Bugünkü Yeni Şafak |
|
|
MALZEMELER
YAPILIŞI
Öncelikle pirinci yıkayın ve süzün, daha sonra iki su bardağı suda yumuşayınca kadar haşlayın. Orta boy bir tencerede tavuk suyu veya suyunu kaynatın. Bir kâsede yoğurdu, unu, yumurta sarılarını iyice karıştırın. Bu karışıma tuz, karabiber, kimyon ve salçayı ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Kaynamış olan et suyunun içine haşlanmış pirinci ilave edin. Ardından hazırladığınız karışımı da yavaş yavaş tencereye boşaltın. Ancak boşaltırken tahta kaşıkla devamlı karıştırmayı unutmayın. Böylece ağır ateşte on beş dakika karıştırarak pişirdikten sonra tencereyi ocaktan alın. Çorbayı servis etmeden önce, bir tavada tereyağını eritin, kırmızıbiberle karıştırın. Servis yaparken bu yağı ve kuru naneyi çorbanın üzerinde gezdirin.
|
|