AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Sorumluluk bende görev bütün toplumun

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Malatya'daki olayın siyasi sorumluluğunun kendisine ait olduğunu belirtirken, "Ancak bu konuda bütün topluma görev düşüyor. Karanlığa küfretmeyi bırakıp herkes bir mum yaksın" dedi

  • BİLAL ÇETİN / MALATYA
    Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtlarındaki sorunların çözümü konusunda toplumun bütün kesimlerine görev düştüğünü belirterek, "Herkes karanlığa küfretmeyi bırakıp, bir mum yakmalı" diye konuştu. Bakan Çubukçu, Malatya Çocuk Yuvası'nda yaşanan görüntüleri izlemekten bile çekindiğini belirterek, "Görüntüler insanın kanını donduruyor. İnfiale neden olmaması mümkün değil" dedi.

    Dört buçuk aylık bakanlığı döneminde 150'den fazla çocuk yuvasını ziyaret ettiğini anlatan Çubukçu, "Aile içi şiddet başta olmak üzere toplumun bütün kesimlerinin bu konuya sağduyulu yaklaşımı gerekiyor" dedi. Bakan Çubukçu "Bakanlığa geldiğim beş aylık sürede bu sorunlarla uğraştım. Bu sorunları biliyordum. Bu sorun ortaya çıkmadan önce biliyordum. Bu sorunlarla ilgili pekçok işlem de yaptım. Pekçok il müdürünü görevden aldım" dedi.

    "Reform yapacağız"

    Çubukçu, 2006'dan itibaren sosyal hizmet alanında reform projelerini hayata geçireceklerini belirterek, şunları söyledi: "Biz 2006 bütçesinde buna göre planlamalar yaptık. Aileye dönüş projesine önem vermemiz bunun bir sonucudur. 2006'da bu projeye daha çok önem vereceğiz. Çeşitli sosyal projeleri hayata geçireceğiz. Koğuş sistemi yerine ev sistemi yürürlüğe girecek. İngiltere'de 200 bin gönüllü kişi var. Biz bu kurumları sivil topluma açmak istiyoruz. Biz burada kapalı bir kast sistemi kurmak istemiyoruz. Karanlığa küfretmek yerine herkesin bir mum yakmasını istiyoruz. Bunun siyasi sorumlusu benim. Ancak bütün toplumun vicdani sorumluluğu vardır." Bakan Çubukçu, yuvadaki çocuklara elbise getirmesinler" çağrısı da yaptı. Çubukçu'nun lise son sınıfta okuyan oğlu da üzüntüden dolayı okula gidememiş.

    Bir çocuğun gözyaşına makamlar feda olsun

    Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Malatya Çocuk Yuvası'nı ziyaret ettikten sonra valilikte basın toplantısı düzenledi. "İstifayı düşündünüz mü" sorusuna Çubukçu, "Vaka yansıdığı andan itibaren demokratik bir hukuk devletinde en hızlı şekilde sorumlular hakkında işlem yaptığımızı düşünüyorum. Başbakan, eğer kendi sorumluluğuma ilişkin endişe taşıyan birisi olsaydı bunu değerlendirirdi. Yapı olarak bir tek çocuğun gözyaşına bütün makamları feda ederim. Ama bunun bir siyasi linç kampanyasına dönüşmüş olmasını, siyasi tavır olarak görüyorum" diye cevap verdi. Bir anne olarak, göreve geldiği günden bu yana çocukların üzerine titrediğini söyleyen Çubukçu olaydan üzüntü ve öfke duyduğunu belirtti.

    Bakırköy'deki iddialar için komisyona gittim

    Bakan Çubukçu, basın toplantısında TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na yuva ve yurtlardaki olumsuzluklarla ilgili değil, Bakırköy Akıl Hastalıkları Hastanesi'yle ilgili iddialar konusunda bilgi vermek üzere çağrıldığını bildirdi. Çubukçu, gazetecilerin soruları üzerine, "Komisyona gitmemin sebebi, merkezi Washington'da bulunan bir kuruluşun zihinsel engellilere uygulanan elektro şok tedavisinin insan hakları ihlali olup olmadığı konusunda basına yansıyan raporlardı" diye konuştu.



  • 31 Ekim 2005
    Pazartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Ramazan
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED