AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A

'Rakamları açıklayınca soygunu göreceksiniz'

Partisinin İstanbul il kongresine katılan Başbakan Erdoğan, 'Hortumlar kesilmeye başladı. Daha rakamları açıklayacağız. Bunları duyduğunuz zaman, ülkenin nasıl soyulduğunu göreceksiniz'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "artık hortumların kesilmeye başladığını'' belirterek, "Hâlâ açıklanmaması gereken noktadayız. Daha rakamları açıklayacağız. Bunları duyduğunuz zaman, bu ülkenin nasıl soyulduğunu göreceksiniz'' dedi. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin İstanbul İl 1. Olağan Kongresi'ne katılan Başbakan Erdoğan, önemli mesajlar verdi. Erdoğan, konuşmasında, gerçekleştirilen kongrenin, kurumsallaşma yolunda ilk adım olduğunu söyledi. Erdoğan, AK Parti'nin, kurumsallaşmasını en kısa zamanda tamamlayacağını ve bir marka haline geleceğini kaydetti.

Başbakan Erdoğan, "AK Parti'nin 'birileri emretti' diye değil, 'millet emretti' diye kurulmuş bir parti olduğunu ve milletin emrine uydukları için, 16 ayda, Türkiye'nin çok partili döneminde ilk defa TBMM'de yüzde 66 temsil yetkisi alan tek parti olduklarını'' vurguladı. AK Parti'yi kurmadan önce Türkiye'nin 81 ilinde 42 bin vatandaşa ulaştıklarını ve "nasıl bir parti olsun'' diye sorduklarını anlatan Erdoğan, milletin; "temiz, dürüst, ilkeli, milletin derdiyle dertlenen ve fildişi kuleden millete bakmayan bir parti'' istediğini söyledi. Halkın adalet ve ekonomide sıçrama istediğini, bu nedenle partinin adını Adalet ve Kalkınma Partisi koyduklarını, temiz siyaset istedikleri için de partinin kısaltılmış adını "AK Parti" şeklinde ifade ettiklerini belirten Erdoğan, Türkiye'de AK Parti'yi hazmedemeyenlerin yazılı ve görsel medyayla "AK Parti'' değil "AKP'' dediğine dikkati çekerek, "Bunların midesine oturduk da onun için" diye konuştu.

'Hortumun damarındayız'

3 Kasım öncesinde ekonomi ve dış politikanın çöktüğünü, yönetenlere güven kalmadığını ve Türkiye'ye borç verilmediğini anlatan Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir gecede yüzde 7 bin faizin uygulandığı bir Türkiye gördük. Bugün bileşik faizde yüzde 50'nin altına düştük. Nereden nereye... Bu yıl ödenmesi gereken borç miktarı 73.5 milyar dolar. 6 aydır bu borçları en ufak sekteye uğratmadan ödüyoruz. Unutmayın, artık hortumlar kesilmeye başladı. Yaklaşık 3 ay önce 'Yolsuzlukların damarına girdik' demiştim. Hemen ertesi gün yazmaya başladılar. 'Girdinse hadi açıkla' dediler. Bu öyle kolay değil ki. Hemen açıkladığım zaman, ondan sonra adres değiştiriyorlar. Merak etmeyin. Daha hâlâ açıklanmaması gereken noktadayız. Daha rakamları açıklayacağız. Bu kaçağı önleyeceğiz. Bunları duyduğunuz zaman, bu ülkenin nasıl soyulduğunu göreceksiniz.''

'Onurumuzla oynatmayız'

Türkiye'de birilerinin politikayı çirkinleştirdiğini belirten Erdoğan, "Bize hakaret edenler, saygısızlık yapanlar, hesaplarını yargıda göreceklerdir. Bunu unutmayın biz ne milletimizin onuru ile ne de kendi onurumuzla kimseyi oynatmayız. bundan emin olun" dedi. Konuşmasında gençlere de seslenen Erdoğan, Türkiye'de seçilme hakkını 30'dan 25'e indirmeye kararlı olduklarını vurguladı.

Kaynakları soydular

Başbakan Erdoğan, eğitim alanındaki çalışmalarına değinerek, fakir fukara, ancak zeki öğrencileri özel okullarda okutamayan ailelerin üzüntüsüne şahit olduğunu vurguladı. Bu konuda yeni bir adım attıklarını anlatan Erdoğan, 23 Ağustos'ta Türkiye genelinde bir sınav açacaklarını ve bu sınavda ilk 10 bine girecek öğrencileri özel okullarda devletin okutacağını bildirdi. Erdoğan, "Eğer bu hortumlar devam etmiş olsaydı bunlar olur muydu? Hortumları kestiğimiz için okutuyoruz'' dedi. Erdoğan, gelecek 4-5 ay içinde açacakları barajların sayısının 20'yi aşacağına dikkati çekerek, "Doğalgazla elektrik üreterek ülkenin soyulduğunu'' söyledi. Erdoğan, "Şu an Türkiye'nin sadece elektrik iletim hattındaki kaybı yüzde 65. Bu kaybı sizin lehinize, ülkemizin lehine dönüştüreceğiz'' diye konuştu.

'Bizi fazla yormayın'

Erdoğan, ekonomiyi rayına oturttuktan sonra da pek çok sorunu halledeceklerini vurgulayarak, işçi ve memur sendikalarına hitaben şunları söyledi: "Buradan sendikalara da sesleniyorum: Lütfen bizi fazla yormayın. Ekonomimizi oturttuğumuz andan itibaren işçimizi, memurumuzu enflasyona ezdirmeyeceğiz. Biz elimizde olmayan imkanları veremeyiz. Gönlümüz hiçbir zaman enflasyona ne işçi kardeşimizi, ne memurumuzu ezdirmek değildir. Ama sen şu anda işin var, çalışıyorsun. Bu ülkede 5 milyon resmi işsiz var. Bunları ne yapacağız?''

YENİ İL YÖNETİM KURULU

Abdullah Pehlivan, Adem Darama, Adil Zembat, Ahmet Misbah Demircan, Ahmet Özel, Ahmet Selamet, Alican Taşçı, Anıl Cicioğlu, Canan Kalsın, Cemal Özdemir, Derya Yanık, Elif Aydoğar, Erman Şenol, Fazlı Kılıç, Göksel Gümüşdağ, Hamza Bölükbaşı, Hasan Karahan, Hüseyin İpek Hüseyin Keskin, İlker Aycı, İlker Gürbüz, İsmail Erdem, İsmail Kaan, Kemal Akar, M. Akif Şişmanoğlu, Mazlum Kutlu, Mehmet Faruk Bürüngüz, Mehmet Efendioğlu, Meral Sayman, Metin Külünk, Muhammed Yenel, Murat Yalçıntaş, Mustafa Demir, Nezir Dinler, Nurettin Nebati, Orhan Albayrak, Osman Köksal, Özlem Topal, Öztürk Oran, Pelin Şahin, Rahime Akdoğan, Recep Bilici, Serhat Albayrak, Tamer Özyiğitoğlu, Taner Mustafaoğlu, Tuna Akyüz, Uğur Takak, Ümmü Gülşen Öztürk, Vehbi Kılıç.

İl Disiplin Kurulu asil üyeleri şu isimlerden oluştu: Mehmet Emin Şadoğlu, Av. Mehmet Aydın, Av. Faruk Gökkuş, Av. Adem Göktaş, Av. Ahmet Terlemez

İl Disiplin Kurulu yedek üyeleri ise şunlar: Av. Abdülalim Yılmaz, Av. Hasan Hüseyin Palan, Av. Ömer Seyfettin Aktülün, Şükrü Köse, Rahmi Çakmak. İl Hakem Kurulu asil üyeleri: Osman Develioğlu, Ahmet Taş, Ali Güner. İl Hakem Kurulu Yedek üyeleri: Zekeriya Kadim, Hulusi Şentürk

Bu ampul hırsızların elektriği ile yanmaz

  • Salonu dolduran partililer Erdoğan'a yoğun tezahüratlarda bulundular.

  • Kongrede bazı partililer ellerinde "Bu ampul hırsızların elektriği ile yanmaz" yazılı dövizler taşıyarak Cem Uzan'a gönderme yaptılar.

  • Kongrede Divan Başkanlığı'na AK Parti Milletvekili Hayati Yazıcı seçildi. Seçim sonucunda eski İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu, yeniden AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na seçildi.

    Saffet Bulut AK Parti'li oldu

    AK Parti'nin İstanbul 1. Olagan Kongresi şölen havasında geçti. Başbakan Erdoğan'ın yanısıra Sağlık Bakanı Recep Akdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Çoşkun, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Devlet Bakanı Gürdal Akşit, AK Parti milletvekilleri Dengir Mir Mehmet Fırat, Alaattin Büyükkaya, Cengiz Kaptanoğlu, İdris Naim Şahin, Halide İncekara, Recep Koral, Emin Şirin, Hüseyin Besli, Nevzat Yalçıntaş, Hüseyin Kansu ile belediye başkanları hazır bulundu. Kongrede AK Parti'ye katımlar da oldu. AK Parti'ye yeni katılan bazı siyasiler şunlar: Saffet Bulut (Bahçelievler Belediye Başkanı), Mehmet Ali Uzer (Silivri Büyükçavuşlu Belediye Başkanı), Ümit Özerol, Muzaffer Ocak Aziz Yeniay, İlkin Taşkın Mevlüt Onat, Mustafa Elvan

    'Yetim hakkı korunacak'

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "AK Parti tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeyecek, kimseye yedirmeyecektir'' dedi. Dünya ile bütünleşme gayreti içinde olduklarını belirten Erdoğan, Selanik'te Atatürk'ün doğduğu evi de ziyaret etme fırsatı bulduğunu belirterek, "Ziyarette beni şaşırtan bir şey oldu. Başkonsolos, 'Buraya gelen ilk Başbakan sizsiniz' dedi. Orada Zübeyde Hanım'ın odasına girdim. Odada kendi tarihimi, kendi özümü gördüm. Bu milleti hep aldattılar. Biz, yalan söyleyen tarih utansın diyoruz. Gerçekleri bu millete gösterelim diyoruz" dedi.

  •  
    'Yolu yordamı olan bir Türkiye istiyoruz'
    Başbakan Erdoğan, yolların modernleşmenin göstergesi olduğunu belirterek, ''Uzun ince bir yoldayız. Yapacağımız çok iş var" dedi.
    'Devletin rolü değişti'
    Devletin fabrika kurduğu dönemlerin geride kaldığını belirten Başbakan Yardımcısı Şener, "Devletin ekonomideki asıl görevi düzenleyicilik ve denetleyiciliktir" dedi.
    Ak Partili Ürün: Yolsuzlukların hesabını soracağız
    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Halil Ürün, geçmiş iktidarların ve yerel yönetimlerin yolsuzluklarının hesabının sorulacağını söyledi. Ürün, AK Parti Kocaeli İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, partisinin Kocaeli'nde seçimlerde yüzde 43 oy aldığını önümüzdeki yerel seçimlerde bu oranın ikiye katlanması gerektiğini belirtti. Ürün, "Yolsuzlukların hesabı sorulacak, dosyalar Meclise gelecek'' dedi. Halka dayalı olmayan siyasetin tasfiye edildiğini bildiren Ürün, kendilerinin ciddi ve temiz kadrolarla görev yapacaklarını açıkladı. Ürün, konuşmasının ardından partinin il yönetimi adına İl Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na hizmetleri dolayısıyla bir plaket verdi.
    'ÜLKEYİ OKSİJEN ÇADIRINDAN KURTARDIK'
    Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, 3 Kasım seçimleriyle Türkiye'de yeni bir sayfanın açıldığını belirterek, "Türkiye ağır hasta ve oksijen çadırındaydı, şimdi iyiye gidiyor" dedi. Pepe, Kocaeli İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, "Türkiye süratli bir şekilde iyiye gidiyor. Biz hükümet olduğumuz zaman bütün piyasa adeta savaşa odaklanmıştı. Acaba döviz iki milyon mu olacak, yoksa iki buçukmilyon mu olacak, turizm duracak, döviz gelmeyecek, endişeleri yaşanıyordu. Ama bugün, halkımıza güven veren bir tablo var" dedi.
    23 Haziran 2003
    Pazartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED