AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

G Ü N D E M
Aydın'ın zabıt korkusu

MHP Genel Başkanlığı için aday olması beklenen eski Bayındırlık Bakanı Koray Aydın'ın, komisyona verdiği bilgilerin "basına sızdırılmaması" için üyelere ricada bulunduğu öğrenildi.

'Yolsuzluk defteri kapanmaz'
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, "Devletin malını kim yediyse bilsin ki, o defterler kapanmaz" dedi. Partisinin Samsun 1. Olağan Kongresi'ne katılan Abdüllatif Şener, yolsuzlukla mücadele konusunun üzerinde önemle durduklarını belirterek, "Devletin malını kim yediyse, bilsin ki o defterler kapanmayacaktır. Bilsinler ki kendilerine Yüce Divan'da, mahkeme önünde bulacaklardır. İnsanlarımızın geleceğe duyduğu umudu tahrip etmeye kimseni hakkı yoktur. AK Parti iktidarı ile artık yolsuzluklar bitecektir'' dedi. Kongreye katılan Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe de hükümet olarak Türkiye'nin yıllardır adete bir kangren haline gelmiş sorunlarının üzerine cesaretle gittiklerini ve bunda da başarılı olduklarını söyledi. "Hedefe doğru yürüyoruz" diyen Pepe, "İktidara geldikten sonra ekonomik göstergeleri normale döndürdük" dedi.

  • SAMİ GÖKÇE
    MHP Genel Başkanlığı için adaylığı sözkonusu olan Bayındırlık eski Bakanı Koray Aydın'ın, TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu'nda verdiği bilginin "basına sızdırılmaması" için "ricacı" olduğu öğrenildi. Bayındırlık Bakanlığı yaptığı dönemdeki keşif artışları ve bayındırlık ihaleleleri ile ilgili yolsuzluk iddiaları nedeniyle Bakanlık'tan ayrılmak zorunda kalan Aydın'ın Yolsuzluk Komisyonu'nda verdiği bilgilerin tutanakları dağıtılmadı. Koray Aydın'ın Komisyon Başkanı Azmi Ateş ve üyelere telefon ederek tutanakların verilmesini istemediği öğrenildi.

    'Adaylığımı etkilemez'

    Büyük bir kısmını Bahçeli karşıtlarının kazandığı il kongerelerinin tamamlanmasından sonra adaylığını açıklayacağı belirtilen Koray Aydın'ın yakın çevresine, "Hakkımda Meclis soruşturma Komisyonu kurulması adaylığımı etkilemez. Ben kendime güveniyorum. Deprem konutlarını en kısa sürede ve en ucuza malederek bitirdik. Ayrıca ben Genel Kurul'da aklandım" dediği öğrenildi.

    Özkan'ın tutanakları yayımlanmıştı

    Ecevit hükümetlerinde Başbakan yardımcılığı yapan Hüsamettin Özkan da Koray Aydın gibi komisyonda verdiği bilgilerin tutanağının yayınlanmamasını istemişti. Halkbank'taki usülsüz krediler nedeniyle hakkında soruşturma komisyonu kurulması istenen Özkan'ın bu isteği komisyon üyeleri tarafından yerine getirilmemişti.

    ESKİ BÜROKRATLARA SORUŞTURMAYA ONAY

    Danıştay 2. Dairesi, DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit'in başkanlığındaki 57. Hükümet'in son Başbakanlık Müsteşarı Füsun Koroğlu ile Müsteşar Yardımcısı Ali Çakı, Personel ve Prensipler Genel Müdürü Bahattin Şahin ve yardımcısı Gürhan Yücel hakkında, "Devlet Memurları Kanunu'na aykırı olarak yakınlarını istisnai kadrolara atamak ve daha sonra da bu kişilerin naklen başka kurumlara geçmesini sağlamaktan", eski Başbakan Abdullah Gül'ün verdiği soruşturma iznine yapılan itirazı reddetti.

    2. Daire, Yazıcıoğlu hakkında verilen soruşturma iznine dair eylemin TCK'nun "görevi kötüye kullanma" fiiline girdiğini, aynı eylemden dolayı Koroğlu, Çakı, Şahin ve Yücel hakkındaki tirazı da reddetti. İtirazı reddedilen eylemler yönünden soruşturmayı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı yapacak. Başsavcılık, takipsizlik kararı verebileceği gibi dava da açabilecek.




  • 13 Temmuz 2003
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED