Tekirdağ'a hızlı tren müjdesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu Tekirdağ'da halka hitap etti. Davutoğlu konuşmasında, hızlı tren hattının Tekirdağ'dan geçeceği müjdesini verdi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, dünyanın en büyük havalimanını, hemen yanında dünyanın en uzun kuleli 3. köprüsünü ve bunun biraz güneyinde iki boğaz köprüsü arasında üç katlı tünel yaptıklarını belirterek, "Yerin altında, denizin altında üç katlı tüneli yapıyoruz. Dünyada başka örneği yok. Biz bunu öyle 2035'e demiyoruz. '4 yıl sonra' diyoruz, '3 yıl sonra' diyoruz ama mutlaka 'Allah'ın izniyle bitiririz' diyoruz, bitiririz. Aramızdaki fark bu" dedi.

Davutoğlu, AK Parti'nin Tekirdağ mitinginde, partilileri selamlayarak, kentin tüm ilçelerindeki vatandaşlara da selamlarını iletti. Davutoğlu, Tekirdağ'ın kendilerini büyük bir heyecanla karşıladığını aktararak, "Bize ne büyük bir enerji verdiniz. Hepinize selam ediyor, bağrıma basıyorum. Tekirdağ bir bütün olarak burada. Bu muhteşem topluluğa, en derin muhabbetlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, bu buluşmanın 61. mitingleri olduğunu dile getirerek, bütün vilayetleri gezdiğini, Türkiye'nin her yerinde albayrağı ve ak bayrağı dalgalandırdıklarını söyledi.

Üç Kemal'den bahsedeceğini söylediğini anımsatan Davutoğlu, "Vatan şairimiz Namık Kemal. Devletimiz gerilerken vatan aşkını, 'Vatan yahut Silistre' diye tarihe nakşetmiş Tekirdağlı Namık Kemal. Biz onun vatan aşkını barındırıyoruz. Biz onun vatan aşkını savunuyoruz. Yahya Kemal, Tekirdağ milletvekili oldu. Tekirdağ'ı temsil etti ve İstanbul'u en güzel o anlattı" diye konuştu.

Davutoğlu, yüz yıllık tarihlerinde üç büyük Kuvayımilliye hareketi olduğunu, birisinin İzmir işgale uğradığında Hasan Tahsin'in ilk kurşunuyla ve Balıkesir'de Alaca Mescit'te Müftü Abdullah Efendi tarafından toplanan Kuvayımilliye hareketi olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Yani istiklalimizi kazanma hareketi. Diğeri, Adnan Menderes'in başlattığı Demokrasi Kuvayımilliye hareketi. Üçüncü Kuvayımilliye, AK Parti hareketidir. Çünkü Türkiye'nin her yerinde biz varız. Namık Kemal'in vatan idealini, biz temsil ediyoruz. Yahya Kemal'in İstanbul idealini, biz temsil ediyoruz. Mustafa Kemal'in istiklal idealini, biz temsil ediyoruz. Şimdi bir Kemal daha çıkmış ama bu Kemal'in bunlarla alakası yok. O Kemal ne Namık Kemal'i bilir, ne Yahya Kemal'i, ne de Mustafa Kemal'in istiklal idealinden haberi vardır."

"Dünyanın her yerinde bu albayrağı dalgalandıracağız"

Davutoğlu, davalarının bütün bir milleti kuşatma davası olduğunu vurgulayarak, "Nedir bizim diğerlerinden farkımız biliyor musunuz? Namık Kemal 'vatan' dediğinde, bütün vatan topraklarını kast ediyordu" dedi.

Gençlere çok müjdelerinin olduğunu aktaran Davutoğlu, "Sabah, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın 190 tesisini hizmete açtık. 190 tesis, futbol sahaları, gençlik merkezleri Bizim iktidarımız döneminde, bin 560 yeni tesis inşa ettik, 199 gençlik merkezi kurduk. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin toplam tesisinden daha fazlasını, AK Parti iktidarları döneminde biz kurduk" değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasında gençler üzerinde durmak istediğine dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi inşallah 18 yaşına girmiş olan gençlerimiz var aramızda. Oy verecek miyiz? Bakın AK Parti bir önerge verdi. Dedi ki 'seçme hakkı gibi seçilme hakkı da 18 yaşına insin'. Yani Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fetih hazırlığına girdiği dönemdeki gençlerimiz, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girsin istedik. Ama bütün muhalefet karşı çıktı. MHP'nin o zaman grup başkanvekili, genel başkan yardımcısı çıktı, 'Memleketi bu çocuklara mı vereceksiniz?' dedi. CHP, her yerde gençliğe hitap ettiğini söyleyenler, bir baktınız bu teklifimize karşı çıktılar. Gençliğe sahip çıkan kim? 199 gençlik merkezini yapan kim? Bin 560 spor tesisi ve diğer gençlik tesislerini yapan kim? Şimdi Türk Hava Yolları'yla konuştuk, gençlerimiz dünyayı tanısın, Evlad-ı Fatihan'ın diyarı Balkanlar'ı, Orta Asya'yı, Ortadoğu'yu bilsin diye Türk Hava Yolları'yla konuştuk ve anlaştık. Yurt dışına çıkan 12 ila 25 yaş arasındaki gençlere, artık Türk Hava Yolları biletleri yüzde 30 indirimli. Gençlerimizi biz alanda görmek istiyoruz. Sizinle dünyanın her yerine gideceğiz, dünyanın her yerinde bu albayrağı dalgalandıracağız. Filistin davası, gerektiğinde Filistin. Saraybosna sorduğunda 'biz buradayız' diyeceğiz. Üsküp sorduğunda 'merak etme arkandayız' diyeceğiz. Semerkand 'nerede Türkiye?' diye Orta Asya'dan biri sorsa 'biz buradayız' diyecek miyiz?"

"2023'e büyük hedeflerle yürüyoruz"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Üsküp'e gittiğini, oradaki soydaşların "Başbakanım biz bayrak aşkıyla doluyuz. Bize albayrak gönderir misiniz?" dediklerini, kendisinin de "Bundan sonra Rumeli'de ve dünyanın neresinde olursa olsun bütün isteyen herkese, soydaşlarımıza üç emaneti götüreceğiz. Albayrak, Kur'an-ı Azimüşşan ve Türkçe sözlük" dediğini aktardı.

Tekirdağ deyince akıllarına Üsküp'ün, Saraybosna'nın geldiğini vurgulayan Davutoğlu, "İşte Tekirdağ, işte AK Parti. Gençlerimiz biz iktidara geldiğimizde 45 lira burs alıyordu. Şimdi 330 lira burs alıyor. Yüksek lisans 660 lira, doktora 990 lira Bütün bunları gençlere kim verdi? Onlar konuşur, AK Parti yapar. Şimdi ikinci yarı başlıyor. 12 yıl içinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde, olağanüstü hizmetler gerçekleştirdik. Şimdi yine aynı doğrultuda 2023'e büyük hedeflerle yürüyoruz, büyük hedeflerle" ifadelerini kullandı.

"Bizim notere ihtiyacımız yok"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir mega proje hazırladığını ve 2035 yılını tarih verdiğini belirten Davutoğlu, "20 yıl sonra. Kim öle, kim kala. Kılıçdaroğlu o zaman herhalde, Allah ömür versin ama 85-90 yaşını belki bulacak. Şimdi biz ise söylediğimiz şeyi, 4 yıllık, 8 yıllık programlarla söylüyoruz. Bir de diyor ki 'bana 4 yıl verin, başka bir şey istemem" dedi.

Davutoğlu, "Peki, 4 yıl istiyorsun da niye projelerini 20 yıl ilan ediyorsun? Çünkü 4 yılda bizim hazinede biriktirdiğimiz bütün imkanları, bütün bir kapasiteyi aynen SSK'da gibi harcayıp, tüketip gidecek. İzin verir misiniz?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu'nun 2035'e vade verdiğini, noteri de şahit gösterdiğini anlatan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bizim notere ihtiyacımız yok. Bizim noterimiz kim ne biliyor musunuz? Geride bıraktığımız eserler, AK Parti söz verdi mi yapar. Notere ihtiyaç yok. Bakın birer birer şöyle bir gezelim, neleri söz verdik, neleri yaptık, neleri yapıyoruz. Ordu-Giresun Havalimanı'nı, 3 gün önce açtık. Denizin üzerinde dolguyla havalimanı açtık, havalimanı. Fark ne biliyor musunuz? Biz yapacağımıza inanıyoruz. Biz bir söz verdik mi bunu mutlaka gerçekleştiriyoruz. Fatih Sultan Mehmed Han, İstanbul önlerine geldiğinde, donanma Haliç'e yaklaştığında bakarlar zincir var. Haliç'e girmek mümkün değil. Sıradan bir sultan, komutan olsa der ki 'o zaman geri dönelim, bekleyelim'. Hayır. Fatihler şöyle der, 'eğer denizden gidemiyorsak, gemileri karadan yürütürüz, karadan'. İşte biz de eğer Karadeniz dağları geçit vermiyorsa biz havalimanını denize yaparız, denize. Yapar mıyız? AK Parti yapar mı? Peki yaptı mı? Notere ihtiyaç var mı? Çünkü görüyoruz değil mi yaptı. O zaman, onlar konuşur, AK Parti yapar. Gelin buraya İstanbul'a, Tekirdağımıza doğru, bakın dünyanın en büyük havalimanını İstanbul'a yapıyoruz. Yılda 150 milyon yolcuyu ağırlayacağız. Dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz. Hemen yanında dünyanın en uzun kuleli 3. köprüsünü yapıyoruz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü. Hemen biraz güneyinde iki boğaz köprüsü arasında üç katlı tüneli yapıyoruz. Yerin altında, denizin altında üç katlı tüneli yapıyoruz. Dünyada başka örneği yok. Biz bunu öyle 2035'e demiyoruz. 4 yıl sonra diyoruz, 3 yıl sonra diyoruz ama mutlaka Allah'ın izniyle bitiririz diyoruz, bitiririz. Aramızdaki fark bu."

Bütün Marmara'ya hızlı tren hattı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'dan Tekirdağ'a, Tekirdağ'dan Çanakkale'ye, Balıkesir'e, Bursa'ya otoyolu tamamlayacaklarını belirterek, "Ayrıca bütün Marmara'yı çevreleyen hızlı tren hattını da hayata geçireceğiz inşallah. Böylece sallarla geçtiğimiz yerlerden bu sefer hızlı trenlerle gidiyoruz" dedi.

Davutoğlu, bugün Çanakkale'de mitingine de katıldığını hatırlattı.

Süleyman Paşa ve Evlad-ı Fatihan'ın Anadolu'dan Rumeli'ye sallarla Çanakkale'den geçtiğini anlatan Davutoğlu, şimdi Çanakkale'ye dünyanın en geniş asmalı köprüsünü yapacaklarını bildirdi.

Sadece kara yolu değil, Çanakkale üzerinden demir yolu da geçeceğini dile getiren Davutoğlu, alanda atılan sloganlar üzerine konuşmasına şöyle devam etti:

"Çaya inşallah geliriz. Bakın siz Tekirdağ'da AK Parti'yi birinci parti yapın, yüzde 50'yi bulun, çaya değil, kahveye de geliriz, köfteye de geliriz. Yapacak mıyız? 7 Haziran'da birinci parti olacak mıyız Tekirdağ'da? Yüzde 50'yi geçecek miyiz? Şöyle yeni bir destan yazacak mıyız? Hatta daha iyisini söyleyeyim de yüreğimiz ısınsın. 6-0 yapar mıyız? Yapar mıyız? Bunlar sözde cumhuriyetçi, sözde milliyetçi. Cumhuriyetçi demek; cumhuriyeti yücelten, yükselten demektir. Cumhuriyeti kim yüceltti, kim yükseltti? IMF'ye muhtaç olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bütün borçlarını ödeyerek, kim onurlu kıldı? Piyade tüfeği dahi yapamıyordu ülkemiz. Şimdi tankı yapıyoruz, topu yapıyoruz, ATAK helikopterini yapıyoruz, uzay ajansını kuruyoruz. Uyduyu göğe gönderiyoruz. Kim yapıyor? Kim yapıyor? Onlar konuşur, onlar konuşur Daha neler yapacağız? Bakın Çanakkale Köprüsü'nü yapıyoruz."

"Bunlar demokrasiye inanmaz"

İstanbul'da Marmaray'ı ve Avrasya Tüneli'ni de yaptıklarını ifade eden Davutoğlu, "Mursi ile Kemal'i karşılaştırmayın. Biri darbe mağduru, bir darbe yanlısı" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz sorarız 27 Mayıs'a karşı mısın? Kem küm 'Karşıyım' diyemez. Biz sorarız 28 Şubat'a karşı mısın Kılıçdaroğlu? Kem küm. Sorarız 27 Nisan e-muhtırasına 'Niye dik durmadınız bizimle beraber?' Kem küm. Bunlar demokrasiye inanmaz, bunlar iktidara gelmek için her türlü vesayete, darbeye çanak tutarlar çanak. Şimdi buradan da Kahire'ye demokrasiyi savunan Mısırlı kardeşlerimize bir selam gönderelim. Selam olsun. Tekirdağlılar bu büyük projeler gerçekleştiğinde bakın ne olacak? İstanbul Kapıkule'ye kadar hızlı tren ulaştığında ve buradan Vatan Şairi Namık Kemal'in çocukları ayağa kalkmış, tekbirlerle istiklali ve istikbali hatırlatıyor. Tuna'ya hep beraber barış götürmeye var mıyız? Tuna boylarındaki her bir ecdat eserine sahip çıkmaya var mıyız? Üsküp'e selam edelim mi? Saraybosna'ya, Filibe'ye edelim mi?"

Başbakan Davutoğlu, Dışişleri Bakanı olduğu dönemde, 17- 25 Aralık olayları olduğunda bir Boşnak'ın gözleri yaşlı şekilde kendisine dönerek, "Eskiden biz Bosna Savaşı'ndayken sahipsizdik, bizi katlettiler. Srebrenitsa'yı yaktılar ve binlerce Bosnalı'yı dünyanın gözü önünde katlettiler. Ne zaman AK Parti iktidara geldi, biz Boşnaklar, Arnavutlar, Türkler, 'Balkanlar'da sahibimiz var' diye düşündük. Ama şimdi ya size bir şey olursa biz ne yaparız" diye sorduklarını anlattı.

"AK Parti'nin zaferi, Türkiye'nin zaferidir"

Davutoğlu, mitinge katılanlara "Rumeli'yi sahipsiz bırakır mıyız? Saraybosna'yı, Üsküp'ü sahipsiz bırakır mıyız? O zaman 7 Haziran'da, Üsküp'e de Saraybosna'ya da Filibe'ye de Tuna boylarındaki Budapeşte'deki Gülbaba'ya da sahip sahip çıkan AK Parti'ye destek verecek misiniz?" diye sordu.

AK Parti'nin zaferinin Türkiye'nin zaferi, Türkiye'nin zaferinin Rumeli'nin zaferi olduğunu vurgulayan Davutoğlu, onun için bu davanın ebediyen süreceğini söyledi.

Miting alanında bulunan "Ebediyen tütecek AK gençliğin bacası, Tekirdağ'a hoş geldin Trakya'nın hocası" yazılı pankartı gören Davutoğlu, Trakya'nın da Anadolu'nun da Rumeli'nin de Orta Asya'nın da Ortadoğu'nun da hem hizmetkarı hem de hamisi olduklarını anlattı.

Bütün mega projeleri kararlı bir şekilde gerçekleştireceklerini, Tekirdağ ile bunları irtibatlandıracaklarını kaydeden Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bu sabah Çanakkale'de, evvelsi gün İzmir'de zikrettim. Öyle bir bakışla perspektifle bakıyoruz ki Türkiye'yi merkez ülke kılmak için. İstanbul'dan Tekirdağ'a, Tekirdağ'dan Çanakkale'ye, Balıkesir'e, Bursa'ya otoyolu tamamlayacağız. Ayrıca bütün Marmara'yı çevreleyen hızlı tren hattını da hayata geçireceğiz inşallah. Böylece sallarla geçtiğimiz yerlerden bu sefer hızlı trenlerle gidiyoruz. İnşallah Tekirdağ'ı ayrıca İstanbul üzerinden Marmaray ile hızlı trenle Ankara'ya, Sivas'a, Erzincan'a, Erzurum'a, Kars'a, Tiflis'e, Bakü'ye Orta Asya'ya, Pekin'e kadar bağlayacak tren hattının Avrupa'ya açılan kapısı Tekirdağ olacak inşallah. Tekirdağ her türlü hizmete layık"

"Her çalışma sıfır faizde ve her türlü destekle takviye edilecektir"

Çiftçilere seslenen Davutoğlu, Tekirdağ ve Türkiye'de 2002 yılında bütün tarımsal desteklerin durduğunu anımsatarak, "İktidara geldiğimizde Kemal Derviş, hani şimdi Kemal Kılıçdaroğlu'nun akıl hocası var ya bütün tarımsal desteği durdurmuştu" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2002'de 1,8 milyar lirada kalan tarımsal desteği, 10 milyar liraya çıkardıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu sene 10 milyar lira tarımsal destek verdik. Toplamda 70 milyar lira bütün tarım sektörüne destek verdik 12 yılda. Hayvancılıkta sıfır faizli krediyi verdik. Şimdi yeni kararlar aldık, seracılığı destekliyoruz. Trakya'daki bütün çiftçilerimize sesleniyorum; organik tarım, seracılık, damlama sulama alanında yapacağınız her çalışma sıfır faizde ve her türlü destekle takviye edilecektir.

Tarımsal kooperatiflerin borçlarını ödedik ve erteledik. Sulama birliklerinin elektrik borçlarını erteliyoruz. Çiftçiye kim sahip çıkıyor? Kim sahip çıkıyor? Kanolaya, ay çiçeğine, buğdaya yüksek primli teşvikler verdik."

Davutoğlu, Trakya'nın bereketli toprakların diyarı olduğuna işaret ederek, dönemlerinde Trakya'nın sadece Türkiye'yi değil, bütün Balkanları besleyecek bir tarım havzası haline geleceğini söyledi.

Toplulaştırma çalışmalarını artıracaklarını, Trakya Gelişim Projesi (TRAGEP) ve Ergene Havzası ile buradaki taşkınlar ve diğer zararlara karşı gerekli mücadeleyi vereceklerini ifade eden Davutoğlu, son don vesilesiyle zarar gören çiftçilere geçmiş olsun dileğinde bulundu.<

"Çiftçilerimizin yanındayız"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Zararlarının karşılanması içinde gerekli talimatları verdik. Bir tek çiftçimizin gözünde herhangi bir sebeple bir damla yaş olsa o bizim yüreğimize hançer gibi saplanır. Çiftçilerimizin yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz inşallah. Tekirdağ hem bir tarım şehri hem de büyük bir sanayi şehri. Ama şimdi sormak vakti değil mi? Hani 'Türkiye'yi lojistik merkez yapacağız' diyor CHP, Kılıçdaoğlu. Ne zaman? 2035'te. Biz şimdi yaptık zaten. 8 lojistik merkez hayata geçirildi. Tekirdağ'da da Asyaport ve Tekirdağ Organize Sanayi Bölgesi ile çok geniş bir lojistik. Kim engelledi? CHP. Gittiler mahkemelere başvurdular. Şimdi Tekirdağ'ın zıraatını korumak, çevreyi korumakla birlikte Türkiye'nin önemli ve Ar-Ge boyutu gelişmiş bir sanayi merkezi yapmaya var mısınız? Tekirdağımız hem ulaşım hatları hem ticaret hatları hem ziraat havzasıyla ülkemizin yükselen şehri olacak. Bütün ilçeleriyle Tekirdağ yeni Türkiye'nin yıldız şehirlerinden biri olacak inşallah."

3 parti yanında 3 paralel çete

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "HDP, bu sefer DHKP/C'nin sözcüsü halinde, DHKP/C'yi savunmaya kalkıyor. Bu 3 parti, yanında da 3 tane paralel çete. Birisi Pensilvanya paraleli, diğeri HDP ile paralel çalışan İmralı, Kandil ve PKK ve yine hem CHP ile hem de HDP ile paralel çalışan DHKP/C terör örgütü. DHKP/C terör örgütünün solisti, CHP'den milletvekili adayı oldu. Esed'e övgü düzen, 'Hatay, Suriye toprağıdır' diyenlere övgü düzen birisi" dedi.

Davutoğlu, CHP'nin "Cumhuriyetçiyim" dediğini ancak paralel çeteyle beraber hareket ettiğini, CHP Genel Başkan Yardımcısı'nın "HDP barajı aşarsa bizim için iyi olur" dediğini ve ulusal birliği tehdit edenlerle yan yana ele ele olduğunu, MHP Genel Başkan Yardımcısı'nın "HDP'nin barajı aşması bizim işimize gelir, HDP ile bir problemimiz yok" dediğini aktardı.

Başbakan Davutoğlu, "(Kudüs, Yahudilerin kutsal mekanıdır) diyen birinden, Türk'e, Kürt'e, Sünni'ye, Alevi'ye hayır gelir mi? HDP, bu sefer DHKP/C'nin sözcüsü halinde, DHKP/C'yi savunmaya kalkıyor. Bu 3 parti, yanında da 3 tane paralel çete. Birisi Pensilvanya paraleli, diğeri HDP ile paralel çalışan İmralı, Kandil ve PKK ve yine hem CHP ile hem de HDP ile paralel çalışan DHKP/C terör örgütü. DHKP/C terör örgütünün solisti, CHP'den milletvekili adayı oldu. Esed'e övgü düzen, 'Hatay, Suriye toprağıdır' diyenlere övgü düzen birisi" diye konuştu.

AK Parti'nin durdurulamadığını belirten Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"2002'de Kurucu Genel Başkanımıza siyaset yasağı getirdiler. Bizi engelleyebildiler mi? 2004'te 'Genç subaylar rahatsız' dediler, darbe planları yaptılar. Bizi durdurabildiler mi? Biz yolumuza devam ettik. 2006'da Danıştay saldırısı, 2007'de e-muhtıra verdiler. Karşılarında dimdik durduk mu? 2008'de partimize kapatma davası açtılar. AK Parti'nin gönül neferlerini, Namık Kemal'in vatan yolcularını, Yahya Kemal'in İstanbul aşıklarını, Mustafa Kemal'in İstiklal aşıklarını, Süleyman Paşa'nın Evlad-ı Fatihanlarını AK Parti'yi durdurabildiler mi? Sonra Gezi olayları çıktı. Vandalizm yaptılar, şiddet yaptılar. Bizi durdurabildiler mi? 17-25 Aralık kumpasını yaptılar. Zannettiler ki 30 Mart seçimlerinde bunlar tutacak, AK Parti seçimleri kaybedecek. Bizi, milletten koparabildiler mi? Sonra Cumhurbaşkanlığı seçiminde hepsi bir araya geldi, çatı aday çıkardılar, paralelin tavsiyesiyle. Sayın Cumhurbaşkanımızın seçilmesini engelleyebildiler mi? Hemen sonrasında 6-7 Ekim olaylarını tezgahladılar ve hem Doğu'yu, Güneydoğu'yu hem de büyükşehirlerimizi şiddete maruz bıraktılar. Peki kamu düzenindeki kararlılığımızı engelleyebildiler mi?"

Hepsinin bir araya gelerek, perde gerisinde tuzak kurduklarını ifade eden Davutoğlu, "Diyorlar ki 'biz bir araya geliriz, AK Parti'yi götürürüz'. AK Parti bir doğru, bu sefer 4 değil, 6 yanlışı birden götürecek" dedi.

Davutoğlu, Tekirdağ'ın çalışkan insanların, Trakya'nın ise bereketli toprakların diyarı olduğunu söyledi.

Başbakan Davutoğlu, Tekirdağ'ın son dönemdeki gelişmelerle bütün Türkiye'den vatandaşları çekip, büyük emek ve istihdam alanı oluşturan bir vilayet olduğuna dikkati çekerek, "Onun için Tekirdağ'ı ihmal eden, siyaseti ihmal etmiş olur. Şimdi Tekirdağ inşallah hep beraber Türk siyasetine damgayı vuruyor muyuz? Yeni bir destan yazıyor muyuz?" ifadelerini kullandı.

"Şimdi siyasette şampiyon olma vakti"

Bu sene Tekirdağ'ın iki şampiyonluğu birden yaşadığını anlatan Davutoğlu, Tekirdağspor'un Bölgesel Amatör Ligi'nden (BAL) 3. Lig'e çıktığını dile getirdi. Davutoğlu, Çorluspor'un da amatör ligde bir küme üste çıktığını hatırlatarak, "Çorluspor'u da tebrik ediyorum, Tekirdağspor'u da. Şimdi siyasette şampiyon olma vakti. Tekirdağspor şampiyon olduğu gibi Tekirdağ da Türk siyasetinde şampiyon olacak mı? 13 yıldır çıktığı her maçı kazanan AK Parti ile birlikte yeni bir destan yazacak mı? İşte Tekirdağ, Tekirdağ'ın yiğit insanları" diye konuştu.

Ahmet Davutoğlu, vatandaşların "Dik dur eğilme, Romanlar seninle" sloganı atması üzerine, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Romanlara selam olsun, Roman dostlarımıza selam olsun. Bir müjdeyi de Roman kardeşlerime vereyim. Şimdi bundan yaklaşık 3 hafta önce Roman sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelmiştik. Onlara dedim ki 'benim en yakınımda bir Roman kardeşimi görmek istiyorum, danışman olarak. Roman vatandaşlarımızın her derdi, bizim derdimizdir ve Metin Bey'i, İzmir'den bir Roman kardeşimizi, şimdi benim danışmanım olarak atadım. Göreve başladı. İnşallah Edirne, Kırklareli mitinglerine de birlikte geleceğiz. Değerli Roman vatandaşlarım, Türkiye'de de AK Parti diyecek miyiz? Ben Romanları nereden bilirim, bilir misiniz? Yiğitliklerini, cesaretlerini herkes bilir ama Rumeli'de, Balkanlar'da oralarda kalan ecdat eserlerine en fazla sahip çıkanlar Romanlardır. Her yerde Filibe'de İştip'te, hele İştip'te, Makedonya'da İştip şehrinde bir cami kalmış ayakta. Gittiğimde yıkılmak üzereydi. Dışişleri Bakanı olarak tamiratını yaptık. Orada kalan Roman vatandaşlarımıza, kardeşlerimize dedim ki; 'Bu cami size emanet'. 'Merak etmeyin sayın bakanım' dediler o zaman. Daha sonra gittiğimde gördüm ki Roman vatandaşlarımız, kardeşlerimiz orada o camiyi ihya ettikleri gibi Balkanlar'daki her ecdat eserine sahip çıkan yiğit Romanlara da selam olsun. İşte bu, bizim vatandaş anlayışımız budur."

"Türk, Kürt, Sünni, Alevi, Roman, Çerkez, Gürcü, Boşnak, Arnavut Biz 78 milyon, bir kişi gibiyiz, 78 milyon bir beden gibiyiz. Bir yürek gibiyiz" diyen Davutoğlu, "Bu yüreği parçalayabilirler mi? Türk'ü Kürt'ten, Sünni'yi Alevi'den, Rumelili'yi Kafkaslı'dan ayırabilirler mi?" diye sordu.

"81 ilin 81'inde de milletvekilimiz olacak inşallah"

Ahmet Davutoğlu, "Rabia" işaretindeki tek vatanın Namık Kemal'in de dediği vatan olduğunu belirterek, "Bölünmez tek vatan. Tek millet, 78 milyonluk millettir. Tek devlet, bu da hiçbir paralel yapıyla paylaşılamayacak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir" değerlendirmesinde bulundu.

Tekirdağ'ı ay-yıldızla süsleyen Tekirdağlılara binlerce, milyonlarca kez selam yollayan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Şimdi soralım. CHP'ye, MHP'ye, HDP'ye soralım. HDP zaten bunu mesele etmez de. Al bayrağı Türkiye'de her yerde, her ilde dalgalandıran parti kim? Dün İzmir'deydim. Bugün Çanakkale'de, Tekirdağ'da, yarın da Hakkari'deyim, Şırnak'tayım. Al bayrağı dalgalandırıyoruz her yerde. Şimdi cumhuriyetçilere sorun, cumhuriyetin gerçek sahibi biziz. Gitsinler, 33 ilde CHP'nin milletvekili yok. 33 ilde temsil edilmiyor. MHP'nin 45 ilde temsilcisi yok. Bu nasıl cumhuriyetçilik, bu nasıl milliyetçilik ki Doğu'da, Güneydoğu'da yüzde 2, yüzde 1 oyları var. Ama AK Parti'nin 81 ilin 79'unda milletvekili var. İnşallah 7 Haziran'da 81 ilin 81'inde de milletvekilimiz olacak inşallah. Bunun için destek verecek misiniz? Bakın bütün genel başkanlar meydanlarda, hepsi bir bölgeye gidiyor. Aynı yerde dolaşıyorlar. Kendi taraftarlarının olduğu Bir tek ben, sizin ve burada 'Trakya'nın hocası' dediniz. Sizin kardeşiniz, sizin genel başkanınız, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak bir tek ben, 81 vilayete de gidiyorum, 81 vilayete de Altmış birini tamamladık. Allah ömür ve sıhhat verirse, 7 Haziran'dan önce, 6 Haziran saat 18.00'e kadar 81 ile de gideceğim."

Davutoğlu, "81 vilayete de gidebilen tek partinin AK Parti olduğunu, tek liderin ise AK Parti Genel Başkanı olduğunu cümle alem görsün" diye gittiğini ifade ederek, "Hakkari'ye sizin selamınızı götürelim mi? Şırnak'a götürelim mi? Mardin'e, Batman'a, Siirt'e götürelim mi? Türkiye'de Doğu'nun selamını Batı'ya, Batı'nın selamını Doğu'ya, Kuzey'in selamını Güney'e, Güney'in selamını Kuzey'e götüren parti hangi parti? Onlar cumhuriyetçiliği konuşur, milliyetçiliği konuşur, halkçılığı konuşur ama AK Parti bunların hepsini yapar" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, Hacı Bektaş-ı Pir'den aldıkları ilhamla söyledikleri ahdi birlikte yeniden söylemeye davet ederek, "Bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya, milli birliği, milli iradeyi, insan onurunu korumaya, ülkenin her santimetrekaresine hizmet götürmeye, her gönüle girmeye, her haneye zenginlik ve bereket getirmeye, kudretli ve şefkatli yeni Türkiye'yi kurmak için gece, gündüz çalışmaya, Allah, tarih ve millet önünde söz veririz, söz veririz, söz veririz, söz veririz" şeklindeki ahdi alandakilere tekrarlattı.

Mitingden notlar

Davutoğlu'nun Hükümet Caddesi'nde halka seslendiği alan, parti flamaları ve çeşitli pankartlarla süslendi.

Alanda, "Paralel, dikey fark etmez, Tekirdağ ağlarken güleni affetmez", "Sevdiği hikmet, Sevmediği nefret, Torosların oğlu, Davutoğlu Ahmet", "Ebediyen tütecek Ak gençliğin bacası, Tekirdağ'a hoşgeldin Trakya'nın hocası" ve üzerinde Davutoğlu'nun fotoğrafının yer aldığı "Adamın hammaddesi" yazılı pankartlar dikkati çekti. Miting alanında dev boyutlarda Türk Bayrağı ve Mustafa Kemal Atatürk fotoğrafı da yer aldı.

Konuşması öncesi Davutoğlu eşi Sare Davutoğlu ile kürsüye çıkarak partilileri selamladı. Konuşması sırasında Davutoğlu'nun boynuna Tekirdağspor atkısı takıldı.

Davutoğlu, konuşmasının ardından eşi Sare Davutoğlu ile alandakilere karanfil attı.

Mitinge Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, AK Parti Tekirdağ milletvekilleri ve milletvekili adayları katıldı.

Davutoğlu'nun konuşması öncesi ve sonrası Müezzinoğlu, Şentop, Tekirdağ milletvekili ve milletvekili adayları tek tek kürsüye çıkarak vatandaşları selamladı.