AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Sorumluluk bende görev bütün toplumun
Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Malatya'daki olayın siyasi sorumluluğunun kendisine ait olduğunu belirtirken, "Ancak bu konuda bütün topluma görev düşüyor. Karanlığa küfretmeyi bırakıp herkes bir mum yaksın" dedi

Çocuklar mutluluğa uçtu
Malatya Çocuk Yuvası'nda işkenceye maruz kalan 41 çocuk, THY uçağı ile İstanbul'a getirildi. Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun refakat ettiği çocuklar, sevinç ve şaşkınlığı birarada yaşadı.

Beyaz adamın kurallarını yıkan direnişçi Rosa Parks
Zencilerin ayrı, beyazların ayrı yerde oturduğu bir otobüste bir beyazın yer kalmadığı için kaldırmak istediği Rosa Parks, beyaz adama karşı çıkmanın sonucu tutuklanmış, ancak bu başkaldırış siyah insanların direnişinin ilk adımı olmuştu.

Azerbaycan'da gizli savaş
Azerbaycan, 6 Kasım'da bugüne kadar yaşadıklarından çok daha farklı bir seçim yaşayacak. Sayısı 2 binin üzerinde olan adaylar, 124 olan milletvekili koltuğuna oturmak için yarışacak. Muhalefet partileri ilk kez aralarında birlik sağlayarak 'Azadlık Bloku'nda birleştiler.

Aşkın yalancı şahit çıktı
Eski milletvekili Prof. Dr. Orhan Kavuncu, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın 1970 yılındaki bir yaralama davasında Dev-Genç örgütü üyesi gençler lehine yalancı şahitlik yaptığının mahkeme kayıtlarında bulunduğunu söyledi.

Sayıştay'dan rektörlere döner sermaye ayarı
Sayıştay, döner sermaye payı tutarının temsil tazminatı net tutarından mahsup edilmesi işlemlerinde hata yapılmaması gerektiğine dikkat çekti.

Tüp bebekte 'kaçak' var
Türk Jinekoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Tıraş, "Türkiye'deki kaçak tüp bebek merkezleri daha çok sperm ve yumurta bağışına kayıyor. İstenilen cinsiyette bebek sahibi yaptıkları da bize ulaşan bilgiler arasında" dedi

Isınırken ölmeyin
Kış aylarında çok sayıda insanın ölümüne yol açan soba zehirlenmelerinin, karbonmonoksit gazının farkına varılmadan solunmasından kaynaklandığı bildirildi.

Çocuklara maytap uyarısı
Her bayramda çocukların özellikle gözlerinin zarar görmesine hatta kör olmasına neden olabilen maytap, mantar ve patlayıcı diğer oyuncak tabancalara karşı önlem alınması istendi.

Çete savaşı sürüyor
Hüseyin Saral'ın öldürülmesiyle başlayan Saral ve Sedat Şahin grupları arasındaki hesaplaşma sürüyor. Dün Şahin'in iki adamı öldürülürken, otoparkına da saldırı düzenlendi

Kısa kısa..



31 Ekim 2005
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya
| Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Ramazan
| Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED