YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


'PKK'lılar ikiyüzlü'

"APO'NUN AYETLERİ" diye kitap yazdığı için hakkında PKK tarafından 'ölüm cezası' verilen Selim Çürükkaya, "Kardeşimi infaz edenler, şimdi Avrupa'da idamın kaldırılması için yürüyüşler yapıyor" dedi.

PKK ile ters düştükten sonra "Apo'nun Ayetleri" adıyla kitap yazdığı için hakkında ölüm cezası verilen ve örgütün Diyarbakır sorumlusu iken örgüt tarafından öldürülen Sait Çürükkaya'nın ağabeyi Selim Çürükkaya, PKK'nın "hain" olduğu gerekçesiyle yüzlerce kişiyi öldürdüğünü belirterek, şimdi Öcalan'ın idam edilmemesi için uğraşanların iki yüzlü davrandıklarını bildirdi.

Hakkında ölüm cezası verildikten sonra kaçarak Almanya'ya sığınan Selim Çürükkaya, Avrupa sokaklarında Öcalan'ın idam edilmemesi için eylem düzenleyenlerin kardeşi Sait Çürükkaya'yı idam ettiğine işaret etti. Internette, bir bildiri yayınlayan Selim Çürükkaya, PKK'nın siyasi bir kimliğe dönüşmesinin mümkün olmadığını bildirdi.

"Dr. Süleyman" kod adlı kardeşi Sait Çürükkaya'nın 1991'de Çukurova Tıp Fakültesi'nde okurken örgüte katıldığını, 1993'te Diyarbakır sorumlusu yapıldığını kaydeden Çürükkaya, daha sonra Kuzey Irak'a götürülerek infaz edildiğini anlattı.

Yüzlerce cesedin hesabını kim verecek?

"Kardeşimi idama çarptıranlar, bugünlerde Avrupa sokaklarında idamın kaldırılması için yürüyüşler yapıyorlar" diye tepkisini dile getiren Selim Çürükkaya, örgütte gerçekleştirilen idam olaylarını şöyle anlattı: "Başta Öcalan ve birinci derecede müridi olanlar, yüzlerce örgüt mensubunu hain, işbirlikçi, provokatör ilan ederek idam cezasına çarptırdılar ve infaz ettiler, ediyorlar. Bugün ise idama karşı olduklarını söylüyorlar. Yüzlerce örgüt kadrosunun idam emrini veren Öcalan'ın idam edilmemesi için imanlarını satışa çıkarmışlar. Türkiye Cumhuriyeti bile Öcalan'ı açıkça yargıladı ve ifadelerini dünyaya dağıttı. Doktor Süleyman'a yaptıkları gibi sudan bahanelerle yüzlerce kadroyu idam cezasına çarptıranlara hangi sıfatları takacağız? Ajan diye idam edilen Bekaa'daki yüzlerce cesedin hesabını kimler verecek?".

"Kitabımı okuyan iki kişi vuruldu"

Kitabını okuyan iki kişinin vurulduğunu, Kani Yılmaz'ın kendisi ile ilgili "idam kararı" açıkladığını belirten Çürükkaya, "Türk Devleti, kitap yazdı diye, kime idam cezası vermiştir? Ben bir kitap yüzünden 7 yıldır hapis hayatı yaşıyorum" dedi.

'İNTİHAR ETMEDİM, YAZDIM'

Apo'nun Ayetleri isimli kitabı yazdığı için kendisine "ajan", "hain" suçlamalarında bulunulduğunu belirten Çürükkaya, bu iddialara şöyle karşılık veriyor: "Bu ajanlıkta çok az para veriyorlar. 7 senedir bilgisayar parasını zor bela tamamlayabildim. Yaptın mı Öcalan gibi, Cemil Bayık, Osman Öcalan, Mustafa Karasu, Ali Haydar Kaytan, Kani Yılmaz gibi yapacaksın ki, dolarlar çuvalla gelsin. Kitapta sadece tanık olduklarımı yazdım. Cezaevinden Bekaa'ya gider gitmez gerçeği gördüm. Karşı çıktım. Susturuldum. Bir yıl düşündüm, dolaylı yollardan eleştirilerimi yaptım. Önümde fazla seçenek yoktu. Ya intihar edecektim, ya da Kürt halkına gerçek PKK'yı anlatacaktım. Anlatmayı doğru buldum. Büyük önderin aslında küçük biri olduğunu yazdım.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...