250 yıllık başörtüsü alıcısını bekliyor

Tarihi Taşhan'da el baskısı yazma yapan iş yerinde sergilenen 250 yıllık başörtüsü, vatandaşların ilgisini çekiyor.

Aa Yeni Şafak
250 yıllık başörtüsü alıcısını bekliyor
Taşhan'da el baskısı yazmacılık işi ile uğraşan Yasemin Ertaştan yaptığı açıklamada, yaklaşık 250 yıllık geçmişe sahip olduğu belirtilen ve bölgede namaz örtüsü olarak da adlandırılan örtünün 8 ay önce yaşlı bir kadın tarafından kendilerine getirildiğini söyledi.

Namaz örtüsünün gümüş işlemeli olduğuna dikkat çeken Ertaştan, şunları söyledi:

"Biz namaz örtüsü üzerine el baskısı yapıyoruz. Fakat bunun üzerine yapılan işleme çok farklı. Yaşlı bir teyze bunu bize getirdiğinde, kendisine babaannesinden kaldığını söyledi. Teyze maddi yönden sıkıntı yaşıyormuş. Onun için 250 yıllık namaz örtüsünü satmamızı istedi. Biz de bunu ilimizdeki antikacılara ve bu işten anlayanlara gösterdik. Bu namaz örtüsünün 250 yıllık olduğunu bize bildirdiler. Namaz örtüsündeki gümüş tel kırmaların Osmanlı döneminde örtülerin üzerine işlendiğini öğrendik. Teyzemiz bunu 4 ila 5 bin lira arasında bir fiyata satmamızı istedi."

Yaklaşık 8 aydır namaz örtüsünü dükkanında sergilediğini anlatan Ertaştan, örtü için henüz istedikleri fiyattan alıcı bulamadıklarını belirtti.

Ertaştan, vatandaşların ilgisini çeken örtünün kendine has el dokuması kumaşı bulunduğunu, müşteri bulamamaları durumunda örtünün sahibinden fiyatı düşürmesini isteyeceklerini kaydetti.