T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i
 


GEL DE İÇME!
Daha önce kulübedeki sigara içen görüntüsünden nefret eden Mustafa Denizli, çocuklara kötü örnek olduğu gerekçesiyle sigarayı sahada içmeyi bırakmıştı. Geçen sezonun acımasız şampiyonluk yarışında sigarayı arttıran Denizli'ye bu sefer doktorlardan kesin yasak geldi.
Korkutan mektup
IMF Başkanı Köhler'in ani mektubu Ecevit'in basın toplantısını geciktirdi. Ecevit, IMF'nin taleplerini açıklamaktan kaçındı

Derviş gelince açıklayacak
Türkiye'ye verilecek kredinin 3.2 milyar dolarlık dilimini askıya alan IMF'nin başkanı Horst Kohler, Başbakan Ecevit'e sürpriz bir mektup gönderdi. IMF mektubunu okumak için basın toplantısına geciken Ecevit, mektubun içeriğini Devlet Bakanı Kemal Derviş Türkiye'ye döndükten sonra açıklayabileceğini söyledi.

IMF'ye döviz ve faiz suçlaması
Mektubun, Telekom yönetimi ve bankalarla ilgili eksiklerden sözettiğini anlatan Ecevit, Kohler'in inandırıcı olmadığını savundu. Ecevit'in mektuptaki ayrıntıları açıklamaktan kaçınması, "Mektup, yerine getirilmesi zor talepler içeriyor" şeklinde yorumlandı. Ecevit, yüksek faiz ve dalgalı kur konusunda IMF'yi eleştirdi.

'Yılmaz'la olmaz'
Yeni Şafak'ın sorularını cevaplandıran ANAP Genel Başkan adayı Vehbi Dinçerler, "ANAP'ın, Özal sonrası yitirilen misyonunu tekrar tesis etmek ve vebalden kurtulmak için aday oldum" dedi.

Bir kasa attı hayatı değişmedi
Başbakanlık'ta yazarkasayı Ecevit'e atan Ahmet Çakmak, yaptığı eylemin amacına ulaşmadığını belirterek "Herkes beni tanıyor, ilgi gösteriyor destekliyor ama 'Şöhret felakettir' sözündeki felaketi yaşıyorum" diyor.

Aspirin, körlüğü önlüyor
Aspirin'in, şeker hastalarında retina hasarını önlediği belirlendi. Şeker hastalarında retina arkasındaki kılcal damarlarda meydana gelen hasarın, körlüğe neden olduğu belirtildi. Aspirin, şeker hastalarında kalp rahatsızlıklarını önlemek için tavsiye ediliyor.

Tuna'da 81 saat uyumadan yüzdü
Slovenyalı uzun mesafe yüzücüsü Martin Strel, Tuna nehrinde hiç durmadan 81 saatte 504 kilometre yüzerek bu alandaki 20 yıllık rekoru kırmayı başardı.

Asım Ülker dualarla
Ülker Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ülker'in önceki gün vefat eden ağabeyi Asım Ülker, Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından dualarla toprağa verildi.

 
ERDOĞAN: Rotamızı IMF belirleyemez
Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu'nun oğlunun sünnet törenine katılan Tayyip Erdoğan, siyaset yapmasını engelleyen herhangi bir yasağının olmadığını söyledi.
Rotalarının belli olduğunu, 2 kişiyi yönetmekle 20 milyonu yönetmenin aynı şey olduğunu belirten Erdoğan, "Programımız belli. Bizimkini IMF belirleyemez" dedi.

Nereye gitti bu evrak
Halkbank eski Genel Müdürü Ansen'in yargılanma talebini içeren savcılık evrakı Adalet Bakanlığı'na da ulaşmamış.

Bunlar da zırhlı bürokrat
Usûlsüzlük iddiaları tescillenen Gazi Erçel, Yenal Ansen, Gökhan Yardım, Yurdakul Yiğitgüden gibi "dokunulmazlık zırhı"na bürünen birçok bürokrat yargılanamıyor.

Tütün vetosu siyasi
Cumhurbaşkanı Sezer'in "Tütün Yasası"na tepki gösteren Başbakan Ecevit, Bakanlar Kurulu'nun sunduğu bir yasayı geri yollamanın Cumhurbaşkanı'nın hakkı olduğunu belirterek, "Sezer'in yasaya itirazları hukuki değil, siyasidir" dedi.

40 milyar $ buhar oldu
IMF ile imzalanan 16 milyar dolarlık anlaşmanın ikinci diliminde yer alan 3 milyar doları alabilmek için her yolu deneyen hükümet ortakları, bugüne kadar çıkardıkları krizlerle 40 milyar doların uçup gitmesine neden oldular.

Hayaliciler yandı
Sahte beyanname veya belgelerle ithalat ya da ihracat yapanlar sağladıkları menfaatin 5 katı ceza öderlerken, 1-5 yıl arasında da hapisle cezalandırılacaklar.

8 Temmuz 2001
Pazar

PİYASALAR
Dolar 1.320.000
Mark 571.000
Altın (Cum.) 76.500
Borsa 10.169


Türkiye'de Hava
Adana 23 / 31
Ankara 18 / 29
Bursa 19 / 32
Diyarbakır 22 / 36
Erzurum 9 / 26
İstanbul 21 / 29
İzmir 22 / 33
Trabzon 21 / 25
 

   
Y A Z A R L A R
Mehmet Barlas : Cengiz Çandar :
Kötü haber, iyi haber.. İsrail'le ilişki ve "Türk Borcu"
Mehmet Ocaktan : Hayrettin Karaman :
Dağılıp gidiyoruz dünyanın 'yalan durakları'nda... Temel Meselelerimiz (1)
Taha Kıvanç : Sami Şener :
Kemal Derviş kim gerçekten? Değerlerin dinamizmi
Mustafa Özel : Nazif Gürdoğan :
Şirketlerde düzgün iletişim Rüzgarsız dalgalanan bayraklar
Rasim Özdenören : Resul Tosun :
Aşk ve koketlik Zor bir dönem başlıyor!
Kadir Demirel :  
Neler değişti?
 
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

TIKLAYIN! TIKLAYIN!

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED