İngiliz vekillerin krep yarışı

İngiliz milletvekillerinin ülke genelinde kutlanan "Krep Günü" dolayısıyla katıldığı geleneksel "krep yarışı"nda renkli görüntüler yaşandı.

Haber Merkezi AA

"Krep Günü yarışı" yılda bir keç gazeteciler ve siyasilerin oluşturduğu takımlar arasında yapılıyor.

Engelli vatandaşlara destek sağlayan "Rehab" adlı yardım derneği tarafından tarihi İngiliz Parlamentosu'nun yanındaki Victoria Tower Bahçesi'nde düzenlenen yarışta katılımcılar, koşarak ellerindeki tavalardaki krepleri çevirdiler. Tavadaki krebi en az üç kez havada çevirerek, yere düşürmeden en hızlı bitiş noktasına ulaşanlar yarışı kazandı.

 

Engelli vatandaşlara destek sağlayan "Rehab" adlı yardım derneği tarafından tarihi İngiliz Parlamentosu'nun yanındaki Victoria Tower Bahçesi'nde düzenlenen yarışta katılımcılar, koşarak ellerindeki tavalardaki krepleri çevirdiler. Tavadaki krebi en az üç kez havada çevirerek, yere düşürmeden en hızlı bitiş noktasına ulaşanlar yarışı kazandı. KÜBRA TÜRK   2015-02-17T16:04:58.1250938+02:00   Engelli vatandaşlara destek sağlayan "Rehab" adlı yardım derneği tarafından tarihi İngiliz Parlamentosu'nun yanındaki Victoria Tower Bahçesi'nde düzenlenen yarışta katılımcılar, koşarak ellerindeki tavalardaki krepleri çevirdiler. Tavadaki krebi en az üç kez havada çevirerek, yere düşürmeden en hızlı bitiş noktasına ulaşanlar yarışı kazandı.

Paskalya döneminin ilk günü olan Büyük Perhiz'in (Lent) arifesine gelen "Tövbe Salısı" (Shrove Tuesday) olarak da bilinen "Krep Günü"nde (Pancake Day), Anglikan, Luteran, Metodist ve Roman Katolikler krep yiyerek kutlama yapıyor.