AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

G Ü N D E M
Saros'ta artçı sarsıntılar sürüyor

Saros Körfezi'nde, gece yarısı, 4,1 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. BÜ Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Saros Körfezi'nde, önceki gece saat 02.51'de, aletsel büyüklüğü 4,1 olan bir deprem meydana geldi. 3,6 kilometre derinlikte meydana gelen deprem, can ve mal kaybına yol açmazken, gece 03.22'de Çankırı Orta'da 2,7, 04.55'de Bursa İnegöl'de 3,5 ve 07.09'da da Bingöl Sancak'ta 3,5 büyüklüklerinde depremler kaydedildi. Depremlerde can ve mal kaybı yaşanmadığı bildirildi.

'Şavata yönetmen dövdü' iddiası

"Güneş de Karanlığa Düşer" ve "Sen Hiç Güneşte Üşüdün mü" isimli filmlerin çekimi için Diyarbakır'da bulunan Yönetmen Mehmet Ali Gündoğdu skandallarla gündemde kalmayı amaçlayan Gani Rüzgar Şavata'nın adamları tarafından dövüldüğünü iddia etti. Gündoğdu olay anını şöyle anlattı: "Polis görünümlü şahıslar beni araçtan indirdi. Ben polis sandım. Sonra baktım ki Şavata da orada. Daha nasılsın diyemeden yumruk yemeye başladım." Geçici sağlık raporu alıp suç duyurusunda bulunduğunu belirten Yönetmen Gündoğdu, yaptığı son filmlerle Şavata'nın bölgedeki ününün elinden alınacağı kanısına kapıldığı için böyle bir saldırıyı gerçekleştirdiğini ileri sürdü.

Makine ve dümeni olmayan gemi trafiğini felç edecek

Çanakkale Boğazı, makine ve dümen aksamı olmadığı için çekilerek seyir yaptırılan İtalyan tankerinin geçişi için 18 saat süreyle deniz trafiğine kapatıldı. Alınan bilgiye göre, İspanya'dan Romanya'nın Köstence Limanı'na götürülen İtalyan bayraklı 250 metre boyundaki ''Valbruna'' adlı tanker için Çanakkale Boğazı'nda olağanüstü önlemler alındı. Dün sabah saat 05.30'da Çanakkale Boğazı'na dev bir römorkör tarafından çekilerek giren tankere, boğaz geçişinde yardımcı olabilmekiçin Kıyı Emniyeti Gemi Kurtarma Genel Müdürlüğü'nün Çanakkale'de bekleyen 3 römorkörü eşlik etti. Çanakkale Boğaz Trafik İstasyonu, makine ve dümen aksamı bulunmayan İtalyan tankerinin güvenli geçiş yapabilmesi için, boğazın 18 saat süreyle diğer gemilerin girişine kapattı. Saatte 1.8 ile 3.5 mil arasında hız yaptırılan tankerin, bugün akşam saatlerinde de İstanbul Boğazı'na giriş yaparak Karadeniz'e çıkacağı öğrenildi.

Türk Boyları Kültür Şöleni Yalova'da başladı

Yalova'da bu sene 6.'sı düzenlenen Türk Boyları Kültür Şöleni dün başladı. Bosna-Hersek, Makedonya, Kabartay-Balkar Cumhuriyeti, Kıraşin Tatarları, Tataristan, Başkurdistan, Kırgızistan, Romanya Tatar Türkleri, Kırım, Acara, Kosova, Batı Trakya, Bulgaristan, Kazakistan, Çuvaşistan, Karaçay Çerkez ve KKTC'den gelen 17 ekibin katıldığı şölen 20 Temmuz'a kadar devam edecek. Şölen en büyük alakayı İnegöl Mehter Takımı gördü. Mehter, verdiği konserle göğüsleri kabarttı. Ekipler kortejin ardından Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu'na geçti. Gece boyunca konuk ekipler folklor gösterileri sundu. Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Belediye Başkanı Yakup Koçal ve binlerce vatandaşın takip ettiği şölen gece geç saatlere kadar sürdü.

Denizlili kuyumcuların 300 milyarlık altını çalındı

Denizli'de, 7 sarrafa ait 20 kilo altını taşıyan kurye soyuldu. Alınan bilgiye göre, İstanbul'dan aldığı 7 kuyumcuya ait 20 kilo altını Denizli'ye getiren kurye Nihat K., otogarda el arabası kiraladı. Muz kutularının içine yerleştirdiği altınları sahiplerine teslim etmek üzere el arabasının sahibi Mustafa Ş. ile yola çıkan Nihat K'nin yolu, İstasyon Caddesi'nde Halley Oteli Kavşağı'nda kimliği belirlenemeyen üç kişi tarafından kesildi. Muz kutularındaki altınları alan bu kişiler, hızla olay yerinden uzaklaştı. Polis, kurye soygunu ile ilgili soruşturmayı sürdürürken, eşkalleri verilen üç kişinin aranmasına başlandı. Bu arada, 30 yıldır bu işi yaptığı belirtilen kurye Nihat K. ile Mustafa Ş. gözaltına alındı.

Kargoyla 'hap' göndereceklerdi

Uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı yapan bir şebekenin, kargo ile, İstanbul'dan Suudi Arabistan'a uyuşturucu hap göndereceğini belirleyen İstanbul Emniyeti, su ısıtıcısı içerisine gizlenen 80 bin adet "Captagon'' adlı hap ele geçirdi. Operasyonu genişleten polis, Avcılar, Bahçelievler, Fatih ve Zeytinburnu'nda da toplam 897 bin 500 adet uyuşturucu hap ile 15 kilo 300 gram eroin ve esrar ele geçirdi.

Avcılar'daki bir iş yerine yapılan operasyonda 813 bin adet "Captagon'' ele geçiren polis, Fatih'te gerçekleştirdiği operasyonda da, iç piyasaya sürülmek istenen 4 bin 500 adet "Ecstacy''ye el koydu. Bahçelievler'de de 1 kişi 5 kilogram eroin, Zeytinburnu'nda da 2 kişi, 10 kilo 300 gram esrarla gözaltına alındı. Bu operasyonlarda yakalanarak, İstanbul DGM'ye sevk edilen 3 kişiden 2'si, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • ARZU SARI, İSTANBUL

    İstasyon bitişiğinde yangın telaşı

    Bağcılar'da bir akaryakıt istasyonu- nun bitişiğinde bulunan ve alev alan kasa ile tahta parçaları, paniğe yol açtı. Mahmutbey Mahallesi İnönü caddesindeki akaryakıt istasyonunun bitişiğindeki boş arsaya bırakılan kasa ve tahta parçaları alev aldı. Önce vatandaşların müdahale ettiği ancak söndüremediği yangın, itfaiye ekiplerince 20 metre uzaktaki istasyona sıçramadan söndürüldü. Yangın, çevredeki vatandaşlara heyecanlı dakikalar yaşattı.

    Kafasına, cami duvarından sıva düştü

    Eminönü'deki Yenicami'nin şadırvanında serinlemek isterken başına sıva parçası düşen kadın yaralandı. Alışveriş için ailesiyle Eminönü'ye gelen Sebahat Doğan, Yenicami'nin şadırvanında yüzünü yıkamak istedi.

    Bu sırada, restorasyon aşamasında olan caminin üst balkonun-daki tavan sıvası Doğan'ın başına düştü. Kanlar içinde yere yığılan kadına ilk müdahaleyi bir hemşire yaptı. Doğan daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı.

    Yangın, ucuz atlatıldı

    Sefaköy'de bir kumaş fabrikasının depo bölümünde çıkan yangın, büyümeden söndürüldü. Tevfikbey mahallesinde yaklaşık 500 metrekarelik bir alanda faaliyet gösteren Tunalar Tekstil fabrikasının kumaş deposunda, dün sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Birinci katta büyüyen yangın, olay yerine gelen Sefaköy, Kocasinan ve Bakırköy itfaiye ekipleri tarafından, çevredeki binalara sıçramadan sön- dürüldü.



  • 13 Temmuz 2003
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED