AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
P O L İ T İ K A
'Vizyonumuz takdir gördü'

KKTC Cumhurbaşkanı Talat, Türk tarafının artık dünyada takdir gören bir çözüm vizyonuna sahip olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Condeleezza Rice ile görüşen KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Türk tarafının artık dünyada takdir gören bir çözüm vizyonuna sahip olduğunu söyledi. Washington'da temaslarda bulunan Talat, Kıbrıslı Türklerin artık Ada'da bir çözüm vizyonuna sahip bulunduğunu, bunun dünyada takdir gördüğünü ve Rice'ın davetinin de bunun sonucu olduğunu söyledi. Talat, uyguladıkları çözüm politikası sayesinde izolasyonların çok kısa vadede olmasa bile zaman içinde aşılacağını söyledi. NTV'ye konuşan Talat, Rumların AB içinde hem Kıbrıslı Türkler, hem de Türkiye için yol açtığı sorunların zorluğuna işaret etti. Talat, Türkiye ile AB arasında müzakerelerin başlatılmasında başarılı olan İngiltere'nin, Kıbrıs'ta garantörlük rolünü ise başarısız olarak değerlendirdi.

ABD üs istemedi

Talat, Washington'un Kuzey Kıbrıs'ta askeri üs açmak istediğine ilişkin ortaya atılan idiaları ise kesin dille yalanladı. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sean McCormack de, görüşmenin, ABD'nin 30 yıldır Kıbrıs'ta BM destekli adil ve kalıcı bir çözüm bulma çabalarını yansıttığını belirtti. Bu tip görüşmelerle Washington'un, Ada'daki siyasi güçlere verdiği desteğin altının çizildiğini ifade eden Mccormack, "Bu toplantılar, adanın birleşmesini destekleyecek şekilde, Kıbrıslı Türklerin izolasyonunu hafifleterek, Kıbrıslı Türk ve Tumlar arasında, ekonomik farklılıkları azaltmaya yardım ediyor" dedi. ABD Güneydoğu Avrupa Direktörü Silliman da, ABD'nin izolasyonların hafifletilmesi yönünde elinden geleni yaptığını söyledi. Ancak doğrudan uçuşlar ve ABD'nin Kuzey Kıbrıs'taki temsilciliğinin düzeyinin yükseltilmesi yönünde ilerleme olmadı.

New York'taki resepsiyona Talat da katıldı

Cumhuriyetin 82. kuruluş yıldönümü nedeniyle Türkiye'nin New York Başkonsolosu Ömer Önhon tarafından Türkevi'nde bir resepsiyon verildi. Resepsiyona Mehmet Ali Talat da katıldı. ABD'de bulunan "Anadolu Ateşi" grubunun direktörü Mustafa Erdoğan'la birlikte resepsiyona gelen şarkıcı Gülben Ergen büyük ilgi gördü. Dünya çapında pekçok sanatçıyı şöhrete kavuşturan Atlantic Record'un sahibi Ahmet Ertegün de resepsiyonda yer aldı.



31 Ekim 2005
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya
| Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Ramazan
| Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED