T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 1 HAZİRAN 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Terim: Müthiş bir Milli Takım geliyor

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Suudi Arabistan maçında ortaya koydukları futboldan dolayı futbolcularını kutladı.

Fatih Terim, Suudi Arabistan maçından sonra futbolculardan Can ve Necati ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, "Müthiş bir Türk Milli Takımı yavaş yavaş geliyor" dedi.

Savunmada rakip takıma fazla pozisyon vermediklerine dikkati çeken Terim, herkese bugün göze hoşgelen, bol gol pozisyonlu, pozitif oyun oynanan bir karşılaşma izlettiklerini söyledi.

Terim, "Hiçbir hazırlık maçına netice kaygısıyla çıkmam. Bunu futbolcularım da biliyorlar. Ancak kendilerine güvenmeleri açısından da kazanmanın gerekli olduğunu kendilerine söyledim" diye konuştu.

Can, Gökhan ve Murat'tan çok memnun olduğunu vurgulayan Terim, bu milli takımdan çok umutlu olduğunu ve gurur duyduğunu vurguladı. Terim, "Bugün 23-24 yaş ortalamasıyla oynadık. Ağır bir lig atmosferinden çıkmış ve transfer sezonu olmasına karşın özverili oynayan oyuncularımın gözlerinden öpüyorum. Oyuncularımın gol pozisyonuna girmelerine bayılıyorum. İllaki bir pozisyon gol olur. Ben çok gol pozisyonu istiyorum" dedi.

Bir gazetecinin Suudi Arabistan Milli Takımı Teknik Direktörü Marcos Paqueta'nın Türk Milli Takımı'nı "harika" olarak nitelendirdiğini söylemesi üzerine, "Evet kendisine ben de katılıyor ve teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bazı kötü alışkınlıkların antrenman ve analizlerle kaldırılması durumunda önü açık çok iyi bir milli takımın oluşmak üzere olduğunu ifade eden Terim, Nuri Şahin'i oyundan daha erken almak istediğini, ancak taraftarların tezahüratı üzerine bunu geciktirdiğini belirtti ve "Birileri istiyor diye oyuncu değiştirmem" dedi.

Suudi Arabistan karşısında attığı gole milli takıma galibiyeti getiren Necati, çok genç bir takım olduklarını belirterek, yeni takım arkadaşlarıyla çok iyi bir uyum sergilediklerini söyledi. Necati, "İyi mücadele ettik, kazandığımız için de çok mutluyum. Çok gol pozisyonuna girdik. Farklı bir skor olabilirdi. Önümüz açık" diye konuştu.

Basın toplantısında konuşan diğer milli futbolcu Can Arat ise, Fatih Terim'in kendilerine açtığı yolda ilerlediklerini ifade ederek, hocalarının kendilerine olan güvenini kırmamak için daha çok çalışacaklarını kaydetti.

Milli Takım formasını giymek için yeni sezonda bazı planlar yapacağına işaret eden Can, "Milli takımda forma giymek için ligde banko oynamam gerekiyor. Fenerbahçe'de bugüne kadar kadroya bile bazen zor girdim ve yine de milli takıma çağrıldım. Milli takımda oynayabilmem ve kendimi geliştirmek için gerekirse oynayacağım bir kulübe giderim. Kararı büyüklerim verecektir" dedi.

Türkiye gibi güçlü bir ülke karşısında yine de iyi oynadıklarını belirten Suudi Arabistan Milli Takımı Teknik Direktörü Marcos Paqueta da 18. Dünya Kupası finallerinde başarılı olmak için çalışacaklarını kaydetti.

(A) Milli Takım, maçtan sonra otobüsle Köln yakınlarındaki Niederkassel kentine gitti. Milliler, 2 Haziran Cuma günkü Angola maçı hazırlıklarını, Köln yakınlarındaki Lohmar kasabasında sürdürecek.

  • OFFENBACH (A.A)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi