AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
R A M A Z A N
Yoğurt çorbası

MALZEMELER

  • 1 Su bardağı pirinç,
  • 2 su bardağı süzme yoğurt,
  • 1 çay kaşığı domates salçası,
  • 1 çorba kaşığı ufalanmış nane,
  • 2 su bardağı su,
  • 1 çorba kaşığı un,
  • 2 adet yumurta sarısı,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 çay kaşığı kimyon, 1
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 6 su bardağı et suyu,
  • 1 çorba kaşığı tereyağı,
  • 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber

    YAPILIŞI

    Öncelikle pirinci yıkayın ve süzün, daha sonra iki su bardağı suda yumuşayınca kadar haşlayın. Orta boy bir tencerede tavuk suyu veya suyunu kaynatın. Bir kâsede yoğurdu, unu, yumurta sarılarını iyice karıştırın. Bu karışıma tuz, karabiber, kimyon ve salçayı ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Kaynamış olan et suyunun içine haşlanmış pirinci ilave edin. Ardından hazırladığınız karışımı da yavaş yavaş tencereye boşaltın. Ancak boşaltırken tahta kaşıkla devamlı karıştırmayı unutmayın. Böylece ağır ateşte on beş dakika karıştırarak pişirdikten sonra tencereyi ocaktan alın. Çorbayı servis etmeden önce, bir tavada tereyağını eritin, kırmızıbiberle karıştırın. Servis yaparken bu yağı ve kuru naneyi çorbanın üzerinde gezdirin.

  • HAZIRLAYAN: RAMAZAN BİNGÖL



  • 31 Ekim 2005
    Pazartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Ramazan | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED