T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A
Erdoğan: Pürüz yok

AK Parti lideri Erdoğan, adaylığı ile ilgili herhangi bir pürüz olmadığını söyledi.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerde adaylığına ilişkin "herhangi bir pürüz kalmadığını" söyledi. Erdoğan, Ankara'dan İstanbul'a gelişinde Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, dün Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Tufan Algan, "Seçime girmek için adli sicil kaydının silinmesi yeterli değil. Kararı biz veririz" sözlerini hatırlatması üzerine Erdoğan, şunları kaydetti:

"Konuyu tam anlamıyla takip etmiş değilim. Benim bildiğim, Yüksek Seçim Kurulu adli sicil kaydının silinmesine itirazlar üzerine 'Böyle bir sabıka kaydı var mı?' bunu sorar. Bunun neticesine göre de kararını verir. Önümüzde herhangi bir pürüz kalmamıştır."

'Geri adım atmayız'

Erdoğan, "küskünler hareketiyle" ilgili bir soru üzerine de, seçimin ertelenmesine yönelik herhangi bir duruş zaafı göstermelerinin ve geri adım atmalarının mümkün olmadığını belirtti.

Bir gazetecinin "Sizin Kasımpaşa veya Rize'den aday olacağınızı bekliyorduk. Neden 1. bölge?" sorusu üzerine de Erdoğan, "Arkadaşlarımızla beraber müzakere yaptık. '1. bölge daha uygun olur' dediler. Biz de 'Peki' dedik" şeklinde konuştu.

'Engel çıkarsa oyumuz artar'

Öte yandan CNN Türk televizyonunda çiğdem Anat'ın sorularını cevaplandıran Erdoğan, bir engel çıkması durumunda, AK Parti'nin oylarının artacağını söyledi. Erdoğan, "AK Parti'nin yoluna engeller çıkartmak sadece puanına puan ilave eder. Artık AK Parti, halkın gönlünde bir yere oturmuştur. Sandıktan da böyle çıkacaktır" diye konuştu.

Bu arada, Erdoğan, 11 Eylül saldırılarının yıldönümü nedeniyle ABD Başkanı George W. Bush'a mektup gönderdi. Erdoğan, Bush'a gönderdiği mektupta ABD'ye yönelik terörist saldırıların yıldönümü nedeniyle üzüntü duyduğunu ve Amerikan halkının acılarını yaşadığını bildirdi.

'Adli sicil kaydı yoktur'

İstanbul 1. Bölge'den milletvekili adaylık başvurusunda bulunan AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, adaylık başvurusu için sabıka kaydını son günde Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü'nden aldı. Genel müdürlükten alınan yazıda, "Erdoğan'ın sicil kaydının bulunmadığı" ifade edildi. Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu'na yaptığı adaylık başvurusunda hem Diyarbakır 4 No.'lu DGM'nin kararını hem de Adil Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü'nden alınan sabıka kaydını verdi. Erdoğan'ın avukatları, sabıka kaydı alınmadan önce adaylık başvurusu için Diyarbakır DGM'nin kararını YSK'ya vermeyi planladılar. Ancak 11 Eylül günü öğle saatlerinde sabıka kaydının alınması üzerine hem DGM kararı hem de sabıka kaydı YSK'ya ulaştırıldı. 'Adli Sicil Sorgulaması'nda şu ifadeler yer aldı:

Adli Sicil Kaydı Sorgulaması Sonuçları
Soyadı: Erdoğan
Adı: Recep Tayyip
Baba adı: Ahmet
Anne Adı: Tenzile
Doğum Tarihi: 26.02. 1954.
YUKARIDA KİMLİK BİLGİLERİ BULUNAN KİŞİNİN ADLİ SİCİL KAYDI YOKTUR 11. 09. 2002

  • VELİ TOPRAK

  •  
    Sezer'den 'erteleme' uyarısı
    Bir hükümet değişikliğine sıcak bakmayacağını açıkça ifade eden Cumhurbaşkanı Sezer, "TBMM'nin saygınlığını korumayı herkesten önce milletvekillerinden bekliyorum" dedi.
    Seçimi erteleyelim
    Seçimin Kopenhag Zirvesi sonrasına ertelenmesini isteyen ANAP lideri Mesut Yılmaz, "Seçimler 15 Aralık'a ertelenebilir" dedi.
    MHP'de liste şoku
    Milletvekili aday listelerinin açıklanmasının ardından MHP'li milletvekilleri arasında şok yaşanıyor. MHP'den 30 milletvekili liste dışı kaldı.
    Medyatik isimler liste dışı
    Seçilebilmek için parti değiştiren birçok ünlü isim yeni partilerinde umduğunu bulamadı.
    Küskünlerin nafile çırpınışı
    Seçimleri erteletmek için 'küskün' olarak nitelenen milletvekilleri harekete geçti.
    Cem: Bu hükümetle seçime gitmek yanlış
    Ecevit: Yılmaz bir garip davranıyor
    Başbakan Bülent Ecevit, ANAP lideri Mesut Yılmaz'ın kendisini ziyareti sırasında hükümetten çekilmesini istediğini tekrarladı. NTV'ye konuşan Ecevit, "Bu garip bir şey. Eğer hükümetten çekilmek gerektiğine inanıyorsa evvela bunu Yılmaz'ın uygulaması gerekirdi. Kaldı ki şu aşmada ister ben çekilecek olayım başbakanlıktan, ister başka bir koalisyon ortağı çekilsin, erken seçimler karşısında son derece de zor bir döneme girilmiş olacaktı" dedi.
    13 Eylül 2002
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
    Bilişim
    | Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED