YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Dünya

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


İran'a yeni meclis

İRAN'DA Cuma günü yapılan milletvekili seçimlerinin oy sayım işlemi devam ederken, 290 sandalyeli parlamentonun 170 üyesi açıklandı. Meclise girmesi kesinleşen 170 milletvekilinden 116'sını yeni adaylar oluşturuyor.

TAHRAN- İran'da Cuma günü yapılan milletvekili seçimlerinin oy sayım işlemi devam ederken, 290 sandalyeli parlamentonun 170 üyesi açıklandı. Seçim sandıklarından gelen sonuçlar, reform yanlısı grupların, muhafazakar çevreler karşısında açık farkla önde gittiğini gösteriyor. 50 sandalye için ikinci tur seçimler, önümüzdeki Nisan ayında yapılacak. Bir önceki seçim döneminde, 270 koltuklu parlamento 120 temsilciyle muhafazakarların hakimiyetindeydi. Mecliste, 80 reform yanlısı ve 70 bağımsız vekil bulunmaktaydı. Bu arada meclise girmesi kesinleşen 170 milletvekilinden 116'sının yeni adaylardan olduğu belirtiliyor. İran Daily gazetesinin "son dakika" haberine göre, 50 seçim çevresinde 2. tura gidilmesi kesinleşirken, bu seçim çevrelerinden 22'sinde ikinci turda yarışacak olan her iki adayın da yeni milletvekili adayı olduğu kaydedildi.

Tahran'da ilk 10 sıra reformcuların

Başkent Tahran'da şimdiye kadar yapılan sayıma göre Cumhurbaşkanı Hatemi'nin kardeşi Muhammed Rıza Hatemi 1., hapse atılan eski İçişleri Bakanı Abdullah Nuri'nin kardeşi Ali Rıza Nuri 2., Kültür Bakanı Ataullah Mohacerani'nin eşi Cemile Kediver 3. sırayı aldı. Tamamı reformculardan oluşan 11 kişiye kadarki sıralama ise şöyle: Behzad Nebevi, Hüccetülislam Hadi Hamaney, Hüccetülislam Mecid Ensari, Ali Ekber Musevi Hoeyni, Davud Süleymani, Meysem Seidi, Ali Rıza Recai ve Muhsin Armin.

Rafsancani 45. sıraya düştü

TAHRAN'DA oy sayım işlemi devam ederken, Tahran Valiliği'nden iyi haber alan bazı kaynaklar, eski Cumhurbaşkanı Haşimi Rafsancani'nin 45. sıraya düştüğünü ileri sürdüler. Rafsancani'nin yakın adamı ve Yeniden Onarım Partisi Genel Sekreteri Gulamhüseyin Kerbasçi ise Rafsancani'nin ikinci tura kalabileceğini kaydetti. Kerbasçi, kendilerinin de içinde bulunduğu reformcu 23 Mayıs Cephesi'nin şimdiye kadar belirlenen milletvekilliklerinin yüzde 60'ını kazandığını, bunların yüzde 25-30'unun kendi partilerinin desteklediği adaylar olduğunu ileri sürdü.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...