280 milyonu 4G ile bağlayacak

Turkcell, 112 ülkede 331 şebekede 280 milyon kişinin kullandığı 4G LTE telekomünikasyon hizmetini Türkiye''ye taşımaya hazır. Turkcell Teknoloji Grubu Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, bu kapsamdaki test uygulamasının başarıyla tamamlandığını belirtti.

Girne Yeni Şafak
280 milyonu 4G ile bağlayacak
Turkcell 4G olarak bilinen dünyada 112 ülkede 331 şebekeden 280 milyon LTE kullanıcının bulunduğu 4. nesil telekomünikasyon hizmeti vermeye hazırlanıyor. Turkcell Teknoloji Grubu Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, ''Artan data talebini de göz önüne aldığımızda 4G''ye geçişin önünde bir engel görmüyoruz. Turkcell''in ve Türkiye''nin insanımıza bu olanağı sunacak gücü var. 4G''ye hazırız ve sürecin başlamasını bekliyoruz'' dedi. Turkcell yeni nesil telekomünikasyon hizmeti 4G''nin test uygulamasını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti''nde gerçekleştirdi. 4G teknolojisinin dünyada hızla yayıldığını ifade eden Kuruöz, 2023''lerde bin megabit hızların hayata geçeceğini belirtti.

FİBER AĞI HİZMETİYLE 75 İLDE

4G için güçlü fiber internet ağının gerektiğine dikkat çeken Kuruöz, Turkcell Superonline ile 2008'den beri fiber yatırımların sürdüğünü bugün ise 75 ilde 33 bin kilometrelik bir ağa ulaşıldığını söyledi. Kuruöz, ''Dünyada 112 ülke 4G''ye geçmiş durumda. 331 LTE şebekesinde 280 milyon kullanıcı 4G hızından faydalanıyor. Dünyada şu anda bin 889 adet 4G destekli terminal var'' dedi.

5G''YE HAZIRLIKLAR BAŞLADI

3G uygulamasından bu yana data oranlarının 160 kat arttığına dikkat çeken Kuruöz, 2023''lerde 5G''ye geçecek şekilde çalışdıklarını anlattı. Kuruöz, terminallerin de bu hızı beslemesi için tüm cihazların LTE desteği veren terminallere dönüşeceğini vurguladı.

Turkcell''in KKTC''de gerçekleştirdiği etkinlikte, Kuzey Kıbrıs Turkcell''in canlı şebekesi üzerinde 4G hızıyla indirme yapmadan, internetten 3D video gösterimi gerçekleştirildi. Basın mensupları aynı zamanda bir test videosunu Turkcell T50 akıllı telefon üzerinden YouTube''a yükleyerek 4G ile elde edilebilecek yükleme hızını gözlemledi.