AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Göz yaşlarıyla uğurladı

Necmettin Erbakan, 38 yıllık can yoldaşı ve dava dostu Nermin Erbakan'ı gözyaşlarıyla uğurladı. Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni sırasında korumalarının yardımıyla eşinin tabutunu taşıyan Erbakan'ın ayakta durmakta zorlandığı görüldü.

Kapatılan Refah Partisi'nin (RP) Genel Başkanı ve eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın 38 yıllık hayat arkadaşı Nermin Erbakan, Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Merkezefendi'deki aile kabristanında dualarla uğurlandı. Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Nermin Erbakan için Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Necmettin Erbakan, kızları Zeynep Baykoç, Elif Altınöz, oğlu Fatih Erbakan, TBMM Başkanı Bülent Arınç, SP Genel Başkan Vekili Recai Kutan, SP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, eski başbakan Tansu Çiller, BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kardeşi Korkut Özal, eski devlet bakanları Oktay Vural ve Faruk Bal, AK Parti Milletvekili Aziz Akgül, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve İlhan Kesici de katıldı. Vatandaşların da katıldığı törende binlerce kişi hazır bulundu. Erbakan'ın sevenleri, tören boyunca gözyaşı döktü.

Namazı Lütfü Doğan kıldırdı

Yoğunluk nedeniyle cami avlusunda zaman zaman izdiham yaşandı. Düzen sağlanamadığı için cenaze namazı uzun süre kılınamadı. İmam, kalabalığı sık sık uyararak sıraya girmelerini istedi. Bitkin olduğu gözlenen Necmettin Erbakan, kalabalık arasında ağır adımlarla camiye giriş yaptı. Erbakan, ön safta yer alarak eşine son görevini gerçekleştirdi. Yapılan uyarıların ardından gerekli düzenin sağlanmasıyla cenaze namazını Lütfü Doğan kıldırdı. Cenaze namazı öncesinde eski Diyanet İşleri Başkanlarından Lütfü Doğan ve İsmail Ağa Cemaati'nin Lideri Mahmut Ustaosmanoğlu Hoca Efendi dua yaptı. Ayakta durmakta zorlanan Erbakan, namazın ardından bir sandalyeye oturdu. Tansu Çiller ve siyasiler, namazın ardından kalabalık arasında güçlükle ilerleyerek Necmettin Erbakan'ın yanına geldi ve başsağlığı diledi. Bu sırada aile adına konuşan Recai Kutan, "Cenaze törenine katılan herkesten Allah razı olsun. Aile adına hepinize şükranlarımı arz ediyorum. Nermin Erbakan vefatıyla Erbakan ailesi ve yakınlarını büyük üzüntüye boğdu. Bizler de 40 yıllık bir dava kardeşimizi kaybettik ve büyük üzüntü içindeyiz. İşin sonunun ne olduğu belli. Musalla taşıdır ve kabirdir. İnşallah makamı Cennet'tir. Onun için dua ediyoruz" dedi. Törene, aralarında Bülent-Rahşan Ecevit, Aydın Menderes, Mesut-Berna Yılmaz, Deniz Baykal, Zeki Sezer, Erdal İnönü'nün de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi çelenk gönderdi.

EŞİNİN TABUTUNU TAŞIDI

Ayakta durmakta zorlanan Necmettin Erbakan, korumalarının yardımıyla eşinin tabutunu bir süre taşıdı. Nermin Hanım'a son görevini yerine getiren Necmettin Erbakan, daha sonra korumaları eşliğinde camiden ayrıldı. Erbakan, izdiham nedeniyle camiden güçlükle çıkabildi. Cemaat, Erbakan'ı "Mücahit Erbakan" sloganlarıyla uğurladı. Camii avlusundaki izdiham, cemaatin dağılışına kadar sürerken, imam sık sık anons yaparak vatandaşları uyardı. Yoğun kalabalık nedeniyle 1 kişi fenalaştı. Fenalık geçiren şahsa yakınları yardımcı oldu.

Cami avlusundaki tezgahlar kaldırıldı

Nermin Erbakan'ın cenaze namazının kılındığı Fatih Camii'nde, Ramazan etkinlikleri kapsamında avluya kurulan kitap, hediyelik eşya satılan standlar, sabah saatlerinde belediye ekipleri tarafından kaldırıldı. Esnaf karara tepki gösterirken, "Biz zamanında buranın parasını ödeyerek kiraladık. Dün akşam bize tezgahların üzerini brandayla kapatmamızın yeterli olacağını söylediler; ancak sabah geldiğimizde eşyalarımızın kaldırıldığını gördük" dediler. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ise "Kaldırılan tezgahlar ikindi namazının ardından tekrar yerine konulacak ve esnaf zarara uğratılmayacak. Onlar bizim bir aylık misafirimiz. Bu olağanüstü bir durum" dedi. Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Suver de, "Tezgahlar yeniden açılacak" diye konuştu.

Hamidiye'de hatim duası

Nermin Erbakan'ın vefatı sebebiyle, Necmettin Erbakan'ın Ankara'da sürekli olarak gittiği Hamidiye Camii'nde, önceki gece teravih namazından sonra Kur'an-ı Kerim okutuldu ve hatim duası yapıldı. Camide erkeklerin taziyelerini kabul eden Erbakan'ın yanı sıra, kızları Zeynep Baykoç ve Elif Altınöz de bayanların taziyelerin kabul etti. Cami çıkışında vatandaşlara helva dağıtıldı.

Fatih Camii'nde Kur'an okundu

Nermin Erbakan için dün Fatih Camii'nde teravih namazının ardından Kur'an-ı Kerim okunarak, hatim duası yapıldı. Necmettin Erbakan, oğlu Fatih'le birlikte geldiği Fatih Camii'nde Teravih namazını kıldı, ardından da Dünya 1'ncisi olan İranlı Hafız Abdurrahman Sadiyan'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim dinledi. Binlerce kişinin katıldığı gecede büyük izhidam yaşandı. Sandalye üzerine oturarak taziyeleri uzaktan selamlaşarak kabul ettiği gözlenen Erbakan'ı, Saadet Partililer ve çok sayıda bürokrat yalnız bırakmadı.

ÇİLLER'DEN TESELLİ

Cenaze törenine katılan Refahyol Hükümeti'nin ortağı DYP lideri Tansu Çiller, Nermin Hanım'ın kardeşi Nuran Gediz'e sarılarak teselli verdi. Çiller , başsağlığı diledikten sonra korumaları eşliğinde camiden ayrıldı.



25 Ekim 2005
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya
| Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Ramazan
| Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED