AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
R A M A Z A N

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Kadri bilenin kadri bilinir

Kadir Gecesi münasebetiyle tüm yurtta camileri dolduran müslümanlar sabaha kadar yüce Allah'tan 'af ve mağfiret' diledi

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni dün akşam hep birlikte idrak ettik. Türkiye'nin her şehrinde camiler ağzına kadar doldu. Çoluk-çocuk, genç-yaşlı herkes camilere koştu. Namazlar kılındı, arkasından tevhidler, tahmidler, salatlar, selamlar okundu. Bir başkaydı bu gece de okunan Kuran-ı Kerim'in verdiği huşu. Dualar edildi, gönüllerdeki arzular yükseldi gökyüzüne. Kadir Gecesi "kadr" den gelir. Yani o gece bir kadirşinaslık rûh ve manâsı nümayandır. Öyle ise o gecenin kadrini bilenin, kadri bilinir. Ayrıca Allah'ın (cc) fevkalâdeden alâsının verildiği şeyler de olabilir bu gecede. Tıpkı ulûfe gibi...

Bu gece, bin aydan hayırlı olmasına gelince bu kesretten kinayedir ve herkes için de söz konusu değildir, belki her geceyi Kadir bilenler içindir. Evet sanki o, her geceyi ihyâ etmiş de, bu gece de bardağı taşıran rahmet damlayıvermiş... Derken kul, damla ile deryaya ermiş... Gizli olmasında da ayrı bir sır vardır. Efendimiz (sav) onu önce biliyordu, sonra unutturuldu. Ta ki, ihyâ edilsin. Sadece bu geceyi ihyâ eden de belki hissemend olabilir ama, her geceyi Kadir bilip ihyâ edenin nasibdar olacağından şüphe yoktur.

ADINA SURE İNEN GECE

Yüce Allah'ın "Gerçek şu ki, biz Kur'an'ı Kadir Gecesi'nde indirdik. kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen bilir misin" ayetleriyle faziletlerine işaret ettiği gecede Müslümanlar camileri doldurdu ve Peygamer Efendimizin Hz. Aişe annemize öğrettiği "Allah'ım! Affedicisin, cömertsin, affı seversin; beni affet" duasını okudu.


BİR AYET BİR HADİS
Allah, gökleri ve yeri yaratan, gökten yağmur indiren ve onunla size rızık olarak türlü meyveler çıkaran, emri gereğince denizde yüzmek üzere gemileri emrinize veren, nehirleri de hizmetinize sunandır.
(İbrahim, 14/32)
"Her kim Ramazan orucunu tutar da, sonra Şevval'den altı günü eklerse, bu, bütün sene oruçlu gibi olur."
(Hadis-i Şerif)


 
31 Ekim 2005
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

İMSAKİYE

  Adana
  Ankara
  Bursa
  Diyarbakır
  Erzurum
  İstanbul
  İzmir
  Konya
  Trabzon

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Ramazan | Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED