik Şehri'yle ilgili bir çalıştay yapıldığını hatırlatarak, "Kaçak yapılardan kurtarılan bölgede arkeolojik kazılara başlanması, süreç içerisinde Misis'in önemli bir antik kent modeli olarak dünya turizmine kazandırılması planlanmıştır. Dünya kültürel mirasına kazandırılması yönüyle kültürel boyutu, vatandaşların sosyal yaşama kazandırılması yönüyle sosyal boyutu, Çukurova turizmine yeni bir odak kazandırılması yönü ile turizm boyutu, kültür, turizm ve tarım-köy mantığıyla ekonomik girdilerin sağlanması yönüyle ekonomik boyutu olan ve özel olduğuna inandığımız bu projenin İlimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz" şeklinde konuştu.


2012 YILINDA YAPACAĞIMIZ YENİ PROJELERİMİZ!

*Yüreğir Kültür Merkezi Geliyor: Kazım Karabekir Parkı içerisinde yaklaşık 7 bin metrekare alana yapacağımız bu kompleks Yüreğir'in vizyon projesi olacak.

*Otistik Çocukları Eğitim Merkezi: Yunusoğlu eski belediye binasını bu projeye tahsis ettik tadilat çalışmalarımız devam ediyor. Bu merkezde ilçemizde ikamet eden 25 otistik çocuğumuz sürekli kalabilecek ve hastalığı ile ilgili her türlü eğitimi alacaklar.

*Taziye Evleri Yapıyoruz: Mart ayı içerisinde ilk örnek pre-fabrik taziye evimizi yapacağız. Arkasından 2012 yılı içerisinde 25 civarında taziye evini ilçemizdeki mahallelerin uygun alanlarına inşa edeceğiz.

*Engelli Koordinasyon Merkezi: Yavuzlar Mahallemizde Orhan Kemal Bulvarı'nda inşa edeceğimiz bu merkezden, ilçemizdeki bütün engelli vatandaşlarımız yararlanabilecek. Eğitimlerini, ekonomik faaliyetlerini, sergilerini, toplantılarını, iletişim ve duyurularını bu merkez aracılığı ile yapabilecekler, tamamen kendilerine hizmet verecek bir tesis olacak.

*Kimsesizler Barınma Evi: Yavuzlar Mahallemizde aynı alan üzerinde yapılacak olan bu binamız; İlçemizde yaşayan ancak bakacak kimsesi bulunmayan 70 vatandaşımızın kalabilecekleri insani her türlü ihtiyaçlarının karşılanacağı bir barınma evi olacak.












12 yıl önce