AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
S P O R
Tigana bereketi

Gol yollarında zorlanan siyah-beyazlılar, dün İnönü'de bu şanssızlığı kırdı. Sergen perdeyi açtı. Çağdaş, Ailton ve Ahmed Hassan farkı getirdi. İlhan Mansız ve Umut'un golleri A.Gücü'ne yetmedi. Kartal, Sevilla maçı öncesi moral buldu.

Beşiktaş, A.Gücü'nü yeni teknik direktörü Tigana'nın da izlediği maçta gol yağmuruna tuttu: 4-2. Bu sezon en farklı galibiyetini elde eden siyah-beyazlılar 5'te Sergen'in mükemmel golüyle 1-0 öne geçti. 48'de A.Gücü İlhan Mansız'ın golüyle maça denge getirdi: 1-1. 50'de Çağdaş takımını 2-1 öne geçirdi. 72'de Ailton farkı ikiye çıkardı: 3-1. 75'de A.Hassan skoru 4-1'e taşıdı. 81'de Umut'un golü maçın skorunu belirledi.

Sergen attığı gole sevinemedi

Uzun bir aradan sonra ilk 11'de forma giyen Sergen, attığı golden sonra şanssız bir sakatlık yaşadı. 5. dakikada kazanılan frikik atışında nefis bir vuruşla topu ağlara gönderen tecrübeli oyuncu gol sevinciyle koşarken sakatlığı nüksetti. Yıldız oyuncuya yapılan ilk müdahelede sağ ayak arka adelesinde sorun olduğu açıklandı.

İlhan Mansız'a büyük sevgi

Beşiktaşlı taraftarlar, ikinci yarının hemen başında attığı beraberlik golü sonrasında sevinmeyen İlhan'ı alkışladılar, maç bitiminde de yine sevgi gösterileriyle uğurladılar.

İkimizde öğreniyoruz

Beşiktaş'ın 3. golüne imza atan Ailton, tribünlere İbrahim Akın'ı gösterdi. Brezilyalı oyuncu maç sonrası "İkimizde birbirimizi tanımaya başladık, ikimizde öğreniyoruz" dedi.

'2 yıl için geldim'

Beşiktaş'ın prensip anlaşmasına vardığı Jean Tigana, İstanbul'a geldi. Fransız hoca, "Beşiktaş'ı biliyorum. Türkiye bana yabancı bir ülke değil, 2 yıl için geldim'' diye konuştu. Tigana ve yardımcıları, Beşiktaş'ın A.Gücü ile yaptığı lig maçını izledi. Bugün sağlık kontrolünden sonra resmi sözleşme imzalayıp takımla idmana çıkacak olan Tigana ve 3 yardımcısının toplam 1.8 milyon dolar alacağı bildirildi. A.Gücü maçını başkan Yıldırım Demirören'in locasından seyreden Tigana, yönetim izin vermediği için maç sonrası açıklama yapmadı.

'Benden bu kadar'

Beşiktaş'ı geçici olarak yöneten Mehmet Ekşi, "Ben buraya hocalığa değil, abiliğe geldim. Futbolcuların kendine güveni geri geldi. Beşiktaş'ın önü açık. Teklif gelirse Beşiktaş'ın her kademesinde görev yaparım" dedi.

Ahmed Hassan cezalı

A.Gücü maçında bu sezon 4. sarı kartını gören Ahmed Hassan, cezalı duruma düştü. Mısırlı futbolcu, gelecek haftaki Malatyaspor maçında forma giyemeyecek.

Sevilla berabere

UEFA Kupası'nda perşembe günü İspanya'da Beşiktaş'ı ağırlayacak olan Sevilla, deplasmanda Mallorca ile 1-1 berabere kaldı. Sevilla'nın golünü Kepa attı.

'Beşiktaş'a ihanet edenler var'

Yıldırım Demirören, Beşiktaş'ta genel kurul isteyen ve bunun için yazı yazanların, kulübe ihanet ettiğini söyledi. Stada 50-60 kişilik grupların sokulduğunu ve organize bir şekilde kendilerinin istifaya çağrıldığını iddia eden Demirören, "Koltuk sevdalılarından Beşiktaş'ı kurtarmaya geldim. Seçimle geldik, seçimle gideriz. 2007'ye kadar görevdeyiz" dedi. "Bu kadroyu ateşleyecek, en uygun hoca olarak Tigana'yı bulduk" diyen Demirören, "Tek futbolcu, tek hoca ile başarı gelmez, oyuncularımızın da üzerine düşeni yapması gerekir. Gerekirse ocak ayında radikal kararlar alabiliriz. Rıza Çalımbay'ın olayı o kadar ani gelişti ki B planımız olmadığı için hazırlıksız yakalandık" şeklinde konuştu. Bu arada Demirören, kendisine yönelik küfürler nedeniyle Ankaragücü maçına gelmedi.

DİĞER SONUÇLAR
Kayseri :1 - Konya : 0
Samsun :1 - K.Erciyes :1
Ç.Rizespor : 1 - Sivasspor : 0
D.Bakır : 0 - V.Manisa : 2



31 Ekim 2005
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya
| Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Ramazan
| Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED