Gül'den ilk ziyaret Erbakan Hoca'ya

Görev süresi dolan ve önceki gün gerçekleşen devir-teslim töreninin ardından Ankara'dan İstanbul'a gelen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül İstanbul'daki ilk gün eski başbakanlardan, 'hocası' Necmettin Erbakan'ın kabrini ziyaret etti.

Oktay Yıldırım Yeni Şafak
Gül'den ilk ziyaret Erbakan Hoca'ya
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın kabrini ziyaret etti. Görevini devrettikten sonra dün İstanbul'a gelen Gül, öğlen saatlerinde Tarabya'daki Huber Köşkü'nden çıktı. Merkezefendi Mezarlığı'na gelen eski cumhurbaşkanı, burada eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın kabrini ziyaret ederek, dua okudu. Abdullah Gül, burada yaklaşık beş dakika kaldıktan sonra cuma namazını kılmak için mezarlıktan ayrıldı. 11. Cumhurbaşkanı Gül, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını ise yanıtlamadı. Bilindiği üzere siyasete Refah Partisi ile başlayan Abdullah Gül, Necmettin Erbakan'ın Başbakanlığında kurulan 54. Hükümet'te Devlet Bakanı ve Hükümet sözcüsü olarak da görev yapmıştı.

NECİP FAZIL KISAKÜREK'İN KABRİNE DE UĞRADI

Erbakan'ın kabrini ziyaret ettikten sonra Eyüp Sultan Camisi'ne gelen Gül, burada cuma namazını kıldı. Gül, vatandaşların sevgi gösterisi eşliğinde camiden ayrıldıktan sonra Kısakürek'in mezarına da ziyarette bulundu. Buradan Piyer Loti'ye geçerek bir restoranda yemek yiyen Gül, vatandaşlarla sohbet etti ve birlikte fotoğraf çektirdi.

PİYER LOTİ'DE KEYİF YAPTIK

Çıkışta basın mensuplarının gün içerisindeki ziyaretlerine ve bundan sonra nerede ikamet edeceğine ilişkin sorularını yanıtlamayan Abdullah Gül, Piyer Loti tepesine gelmesiyle ilgili 'Kendi kendimize arkadaşlarla burada bir keyif yapmış, öğle yemeği yemiş olduk, güzel oldu' dedi.

Kravat takmadı

Gül, Merkezefendi Mezarlığı'nda eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın kabrini ziyaret ettikten sonra Eyüp Sultan Camisi'ne geldi. Sivil plakalı otomobil ile camiye gelen Gül'ün, kravat takmadığı görüldü. Burada cuma namazını kılan Abdullah Gül, vatandaşların sevgi gösterisi eşliğinde camiden ayrıldı.