YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


'Baba evine dön'

CUMHURBAŞKANI Süleyman Demirel'in "Güniz Sokağa dönerim" restini vatandaşlar, "Baba Güniz Sokağa dönsün ama sadece evine" diyerek karşıladı

İSTANBUL / ANKARA- Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in "Güniz Sokağa dönerim" şeklindeki restini vatandaşlar, "Baba Güniz Sokağa dönsün ama sadece evinde oturmak ve çiçek bakmak için" diyerek karşıladı. Vatandaşların büyük çoğunluğu Demirel'in "siyasete dönme" girişimini memnuniyetsizlikle karşılarken, böyle bir teşebbüsün ne Süleyman Demirel, ne de Türkiye açısından bir şeyi değiştirmeyeceği görüşünde birleşiyorlar. Halkın, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in siyasete dönmemesine ilişkin gerekçesi ise çok kısa ve net: "30 yıldır ne oldu ki bundan sonra ne olsun?" Kimi vatandaşlar da Demirel'in siyasete dönme kararı karşısında düştükleri hayret ve şaşkınlığı "Aman Tanrım!" diyerek gösteriyor. Bu arada, İsmail Cem, Erdal İnönü, Yekta Güngör Özden ve Çevik Bir gibi isimlerin adaylığına sıcak bakan kişiler bile Demirel'in yeniden siyaset sahnesinde boy göstermesine karşı çıkıyorlar.

'Demirel tarafsız değil'

Kenan Katar (Müşavir)

Cumhurbaşkanını halk seçsin. Ama ben kesinlikle Demirel'e oy vermem, siyasete dönmesin. Bence, Demirel Cumhurbaşkanı olarak tarafsız davranmadı. Başkanlık sistemi bir çözüm olabilir.

Sibel Fidan (Ev Kadını)

Süleyman Demirel Cumhurbaşkanlığından sonra artık hiçbir şey yapmasın. Cumhurbaşkanlığına da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gelsin istiyorum. Bizden önceki üç neslin maruz kaldığı bir isim. Bizden sonrakiler bari bizim yaşadığmız şeyleri yaşamasın.

İbrahim Usta (Emekli İşçi)

Demirel'in devam etmesini istiyorum, 5+5 uygun bir seçim. Cumhurbaşkanı'nı Meclis seçsin, halkın seçtiklerini de gördüm. Eğer başkanlık sistemi gelirse o zaman halk seçsin.

Atilla Aktaş (Eczacı)

Demirel'in Cumhurbaşkanı seçilmesini istemiyorum. Aynı yüzleri görmekten bıktım artık, siyasete de dönmesin. Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesini istiyorum. Asker bir aday da çıkarsa ona oy vermeyeceğim. Benim adayım Dışişleri Bakanı İsmail Cem.

Akif Ünsal (Doktor)

Cumhurbaşkanı'nın Parlamento içerisinden seçilmesini istemiyorum. Dışarıdan bir kişi olsun. Demirel'in Cumhurbaşkanı olmasını istemiyorum, Cumhurbaşkanı seçilmek için kıyak emekliliği bile onayladı.

Atilla Tümdağ (Fotoğrafçı)

Demirel'in Cumhurbaşkanı seçilmesini istemiyorum, siyasete dönmesini ise hiç istemiyorum. Demirel oyumu alamaz. Başkanlık sistemi de bize uygun değil. Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesi en mantıklısı. Asker bir adayın da çıkmasını istemiyorum.

Mustafa Duygucu (Şoför)

Demirel'den daha iyi bir aday şu anda gözükmüyor, Cumhurbaşkanı olarak devam edebilir ancak 70-80 yaşındaki bir insanın siyasete dönmesi iyi olmaz. Özal gibi bir insanın Cumhurbaşkanı olmasını isterim ama böyle birisi yok.

Demirel siyasete dönüyormuş,ne düşünüyorsunuz?

Kemal Tüfenk (Eğitimci)

Aman Tanrım! Bence Baba evine dönsün. Gerçekten Demirel'siz yılları özledik. Bireysel ve toplumsal hayatımız krize girebilir. Bugüne kadar hiç irademize izin verilmedi. Hep Demirel oldu. Bu ülkede 70 milyon insan var ve o bunlardan hiçbirinin o naktaya gelmesine izin vermiyor. Bu normal bir davranış değil.

Gülten Özel (Öğrenci)

Cumhurbaşkanını halk seçsin, görev süresi de en fazla 3 yıl olsun. Demirel hemen Cumhurbaşkanlığını da, siyaseti de bıraksın. Bence Demirel'in hiçbir başarısı yok. Çocukluğumdan bu yana hep şapkasıyla karşımızda. Benim adayım Çevik Bir.

Gamze Sayım (Öğrenci)

Gelmesi hiçbir şeyi değiştirmez. Ayrıca o tarafsız değil. "Cumhurbaşkanı şu şekilde seçilsin, sistem şu olsun" gibi dikte etmeler onun tarafsız olmadığını gösteriyor. Böyle bir şey düşünmesi hem yanlış hem de taraflı olduğunu gösteriyor. 5+5 formülü de yanlış. Demirel artık çekilsin, gençlere yol verilsin.

Cem Çelik (Turizmci)

Demirel'in Cumhurbaşkanı seçilmesini istemiyorum, siyasete de kesinlikle dönmesin. Bir siyasi parti kurarsa kesinlikle oy vermem. ABD'deki şekliyle başkanlık sistemi bize uygun değil.

Abdülkadir Güneş (Kaptan)

Size anneniz her gün aynı yemeği verirse yiyebilir misiniz? Aç bile olsanız bir süreden sonra artık yiyemezsiniz. Süleyman Demirel de böyle bir şey. 30 yıldır hep o var. Süleyman Demirel siyaseti bırakıp köşesine çekilsin. Çankaya yeni oturacak cumhurbaşkanını da halk seçsin.

Ahmet Işık (Çiçekçi)

Demirel artık emekli olsun, otursun. Fikirlerine danışılan bilen bir kişi olsun; ne işi var siyasette? Emeklilere 80-90 milyon maaş veriyorlar, Demirel'e de o kadar maaş versinler.

Hikmet Yüksel (Oda Başkanı)

Güniz Sokağa insin ama sade vatandaş gibi insin. Şemsiye vazifesini sürdürsün. 30 senedir çeşitli kademelerde bulundu neyi düzeltti. Yine gelse hiçbir şey değişmez. Halkın seçmesi daha doğru. Çünkü Meclis'te hür irade yok. Grup olayı var.

Haldun Bıkmaz (Sigortacı)

Demirel'in emekli olması en doğrusu. Siyasete dönmeye kalkarsa kesinlikle oy vermem. Başarılı bir siyasetçi ve Cumhurbaşkanı olarak görmüyorum. Yeni beyin ve yüzlere ihtiyacımız var. Başkanlık sistemi istiyorum.

 

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...