T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 7 ARALIK 2005 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  Hayat
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Fakir ama onurlu

Osman Sınav, Yeşilçam'a selam yolluyor. Sınav'ın jönü Kenan İmirzalıoğlu'yla Selin Demiratar'ın rol aldığı Acı Hayat, Türkan Şoray'ın ilk başrolünü oynadığı Acı Hayat'tan uyarlama.

  • GÜLDEN TÜMER
    Son dönemin beğenilen dizisi Ihlamurlar Altında'ya rakip geliyor. Zengin kız-fakir oğlan aşkını anlatan bir Yeşilçam hikayesi olan Acı Hayat filminden Osman Sınav'ın uyarladığı dizide başrolleri Kenan İmirzalıoğlu ve Selin Demiratar paylaşıyor. Başrollerini, Türkan Şoray'la Ayhan Işık'ın paylaştığı bir melodram olan Acı Hayat'ın dizi versiyonu önümüzdeki hafta Show'da başlıyor. Osman Sınav, Acı Hayat'ın çekildiği 1962'yi sosyal hayatta uçurumun başladığı zaman olarak değerlendirerek bugün de aynı durumun geçerli olduğunu ve o günden bu yana çok fazla birşeyin değişmediğini söylüyor. Acı Hayat'ın sadece bir melodram olmadığını belirten Sınav, şöyle konuşuyor; "Acı Hayat, hayatın içinde tutunacağımız en vazgeçilmezimiz olan aşka dair bir film. Çünkü hayatta aşk yoksa hiçbir şey olmuyor. Fakat film, aşkın yanısıra bu aşka engel olan farklılıkları, sosyal dengesizlikleri, çatışmaları da anlatıyor." Kenan İmirzalıoğlu ise bir aşk dizisinde oynadığı için heyecanlı olduğunu söylüyor. İmirzalıoğlu, "Bu diziyle aşkı, kavgayı, paylaşacağız" diyor. İzleyicilerin kendisini böyle bir rolde görmek isteyeceğini düşünen oyuncu, "Senin elinde hep silah mı mı olacak?' diye sorarlardı. Şimdi silahı bırakıyorum' diye konuşuyor.

    Çekmek istediğim ilk film Acı Hayat'tı

    'Dizilerde Türk sinemasına bir geri dönüş var ben de bunu yapayım' diye bu işe kalkışmadığını anlatan Osman Sınav,"Yeni bir fikrimiz olmadığı için Acı Hayat'ı yapıyor değiliz. Bu proje iki üç yıldır aklımdaydı." diyor. Reklam filmi çektiği yıllarda da ilk uzun metrajlı film olarak Acı Hayat'ı çekmek istediğini anlatan Sınav, "1987 yılında bu filmi çekmeye karar verdim, olmadı" diyor. Acı Hayat'ın çok taklidi olduğunu dile getiren Sınav, "Sinemada taklit edildi, TV'de de taklitleri var. Biz Acı Hayat'ın ana yapısını alıp, yeniden yorumluyoruz. Ama filmin adını, karakterlerini değiştirmedik. Yönetmeni Metin Erksan'dan telif hakkını satın aldık. Doğru olan da bu." diyor.


    Siyaset Meydanı, Kürt sorunuyla yeniden

    Kısa bir aradan sonra ekranlara geri dönen Siyaset Meydanı, Kürt sorunu ve "alt -üst" kimlik tartışmasını ele alıyor. Hak-Par Başkanı Abdülmelik Fırat, Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu ve yazar Mehmet Metiner'in konuk olacağı program, Kürt sorunu ve çözüm arayışlarını tartışmaya açıyor.
    ATV / 23.30


    Türkiye'nin Ortadoğu'daki rolü

    Nazlı Ilıcak'ın hazırlayıp sunduğu Sözün Özü'nde bu akşam Ortadoğu ve bölgede Kürtler'in durumu ele alınıyor. Cengiz Çandar, Vedat Bilgin ve Sedat Yurttaş'ın konuk olacağı programda, Türkiye'nin Ortadoğu'daki rolü, Kuzey Irak'taki politikası ve Kürtlerin Türkiye'den istekleri gibi konular tartışmaya açılıyor.
    KANAL 7 / 23.15


    Türkiye üzerine oyun mu oynanıyor?

    Mithat Bereket'in hazırlayıp sunduğu Pusula, son iki ayda yaşananların ardından akıllara gelen komplo teorilerine ışık tutuyor. Şemdinli olayları, Kıbrıs Rum Kesimi'nin ayak oyunları, Avrupa Birliği'nin talepleri ve İsviçre maçından sonra yaşananların düşündürdükleri bu akşam Pusula'da inceleniyor.
    Cnn Türk / 22.00


    AFFET BENİ
    Cemil'in, Ömer'le ilgili planları var

    Sevtap Çapan, Hüdalfa ve Aslı Sevimli'nin oynadığı dizide, Cemil, Sinan'ın zengin olduğunu öğreniyor. Mirası Ömer'e kalacağı için Piraye ile evlenirse zengin olacağını düşünür. Ömer, eline düştüğü çete sayesinde karanlık şeylerle tanışır.
    KANAL 7 / 21.30


    MAVİ RÜYA
    Zeynep için herkes seferber

    Melda Bekcan ve Ali Başar'ın rol aldığı dizide, Naciye, Zeynep'i öldürmek için fırsat kolluyor. Ateş, Eyüp'ün yanına sığınıyor. Hanedanlık, Ateş'in izini sürerek onun yerini buluyor. Yasemin, ise Ateş'ten Zeynep'i kurtarmasını istiyor.
    SAMANYOLU / 19.55


    AVRUPA YAKASI
    Tahsin Bey'in müsrifliği takipte

    Gülse Birsel, Ata Demirer ve Levent Üzümcü'nün rol aldığı dizide, Tahsin Bey, har vurup harman savurmaya başlar. Volkan ve Aslı beş parasız kalacaklarını düşünerek duruma el koyarlar. Bu arada ofise ise yalan söyleme yasağı gelir.
    ATV / 20.00


    Kavgamız
    Islahevinde yetişen mafya lideri Kemal tam bir fakir fukara dostudur. Kardeşi ise gazetecidir. Kemal kanlıları tarafından öldürülen babasına verdiği sözle, ayakta kalma, onurlu yaşama ve ezilmemek için kavgaya başlamıştır.
    Yön: Melih Gülgen Oyn: Kadir İnanır, Nil Ünal, Salih Kırmızı, N. Alço (1990)
    KANAL 7 / 14.30

    Beynimdeki Düşman
    Yıl 2021'dir. Dünya internet ağı üzerinden birbirine bağlıdır. Siber-uzay günlük hayatın içine sızmıştır. Bu yüzden, firmalar bilgileri depolamak için insan beyinlerini kullanmaktadırlar. Johnny de bu kuryelerden biridir.
    (Johnny Mnemonic) Yön: Robert Longo Oyn: Keanu Reeves, Dina Meyer, Ice-T, Takeshi Kitaro, Dennis Akayama (1995)
    TV8 / 20.30

    Çete
    Gerçek bir hikayeden filme aktarılan filmde, 2. Dünya Savaşı sırasında ortaya çıkan bir gangster çetesi anlatılıyor. Savaşa bir başka açıdan bakmaya çalışan film Alain Delon hayranları için kaçırılmayacak türden, oldukça başarılı olan bir yapım.
    Orijinal Adı: Le Gang Yön: Jacques Deray Oyn: Alain Delon, Laura Betti (Dram)
    TRT 2 / 21.00

    Pantadeusz
    Polonyalı sinemacı Wajda ulusal anlamı büyük olan bir şiiri filme aldığı Pantadeusz, yüzyıllar öncesinde geçen bir öyküyü anlatıyor. Litvanya ve Polonya 1795'te komşuları tarafından ayrılmaya zorlanmış, güç kaybetmiştir. Polonya'ya sadece Fransa destek olur.
    Yön: Andrzej Wajda Oyn: Boguslaw Linda, Daniel Olbrychski, Grazyna Szapolowska, Andrzej Seweryn (1999)
    Cnbc-e / 22.00

    Dönüş
    Sarhoşken kocasını öldüren Lizzie, 11 yıl cezaevinde kaldıktan sonra şartlı tahliyeyle serbest bırakılır. Artık tek amacı alkolden kurtulup oğlu Jimmy'le eskisi gibi sıcak bir ilişki kurmaktır. Ancak bu kolay olmaz.
    Orijinal Adı: The Return Yön: Dermot Boyd Oyn: Julie Walters, N. Dudgeon
    TRT 1 / 02.05


     
      TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
    TGRT: İst. (212) 454 56 00      Ank. (312) 441 34 00
    KANAL 7: (212) 612 90 90       STV: (216) 344 85 60
    MELTEM TV: (212) 639 08 85   FLASH TV: (212) 256 81 00
    CNN TÜRK: (212) 413 56 00     STAR: (212) 448 90 00
    KANAL D: (212) 413 51 11       atv: (212) 354 39 36
    SHOW TV: (212) 355 01 01      tv8: (212) 288 51 52
    CNBC-e: (212) 335 00 00         NTV: (212) 335 00 00
    KANAL A: (312) 318 69 70       RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
    ALO RTÜK: 178

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi