AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A
Aklınızdan bile geçirmeyin

"Dünyanın gözleri üzerimizdeyken, demokrasimizi tartışmalı kılmaya çalışanlar bilsin ki, ima ettikleri filmi biz daha önce gördük. 3 Kasım'da halk bu filme en kötü film ve en çirkin senaryo oskarı verdi."

Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin artık demokratik istikrar zeminine oturduğunu, ancak dış dünyadan içeriye "pompalanan" haberlerle demokrasinin zaaf içinde gösterilmeye çalışıldığına işaret ederek, üstelik bu çabalarının sadece dışarıdan kaynaklanmadığını bildirdi. Erdoğan, "Hiçkimse gerginlik oluşturmaya, dumanlı hava üretmeye ve Türkiye'yi yolundan çevirmeye yeltenmesin. Biz bu filmi daha önce gördük. Demokrasi işleyecek ve herkes bu demokrasi kültürünü içine sindirecektir. Türkiye'nin, Anayasa'nın değiştirilemez ilkeleri doğrultusunda çağdaş bir devlet olma ideali yolunda yürümesi dışındaki seçenekleri akıllarından bile geçirenler, çocuklarımızın geleceğine karşı suç işlemektedirler" dedi.

AK Partili bakan ve milletvekilleri Antalya Tekirova'da bulunan Rıxos Oteli'nde "İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"nda bir araya geldi. Başbakan Erdoğan, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, demokrasiye vurgu yaparken, hafta başında İngiltere'deki Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin (IISS) yayınladığı ve "askerin darbe yapabileceği" yorumunu içeren rapora da değindi.

Dışarıdan 'pompalanıyor'

Türkiye'nin artık demokratik istikrar zeminine oturduğunu, ancak buna rağmen, dış dünyadan içeriye ''pompalanan'' haberlerle demokrasiyi zaaf içinde göstermeye çalışan haber ve yorumların eksik olmadığını anlatan Başbakan Erdoğan, "Demokrasinin gücün milletin gücüdür. Anayasal sistemimizin gücü, çocuklarımızın geleceğinin parlak ve aydınlık olmasının teminatıdır. Bu gerçeğin dışındaki spekülasyonları ortaya koymak, bu millete yapılacak en büyük kötülüktür" diye konuştu.

'En kötü' film oskarları

"Demokrasiyi zaaf içinde gösterme çabalarının sadece dışardan kaynaklanmadığını" da vurgulayan Erdoğan, "Ne yazık kı demokrasi dışı fikirleri kafasından atamamış yorum sahipleri de eksik olmuyor Türkiye'de. Dünya komuoyunun gözleri bütün dikkati ile üzerimizdeyken, demokrasimizi tartışmalı kılmaya, milletin meşru hükümetini haksız yollarla karalamaya ve Türkiye'yi küçük düşürmeye çalışanlar bilsin ki, ima ettikleri oyun oynandı ve bu filmi biz daha önce gördük. 3 Kasım günü o filme millet en çirkin senaryo ve en kötü oyuncu oskarlarını layık gördü. Türkiye'nin artık böyle çağdışı tartışmalara ayıracak vakti ve enerjisi yok" dedi.

Herkes demokrasiyi sindirecek

"Tasfiye edilen eski siyaset anlayışının niçin tasfiye edildiğini, insani zaafların nasıl kullanıldığını, siyaset değirmenin kimleri öğüttüğünü iyi bilmek zorundayız" diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Maalesf eski alışkanlıkların tamamen silindiğini söylemek mümkün değil. Oysa demokrasi sadece politikacıya değil, asıl Türkiye'nin geleceğine lazımdır. Demokrasi, politikacı için var olan bir şey değil, politikacı demokrasinin hizmetinde olan kişidir. Kimse kargaşa çıkarmaya, gerginlik oluşturmaya, dumanlı hava üretmeye ve Türkiye'yi yolundan çevirmeye yeltenmesin. Hiç kimse çocuklarımıza daha aydınlık bir Türkiye bırakmamızı engelleyeceğini düşünmesin. Türkiye, demokrasi konusunda bir daha asla tereddüt geçirmeyecektir. Karar Türkiye'nin kararıdır. Demokrasi işleyecek ve herkes bu demokrasi kültürünü içine sindirecektir."

CHP işçi istismarcısı

Erdoğan, İş Kanunu Yasası'nın çıkartılmasında engel çıkartan anamuhalefet partisi CHP'ye ağır eleştiriler yöneltti. CHP'nin 'işçiyi savunuyoruz' gerekçesi adı altında ülkede yatırımcı ve işverenin önünü kestiğini anlatan Erdoğan, şöyle konuştu: "Efendim 'biz işçiyi savunuyoruz'.. Yalan. İşçinin filan savunulduğu yok. Bunların tarihlerinde işçiye sağladıkları laftan başka hiçbir pozisyon olmamıştır. İşçiyi sadece istismar etmişlerdir. Ben işçinin cebindeki paraya bakarım. Ama bu yanlış zihniyet, geçmişten ders alamayan zihniyet hala tribünlere oynamak süretiyle bu işi halledeceğini zannediyor" diye konuştu.

SP Genel Başkanlığı'na seçilen Necmettin Erbakan'ın "AK Parti eski partidir" sözlerine de cevap veren Erdoğan, "AK Parti sıfır kilometre bir partidir" ifadesini kullandı.

'Eski siyasetinizi buraya taşımayın'

Erdoğan'ın, toplantının basına kapalı ilk bölümünde de, parti ve hükümet içi sorunları değerlendirdi. Erdoğan, AK Parti'nin merkez sağ bir parti olduğunu ve "hiçbir partiyle özel bir bağlarının bulunmadığını" vurgulayarak, "İçimizde mutlaka geçmiş dönemde bazı siyasi partilerle bağı olanlar vardır, yeni siyasete girenler vardır. Ama biz o elbiseyi dışarıda bıraktık. Biz Demokrat Parti'nin devamı niteliğindeyiz ve 70 milyonu kucaklıyoruz" dedi. Parti içi muhalefete dikkat çekerek 'kendi içimizde birlik olalım' mesajı veren Erdoğan, milletvekillerini şu sözlerle uyardı: "Kimse ayrılıkçılık yapmasın. Parti içi muhalefet yapmaya kalkmasın. Yoksa bunun hesabını tarih önünde veremezler." Bazı siyasi partilerin dini bazılarının da Kemalizmi istismar ettiklerini belirten Erdoğan, "Biz bugüne kadar ne dini ne de Kemalizmi istismar etmedik. Bundan sonrada istismar etmeyeceğiz" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Evet biz Milli Görüşçü değiliz. Ancak hiç kimse bizi gayri milli görüşçü, işbirlikçi olarak nitelendiremez. Bu büyük bir haksızlık olur" sözleriyle de SP lideri Erbakan'a mesaj gönderdi. AK Parti'nin "hiçbir partinin önü, arkası, devamı olmadığını" tekrar vurgulayan Erdoğan, AK Parti'nin üç kırmızı çizgisi bulunduğuna işaret ederek, bunları "din, ırk ve bölgecilik" diye sıraladı.

Erdoğan: Önümüzdeki yüzyıl barış ve hoşgörü yüzyılı olacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir ilke imza atarak Uluslararası Rotary Kulubü'nün konferansına katıldı. Rotaryenlerin toplantısına katılan "ilk TC Başbakanı" sıfatını kazanan Erdoğan, "Toplumsal değişime yön verecek her görüş, öneri ve projeye açığız" dedi. Uluslararası Rotary Kulubü'nün 2430 Bölge Konferansı'na katılarak bir konuşma yapan Erdoğan, "Sivil toplum örgütlerinin çalışmalarını büyük bir dikkatle, heyecanla takip ediyoruz. Bugün burada bulunmamızın en önemli nedeni budur. Toplumsal değişime yön verecek her görüş, öneri ve projeye açığız. Önümüzdeki yüzyıl barışın, hoşgörünün egemen olduğu bir yüzyıl olacak." dedi.

  • VELİ TOPRAK

  •  
    'Bingöl'ün kalbimdeki yeri farklı'
    SP lideri Erbakan, genel başkan seçildikten sonraki ilk yurt gezisini Bingöl'e yaptı. Erbakan, "Bingöl'ün kalbimizdeki yeri farklıdır. Bunu Bingöl halkı çok iyi bilir" dedi.
    Gül: AB icin herkesi seferber edeceğiz
    Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, AB için yapılması gereken hazırlıklar için Türkiye'nin önünde 2-3 ay bulunduğunu hatırlatarak, "Tüm sivil toplum kuruluşlarını, aydınları, medyayı seferber edeceğiz" dedi.
    AB için çalışmalar hızlandı
    'Osmanlı'nın hizmet geleneğini yaşatıyoruz'
    Buzları eriten görüşme
    Vekiller heryerde internet istiyor
    Erdoğan 'Gençlik Şöleni'ne katılacak
    Denktaş: Çözüm iki egemen halk
    Müzakereye 2004'te başlarız'
    ANAP eski lideri Mesut Yılmaz, Türkiye'nin ödevlerini yapması halinde 2004'te müzakerelere başlayabileceğini söyledi. Almanya'daki Bochum Ruhr Üniversitesi'nde konuk öğretim üyesi olarak ders veren Yılmaz, 40 yıldır AB'ye tam üye olmayı bekleyen Türkiye'nin sorunlarını aşacağını belirterek, "Önce ev ödevimizi yapmalıyız. Sonra 2004 yılında müzakerelere başlayabileceğimiz kanısındayım" dedi.
    17 Mayıs 2003
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED