YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Dünya

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Ruslar intikam alıyor

5 AYI aşkın bir süredir Çeçenistan'a saldıran Rus ordusu, mücahitlerin direnişi karşısında verdikleri ağır kayıpların intikamını almak için sivillere yönelik akıl almaz katliamlar gerçekleştiriyorlar. Bölgede tam bir terör estiren Rus askerleri, Katir-Yurt köyünde 400 sivili makineli tüfeklerle kurşuna dizdi.

GROZNİ- 5 ayı aşkın bir süredir Çeçenistan'a saldıran Rus ordusu, Çeçen mücahitlerin direnişi karşısında verdikleri ağır kayıpların intikamını almak için sivillere yönelik akıl almaz katliamlar gerçekleştiriyorlar. Önceki gün iki Rus helikopterinin Çeçen savaşçılar tarafından düşürülmesi, 38 Rus askerinin öldürülmesi ve çatışmalar sırasında ağır kayıplar vermesinin ardından Ruslar, Urus-Martan bölgesinde inanılmaz katliamlar yaptılar. Bölgede tam bir terör estiren Rus askerlerinin, Katir-Yurt köyünde 300-400 sivili makineli tüfeklerle kurşuna dizdiğini belirten Çeçen kaynakları, köydeki evlerin çoğunun yıkıldığını ya da ateşe verildiğini açıkladılar. Mücahitlere geçici olarak ev sahipliği yapan Çeçen siviller ise Ruslar tarafından soğukkanlılıkla öldürüldü. Benzeri bir katliamın Gekhi-Chu köyünde de gerçekleştirildiğini kaydeden Çeçenler, sivillerin öldürüldüğünü ve genç kızların tecavüze uğradığını söylediler.

Sivillerin gözlerini oydular

Ayrıca, Ranch Şatu-Urus Martan yolunda iki gencin öldürüldüğü belirtildi. Gençleri öldürmeden önce gözlerini oyan Rus askerleri birinin parmağındaki yüzüğü almak için parmağı kökünden kesti. Sivil erkekleri tutuklayan Ruslar, tutukluların her bir ayağını farklı bir zırhlı araca bağlıyor. Daha sonra bu araçlar farklı yönlere doğru hareket ediyor ve kurbanlar parçalanarak can veriyor. Pek çok kişiyi sudan bahanelerle ya intikam ya da rüşvet için tutuklayan Ruslar'ın, Mozdok'taki Rus karargahında işkence odaları kurdukları belirtiliyor. Hayatta kalan kurbanların çoğunun ciddi yaralanma ve kronik hastalıklara maruz kaldığı kaydediliyor. Gerby Kouz köyü yakınların da oluşturulan esir kampında yaklaşık 500 Çeçen bulunduğunu belirten mücahitler, işkence gören insanların çığlıklarının çoğu zaman birkaç yüz metre öteden duyulduğunu söylediler. Ayrıca halkın gözünü korkutmak için mücahitlere destek veren kişilerin hapsedileceği ve işkenceden geçirileceği yönünde bildiriler dağıtılıyor ve anonslar yapılıyor.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...