AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
S P O R

Şeref trübünü (3)

TFF'da çalıştığım yıllarda en büyük dertlerimizden biri ülkemizde yapılan maçlarda misafir takım yöneticilerini nasıl yerlerine oturtacağımızdı!.. Yurt dışındaki müsabakalarda kafilemiz yöneticilerine şeref trübünlerinde adımıza yazılı biletler verilir, maça beş dakika kala girsek bile hiçbir zorlukla karşılaşmadan yerimize otururduk..Ama bize sıra gelince misafirlerimizi müsabakanın başlamasından en az iki saat önce stadyuma getirmek için onlara hissettirmeden bahane bulmaya çalışırdık.. Zira daha geç gidersek şeref trübününde misafir isimlerin koltuklar üzerinden kaldırılarak, o yerin ya bir eski bakan veya başka bir yüksek bürokrat ile korumaları tarafından işgal edileceğinin bilincinde idik...Günümüze kadar özellikle Ankara'da değişen birşey olmadı!..Pardon oldu...Sadece sayın başbakanın beraberinde Gençlik ve Spor genel Müdürü sayın Atalay ile geldiği müsabakalarda veya her ikisinin yalnız bulunduğu maçlarda tüm korumalar dışarıda bırakıldı!..

Şimdi lütfen dikkat buyurun!.. Bir başbakan, kurallara uyarak korumalarını şeref trübününe almıyor, gittiği müsabakalarda bu trübüne silah giremiyor ama onların bulunmadığı maçlarda korumalar ordusu kapıdaki görevlilerle adeta kavga ederek içeriye giriyorlar..GSGM İstambul ili Protokol Şube Müdürü sayın Aziz Kurt feryat ediyor. " Şeref trübününü kontrol edemiyoruz; valiliğin çok açık genelgesine rağmen ki bu genelgenin özeti Şükrü saraçoğlu'nun girişinde yazılı; korumalar adeta zorla üzerlerini bile aratmadan silahla şeref trübününe giriyorlar. " diyor.

Şimdi soruyoruz niye sayın valimiz kendi genelgesinin takipcisi olmuyor? Neden sayın Cerrah emrindeki koruma polislerinin kulaklarını çekmiyor?..

Şeref trübününü düzene sokamıyorsak trübünlere nasıl hakim olacak, merdiven boşluklarını nasıl boş bıraktıracağız?..

Sizlere üç günden beri sadece Türkiye'nin emniyet, yangın, sağlık hizmetleri ve acil tahliyeden tutun da kamera düzenine kadar en düzenli, en uygar imkanlarına sahip Avrupada bile eşi az bulunan Şükrü saraçoğlu stadyumundan bahsettik.. Yeni kanun bu stadyumda bazı nedenlerden ötürü gerektiği biçimde uygulanamıyorsa gerisini varın siz düşünün!..

Hem de bu stadyumda her şeyi dört dörtlük yöneten sayın Murşit Tarhan gibi bir müdür ile stad koridorunda yakasına akreditisyon kartı taşımadan gocunmıyacak derecede kuralları titizlikle uygulayan sayın Aziiz Yıldırım gibi bir başkan varken!..

Biliyoruz zülfiyare dokunarak yazılamıyanları dile getirdik diye bu yazıdan dolayı bize kızanlar ve öfke duyanlar olacaktır..Ancak biz, güneşin balçıkla sıvanmıyacağını bilmiyenlere gerçekleri hatırlatmak için "Kral Çıplak''demeye devam edeceğiz!..

İnsanca maç seyretme hakkımıza kavuşana dek!..


27 Aralık 2004
Pazartesi
 
HÜROL BİLAL


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED